Direktlänk till inlägg 16 oktober 2010
4 port
1 vanijstång
3 gelatinblad
5 dl grädde
juice av två clementiner
1/2 dl agavesirap
Gele
2 gelantinblad
1 clementin
1, 5 dl pressad appelsinjuice
Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur frön.
Lägg gelantinbladen i blöt i 5 min.
Koka upp grädden med vaniljstången och frön. Tillsätt den pressade juicen och agavesirapen. Lägg i gelantinbladen och blanda om. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.
Gör som gele:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i fem minuter. Skala clementinen och skär i fyra tunna skivor tvärs över och lägg dem på pannacottan. Koka upp apelsinjuicen, ta från värmen och blanda ner gelatinbladen. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt ytterligare en timme.
Receptet är hämtat ur Ulrikas bästa GI-mat av Ulrika Davidsson.....
För ett år sen var jag så sjuk men hur sjuk förstod jag inte då. Nu ett år senare har jag börjat ta tillbaka livet igen. Men det kan jag lova er att den dagen i mars när jag hade en misstänkt infarkt men som tur var inte var det. Den dagen satt ja...
Det senaste halvåret om inte längre än så har jag varit sjukt, sjukt trött. Minnet har stundvis varit helt borta, jag har levt som i en dimma. Tröttheten har inte gått att sova bort, vissa dagar har jag varit så utmattad å trött att jag mått illa. ...
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
| 1 | 2 | 3 | |||||||
| 4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
|||
| 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 | |||
| 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||
| |||||||||