This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under april 2011

Av Bettan - 29 april 2011 22:58

Har på sena kvällskvisten fixat med mat till i morgon, har lagt oxfilen i marinad så den kan grillas och gjort en ny laddning med nubbesallad. 

Fick även för mig att jag skulle göra en paj till efterrätt, funderade ett tag på en rabarberpaj eftersom jag såg rabarber i frysen när jag var där och letade köttet. 

Men var inte riktigt sugen på rabarber så jag googlade och hittade ett recept på citron och limepaj, kändes syrligt och gott efter en grillmiddag.


Blev med kylskåp i kväll, ett gasolkylskåp till stugan så nu jäklar har standarden på stugan stigit enormt. Snart kommer den in i 2000-talet också :)

Känns så bra att ha något att ställa in kylvarorna i, nu har vi sänkt ned dem i ett brunn när kylklabbarna tinat upp. Det har fungerat men inte varit opptimalt om man säger så.


Kanske någon av er vill testa pajreceptet så jag bjuder på receptet jag testade att baka i kväll så här kommer det.


Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 äggula eller 2-3 msk vatten

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 lime
  • 1 citron

Garnering:

  • 1 lime
  • florsocker

Servering:

  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

Gör pajskalet. Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter eller frysen ca 10 minuter.

Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och grädden (som ej behöver vispas).

Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 30 minuter.

Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med.

Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde.

Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.


Till sist önskar jag er alla en trevlig Valborg

Av Bettan - 28 april 2011 21:13

Träffade en gammal vän och jobbar kompis på stan idag, pratade om ditten och datten bland annat min mohikan frisyr. Mitt allt ihopa så säger hon att vad du gått ner mycket vikt (misstänker att hon har blivit blind  )

Svarade nä, har nog tyvärr gått upp lite igen, varvid hon svarar att i vår ålder får man inte räkna med att se ut som en 20-åring. 

När hon säger det så slår det mig hur sant det är, inte att jag inte kan räkna med att se ut som en 20 åring utan att jag är halvvägs på väg ner i graven. 

Tro nu inte att jag inte förstår att jag är gammal, jag är väl medveten om det men det blev så påtagligt att man är levt det mesta av sitt liv.


Appropå gammal så såg jag något som jag har svårt att förstå idag. Framför mig gick en ung kort, rejält kraftig tjej hand i hand med sin kille. På sig hade hon en svart tröja och svarta genomskinliga strumpbyxor. Problemet i en gammal kärringsögon är att tröjan knappt gick över halva hennes rumpa. Hade förstått det om den gått ner över rumpan i alla fall, men nu visade hon upp hela sitt "underrede" för oss som gick på stan.


Jag förstå inte hur de kan tycka det är snyggt att gå med rumpan bar men som sagt i min ålder är det svårt att fatta sådant för på min tid skulle man skämt ögonen ur sig om någon råkat sett trosorna. Vågar inte ens tänka vad mina föräldrar skulle ha sagt om jag fått för mig att gå på stan i strumpbyxor och polotröja.


Å andra sidan så kanske de skulle skämmas över att se mig i mina träningskläder. För det är nog ingen vacker syn det heller vid närmare eftertanke, löpartights och en tight svett tröja var dagens outfit. Ser snygg jag var, såg ut som en michelingubbe. Valkarna bara väller ut åt alla håll och kanter, lägger in en bild så att ni ungdomar som råkar kika in på min blogg vet vad jag pratar om för gubbe ;)


This is me running....


Av Bettan - 27 april 2011 22:04

Ibland är livet perfekt, just nu står en förhoppningsvis en underbart god mustig köttgryta på spisen och puttrar till morgondagens middag. Börjar känna lust efter mat igen, lov ske pris :) 


Blev dessutom feberfri i natt men vågade inte chansa med att åka till jobbet om jag inte var riktigt frisk. Men i morgon åker jag, nu kan inga vilda hästar stoppa mig. 


I kväll kom Linda och frågade om jag var sugen på att ta en lugn cykeltur, tvekade en kort sekund sedan svidade jag om. Så underbart att komma ut och röra på fläsket igen, gissa om hunden var lycklig. Vi cyklade så långt att hon fick ut det bästa av två världar, dels fick hon springa som en galning men hon fick också sitta i cykelkorgen och njuta av vinddraget. Min lilla toka älskar att sitta i cykelkorgen lika mkt som att springa.


Att cykla några timmar efter att blivit feberfri skulle jag aldrig rekommendera mina barn eller någon annan att göra. Men ibland måste man leva lite farligt, nä skämt å sido jag vet vad min kropp klarar av och hade jag känt att det inte funkat så hade jag vänt direkt.


Precis som jag skrev från en börja kan livet vara underbart och det är det nu, jag är frisk igen, har ett jobb att gå till (får väl skriva än så länge så OM något skulle gå galet), har en fantastisk familj och vänner, vad mer kan man önska sig?


Vi jagar lyckan men ser inte att den finns mitt framför våra ögon, lycka är inte det vi inte har utan det vi har i vänner, hälsa och familj. 







Av Bettan - 27 april 2011 13:16

Visst röstar ni på oss?

Sveriges bästa skidskytteförening har nu möjligheten att vinna ett stipendium på 25 00 kr för att utvecka föreningen. Om vi vinner kommer vi att satsa pengarna på att utveckla vår ungdomsverksamhet ytterligare.


Rösta du också!


I21 IF

Av Bettan - 27 april 2011 11:53

Förstår inte vad som händer i min kropp, har varit sjuk för andra gången på två veckor. Fick magsjuka natten mot måndag, minns inte när jag hade magsjuka senast måste  ha varit när barnen var små. Dessutom fattar jag inte hur jag klarade av att springa som jag gjorde på söndag kväll. Jag sprang 13-14 km lätt och blir sjuk någon timme senare??? Fattar noll....


Hur som helst är på gång igen nu, ska ta mig på jobbet i morgon för idag har jag inte feber som jag hade igår. Det känns i kroppen att jag börjar bli frisk, vill massor men har inte orken. Igår orkade jag inte ens tänka tanken att göra något, ville bara dö. 

Ska faktiskt ta och dra över golven med dammsugaren, kanske gå ut och andas in lite syre men sen ska jag sätta mig och jobba lite, tur man har det jobb man har.


Av Bettan - 25 april 2011 21:26

Vilken helg det varit :)

Vet inte när jag i mitt vuxna liv suttit ute och ätit frukosten i t-shirt kl 8.00 tredje helgen i april.

Har tillbringat helgen i stugan, så skönt trots att jag städat har det känts som en välbehövlig semester. Det har varit många besökare under dagarna och det har varit trevlig. Igår var mamma och pappa upp och åt middag med oss, dessutom kom en moster till Janne. Senare på kvällen fick vi besök av Björne. Idag kom en morbror till Janne och drack morgon kaffe med oss när vi åt frukost, vid lunch tid kom ytterligare en moster till honom och hans mamma. Det här har inneburit att det fikats en hel del, gott men inte bra för figuren.


När vi kom hem nu i kväll så bestämde jag mig för att springa bort lite av allt fika och godis i helgen. Blev lite längre än planerat men så skönt att spränga lite gränser. Nu vet jag att jag kan, jag fick bara lite kramp på slutet så jag fick gå lite. Känner mig så nöjd med mig själv men misstänker att jag kommer känna av min kropp i morgon.


Träffade lilla Charlie i söndags, farmors go kille. Jag inbillade mig säkert men det kändes som han kände igen mig. Vi var inte där så länge för han blev rätt trött fort men varje minut är guld värd.


Nej nu är det dags att krypa i säng, ska skjutsa Linda till jobbet i morgonbitti.

Av Bettan - 23 april 2011 22:07

Denna dag har tillbringats i sommarstugan, har städat och fejat så nu är den klar för sommaren. Det fattas bara ett fönster....he he. När jag skulle putsa fönstren så ramlade en båge ut, gissa om jag blev paff då. Aja tur man är gift med en fd glasmästare :)


Årets första fika ute på gräsmattan är intagen och årets första middag är äten ute. Hade fått röding av en vän, saltade och pepprade dem innan vi åkte iväg. Grillade dem över öppen eld, hade rullat in dem i folie. Gjorde även en potatisgratäng som jag gräddade i vedspisen. Behöver jag säga att det blev supergott och inte smakade det sämra av att maten åts ute i solen.


I morgon åker vi tillbaka och "krattar", tar dit åkgräsklipparen för det är så enormt med sork spår i gräsmattan, vill inte stå och kratta i mig något elände från dem. Sedan ska det inte förnekas att det går fort att kratta med åkklipparen :)

Den tiden som blir "över" kan användas till något roligare som att fiska, tror jag ska göra en tur till sjön och se om den är öppen.......kanske det går att ta ut flotten.


Å förresten GLAD PÅSK på er alla som orkar läsa mig blogg?!

Av Bettan - 20 april 2011 21:42

I kväll luktar jag vår, dvs luktar rök efter att ha varit ute och eldat upp lite gräs.
Så kul med våren, har eldat och hunnit krattat större delen av gården. Nu är det bara de riktigt tråkiga delarna kvar.
I dag var jag och träffade en vän på lunchen, vi pratade om ditten och datten. Vi kom in på en gemensam bekant. En mycket bestämd person och nu i kväll slog det mig att vi två inte har varit osams om något men jag vet också varför. Jag säger ingenting, man kan säga att jag väljer mina strider men det betyder inte att jag håller med allt vad vår gemensamma vän tycker och tänker. 
Vissa kanske tycker det är feg att inte säga något men tyck det då....jag värdesätter vänskapen högre.
 
I kväll går också mina tankar till min vän vars styvpappa somnat in för alltid. Han får nu en välförtjänt vila efter en lång kamp med kol.
I morgon bär det av mot blåkulla, har polerat upp kvasten tagit fram kaffepannan.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards