This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under augusti 2010

Av Bettan - 8 augusti 2010 21:34

I morgon är det jobb igen och det är tu delat. Det känns jobbigt att sätta sig i bilen igen och börja köra men samtidigt ska det bli så kul att träffa alla kollegor igen. Nu ska jag jobba i sex v och sedan vet jag inte vad som händer, troligen a-kassa men det kan bli skönt att få vila lite samtidigt som jag söker jobb. 

Däremot så känns det så tråkigt att förlora några av mina kollegor, vissa av dem skulle jag nog mera vilja klassa som mina vänner.


Igår var vi till Ytterhogdal och hälsade på Familjen W Muller som vi inte har träffat på minst två år. Förra året när de kom hit till Sverige så missade vi dem och jag hade tappat bort deras mailadress när min dator kraschade. Vilken tur att dottern Celiné hittade mig på facebook. 


Innan vi åkte till dem stannade vi för i Birsta, Janne skulle köpa lite verktyg. Han håller på och ska timra en friggebod. Han köpte sig en hyvel i vår och med den har han nu gjort timret. Ska bli så kul och se stugan han gör, tyvärr ska den säljas men han har lovat att göra en till som ska upp till sommarstugan som gäststuga.


I kväll red jag lektion igen, var så länge sedan jag gjorde det så jag nästan rädd när jag klev upp på Manga. Men det gick jättebra, vi gjorde mycket skänkelvikningsövningar. Han har blivit så duktig lillgubben min, tänk om ägaren kunde vara lika duktig. Borde börja galoppera med honom men måste erkänna att jag är för feg. Skjuter upp det gång på gång....kanske gör jag det till vintern när det finns snö att landa i. Måste också bli tuffare på att rida ut honom, han behöver det för att vila från paddocken och jag behöver det för att se att jag kan lita på honom.


I morgon är det vår bröllopsdag, undra om maken kommer ihåg det? Skulle inte tro det om inte Linda påminner honom.... Tänk att vi har varit gifta i 13 år, ja inte har det varit lätt alla gånger men på något vis har vi lyckat reda ut problemen. 


Nu lite bilder på mina vänner från NL som vi besökte igår.


   Herr och Fru Muller


   Celiné och Aimée


   Deras hund Bamse


Dags att sova :)

Av Bettan - 5 augusti 2010 22:43

Började min dag med att maken och jag tog oss en cykeltur, blev ca 3 mil som vi cyklade i ett strålande solsken. Funderar faktiskt på att göra om det i morgonbitti om vädret tillåter.


Resten av dagen har ägnats åt gräsklippning och tvätt, inget roligt jobb men hellre idag än sedan när jag börjat jobba igen. Vilket jag gör på måndag, då börjar mitt liv som pendlare igen. Jag brukar aldrig gruva för att börja jobba efter semestern men det gör jag i år. Inte pga jobbet utan för att jag vet att jag ska pendla i 6 veckor, sedan är det slut med mitt liv som länsstyrelseanställd och inte minst som pendlare. Pendlingen innebär att jag måste gå och lägga mig runt nio på kvällen för att orka med att köra till jobbet och orka prestera något.


I kväll skjutsade jag Manga till Nyland så att Alex kunde rida lektion på honom. Lastningen gick jättebra och det gjorde lektionen också, Manga var så duktig. Alex är på mig att jag ska börja galoppera med honom, han gör inget säger hon men jag lovar att jag tyckte det såg otäckt ut i kväll när han rusade fram.


Är så glad att jag har Alexandra som hjälper mig med Manga, Magical Racer heter han men kallas Manga.


Nej nu är det dags för sängen så att jag orkar upp och cykla i morgon.

Av Bettan - 4 augusti 2010 22:12

Har de senaste dagarna tagit semester från datorn och internet, har varit i stugan. Vi åkte dit i fredags och stannade där till idag förutom en mellanlandning här hemma.


Har inte gjort så mycket av mina dagar där i stugan utan har mest gått omkring och "polimasat" Har varit och plockat 10 L hallon som jag gjort lite sylt, det är nog första gången i mitt liv som jag kokat hallonsylt på en vedspis men den blev supergod.


En av dagarna var vi till Strömsund och där blev vi positivt överraskad. Dels över en underbar service som vi fick överallt. Sedan över att det fanns så många butiker där. Måste ärligt erkänna att vi nog gjorde av med en halv månadslön där pga en underbar service så valde vi att handla där i stället för hemma i vår stad. Bland annat så köpte maken en cykel, har funderat på det länge men aldrig kommit till skott men nu träffade vi en försäljare som ville att han skulle köpa en cykel som passade honom, han fick t.o.m ut och provcykla dem. 

Jag sa till försäljaren vilken service!! Men sa han det är ju det jag lever på.....tänk om butiksägarna i min stad skulle fatta det!!


Förresten Maggan, jag vet att du brukar läsa min blogg ibland. Vi hann inte in till dig och dricka kaffe. Valet av cykel tog längre tid än vi tänkt så vi var tvungna att åka hemöver men vi funderar på att åka tillbaka om två veckor och hyra en stuga och försöka fiska lite. Blev så sugen på att få fiska lite ädelfisk då kanske vi kan få en ny inbjudan till kaffe ;)


Har idag skjutsat mitt sto till min medryttare, hon ska få låna henne några veckor och testa på hur det är att vara hästägare. Hoppas att det går bra för hon har längtat så efter att få låna henne.


Nej nu ska jag gå ut och försöka fånga min hund som är mkt glad över att vara hemma igen, hon vill inte komma in.....men jag är hennes matte och bestämmer :D



Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards