Direktlänk till inlägg 2 mars 2011
Det här receptet använde jag i kväll för att göra både smörgåstårtsbotten och focciabrödet.
Receptet räcker till två formar på 34x24cm om du inte väljer göra tekakor.
7dl vatten
100g jäst
2tsk salt
150g margarin
1dl vit sirap
20dl vetemjöl
Blanda 34grader varmt vatten med jästen. Häll i salt och sirap. Skär smöret i delar och lägg i. Tillsätt hälften av mjölet, kör igång assistenten, Tillsätt resten av mjölet medan den blandar. Låt degen vila 15min. Dela sedan degen i så stora bitar du behöver och kavla ca 8mm tjock och lägg i en fyrkantig form. Nagga och låt sedan jäsa i ca 40 min tills degen jäst upp till kanten. Grädda i 200grader till bottnen fått fin färg. Klappa lite på den så du känner om den är nog hård. Om den är mjuk så är den inte klar.
Om du väljer att göra tekakor
Då kavlar man degbitarna ca 2mm tjocka och låter sedan jäsa på plåt 20min. Grädda ca 8min.
För ett år sen var jag så sjuk men hur sjuk förstod jag inte då. Nu ett år senare har jag börjat ta tillbaka livet igen. Men det kan jag lova er att den dagen i mars när jag hade en misstänkt infarkt men som tur var inte var det. Den dagen satt ja...
Det senaste halvåret om inte längre än så har jag varit sjukt, sjukt trött. Minnet har stundvis varit helt borta, jag har levt som i en dimma. Tröttheten har inte gått att sova bort, vissa dagar har jag varit så utmattad å trött att jag mått illa. ...
| Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | |||
| 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
| 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
| |||||||||