Direktlänk till inlägg 1 december 2011
Tror jag tänker göra den här i helgen, för i helgen får jag fin besök.
Linda kommer på ett sällsynt "hembesök" och jag har fått ledigt från skidskyttet på lördag, tror bestämt att jag ska ta och åka på Kajsakavats marknad i Ramsele med henne då. Kanske vi kan få oss lite mat hos farmor också :)
Nu till kakan och receptet
Den blir tydligen knäckigt seg och smarrig om den förvaras i kylskåpet :)
4 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
3-4 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
135 g smält smör
lite socker att stöta saffranet med
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader, 180 om det är en varmluft. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Stöt socker ihop med saffran i en mortel.
Blanda alla ingredienser utan att vispa, tillsätt det smälta smöret sist.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen, beroende på hur kladdig du vill ha den.
För ett år sen var jag så sjuk men hur sjuk förstod jag inte då. Nu ett år senare har jag börjat ta tillbaka livet igen. Men det kan jag lova er att den dagen i mars när jag hade en misstänkt infarkt men som tur var inte var det. Den dagen satt ja...
Det senaste halvåret om inte längre än så har jag varit sjukt, sjukt trött. Minnet har stundvis varit helt borta, jag har levt som i en dimma. Tröttheten har inte gått att sova bort, vissa dagar har jag varit så utmattad å trött att jag mått illa. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|