This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under november 2010

Av Bettan - 17 november 2010 21:02

Den här dagen har gått i raketfart och ingenting har jag fått gjort. En konstig ekvation som inte går ihop.


I kväll har jag skjutsat Linda så att hon fått göra cooper testet och sedan träffa sin personliga tränare. 

Vilken gullig tjej vi fått tag på som personlig tränare,idag kom hon med ett paket till Linda som fyller år i morgon. 

Dessutom skulle hon prata med sin mans systersman eller hur det nu var. Vilket som så jobbade han med rehablitering av fötter hos bla spelarna i fotbollslandlaget. Linda har fått så ont sina fötter när hon tränar och det ska nu han ev ta sig an. Ev så kanske han kan titta på hennes fötter när han kommer hem hit till jul.


Har även hunnit baka en budapestrulle i kväll istället för en tårta. Linda gillar inte tårta så nu valde vi att göra den här i stället. För i morgon blir min "lilltjej" 15 år, vart tog tiden vägen?


Har även startat upp ett litet hemligt projekt, lyckas det då ska jag berätta för er men till dess är det munkavle på.


Av Bettan - 16 november 2010 21:15

I kväll har jag varit och uppvaktat min pappa som fyllt 80 år. Någon kanske undrar varför jag inte varit dit tidigare men han åkte bort när han fyllde år. 


Har grunnat länge på vad ger man en man som har allt och det han inte har köper han. Det blev tillslut en flaska Mackmyran, hoppas han gillade den.


Har även pratat med sonen idag, Charlie mår bra, har vuxit lite och har börjat gå upp lite i vikt efter han gick ner förra veckan. Nu väger han 1550 gr och är 40,5 cm lång. På torsdag när han är två veckor då ska de väga honom igen, lillprinsen börjar bli stor.


Pratade även lite om hur det är för dem där på sjukhuset, det är inte en lätt situation de har. Föräldrar för första gången och inget blev som planerat, bo på sjukhus, inte äga sitt liv eller sitt barn. Misstänker att då kommer få kämpa med att hitta sin föräldraroll.

Hoppas de får komma hem till jul och att de då kan få börja leva ett normalt familjeliv.



Av Bettan - 15 november 2010 21:55

Imponerad !!! 


Det är jag idag, fy f*n vad du kämpar på bra tjejen!!! 

Tre timmars skidträning i mörkret.....ensam!


Arnold Schwarzenegger sa så här:

"Styrka kommer inte från att vinna. Din kamp utvecklar din styrka. När du går igenom svårigheter och beslutar att inte ge upp, det är styrka"


En okänd säger så här


"Seger vinns i tum och inte i mil. Vinn lite nu, håll fast vid det, och vinn sedan lite till."


Som sagt är imponerad  av dig och dina framsteg, fortsätt kämpa! Vi är många som tror på dig och vet vad du kan åstakomma om du vill.

Av Bettan - 13 november 2010 19:02

Några av mina vänner har sagt till mig att jag som farmor kommer vara si eller så. 

Jag tror att hur man blir som farmor eller mormor osv beror på hur det sociala livet ser ut. 


Först av allt så tror jag att en farmor för det mesta kommer på andra plats, mamma är alltid mamma och därför kommer mormor nog många gånger på första plats. Tro nu inte att jag är gnällig, sarkastisk mm 


Mitt barnbarn kommer att ha många i sitt sociala nätverk runt sig och jag kommer inte att tränga mig på dem. Charlie har en farmor och "plastfarfar", farfar och "plastfarmor!, mormor och "plastmorfar", morfar.

Vi är många som kan ge hjälp och stöd, precis som hans plastfarmor skrev på facebook....." Vi är många som kommer att älska honom".


Jag bestämde jag mig för tidigt att jag kommer finnas till hands men inte tränga mig på. 

Jag kommer att finnas där om och när de behöver mig.


Jag har världens finaste son och han har valt en underbar tjej, i morgon kommer han att fira sin första farsdag. Grattis grabben!!

Av Bettan - 13 november 2010 10:31

Just nu så leker livet lite med mig.......


Jag har alltid sagt att man måste vara nere i svackorna för att uppskatta när man är på topp. Även denna gång står jag för det OCH jag vet att det kommer att ordna sig även för mig denna gång.

Tror dessutom på det som en man måste göra som när man är idrottare.....tillåta sig att bryta ihop för att sedan komma igen. 


Med det här vill jag säga att från och med nu tänker jag gräva ner mig och tillåta mig älta. Kanske det är färdigt ältat i morgon eller om någon dag men jag tänker kliva ut ur den här svackan starkare än jag var innan jag gick ner i den.




  

Av Bettan - 11 november 2010 20:43

har jag lyssnat på de här två dagarna. Det har varit forskare från Sverige och USA som berättat vitt och brett om sina resultat. 

Vissa saker häpnar man över att man överhuvudtaget forskar om. Däremot lyssnade jag på en kvinna som jobbade som forskare inom kriminologi, jäklar vilket spännande område att forska inom. Skulle jag börja om mitt liv och bli forskare, då skulle vilja forska inom det.


En annan sak som jag lärt mig dessa dagar är att jag inte är kulturell. Hade så svårt att njuta av den klassiska musiken som spelades under invigningen av forskningscentrat. Plågsamt var bara förnamnet för vad jag tyckte det var.....Inte nog med det så spelades det upp en teaterföreställning där de sprang omkring och skrek, en person kom in på styltor och bara stod där. Jag satt hela tiden och undrade varför de gallskrek och vad syftet med att han med styltorna var med?? 


Förresten..... jag gillar verkligen att det är vinter. Njöt så enormt av att gå min kvällpromenad.


Idag blev så blev mitt barnbarn en vecka gammal :)


Till sist, Grattis pappa på 80 årsdagen.

Av Bettan - 9 november 2010 21:01

Oj vad tiden rullar iväg, har inte haft tid att skriva här. 

Jobbar på dagarna så hjärnan kokar, misstänker att det ryker ur öronen på mig ibland. Undrar hur det blir när jag ska jobba på riktigt?? 


Pratade med en av mina gamla chef idag, behövde en referens. Blev så himla glad när jag hörde vad han sa, han sa- Du kan alltid ha mig med som referent, du behöver aldrig fråga mig mera om det. Du ska veta att jag är så nöjd med det jobb du gjort. Hm....jag bra??

Sedan pratade jag med en annan av mina gamla chefer i samma ärende och h*n svamlade på i vanlig ordning. Ord utan innehåll, ger mig inget men som jag sa till min man, jag är bered att gå över lik för att få det jag behöver. Nu behöver jag X för en referens och då spelar det ingen roll om jag var tvungen att lyssna på svammel :)


Fick ett meddelande från min Camilla idag om att Charlie mår bra och att de satt och myste. Hon väntade på sin mamma som skulle komma på besök idag, hoppas det fick en trevlig dag tillsammans. Misstänker att mormor blev lika förtjust i charlie som farmor :D


Har förresten en dotter på prao på skidskyttegymnasiet denna vecka, idag är hon extra glad. Har spöat alla tvåor  och treor utom i ståskytte idag, det är att sätta sig i respekt det.


I morgon ska jag till Östersund och frottera mig med fin folk.....bara så ni vet :)

Av Bettan - 7 november 2010 20:58

8 dl filmjölk

1/2 dl mörk sirap

2 msk brödkryddor

1 msk bikarbonat

1 msk salt

1 1/2 solrosfrön

12 dl rågsikt


Sätt ugnen på 175 grader, smöra och mjöla två bakformar på 1,5l 

Blanda alla ingredienser och fördela sedan smeten i bakformarna. Strö över lite rågsikt och grädda brödet i nedersta delen av ugnen i drygt en timme.


Sedan är det bara att njuta med gott samvete.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards