This is my life, yarn and knitting

Direktlänk till inlägg 22 mars 2011

Halt å lytt men lever

Av Bettan - 22 mars 2011 20:44

I helgen åt jag den godaste gulaschsoppa jag någonsin ätit. Idag fick jag chansen att ta reda på vilket recept som de gjort den på.

Det var Per Mobergs recept, min favorit den slafsande kocken men ack så charmig som han själv skulle kalla sig.

Så i kväll har det kokats soppa, ska bli så gott att få äta den till midddag i morgon. Lika bra det att vara inne och koka soppa en kväll som denna, stormen ylar runt stugknuten.


Var tvungen att gå till kiropraktorn idag, jäklar vad ont jag hade i höften och bäckenet i morse (sanningen är att jag hade superont hela natten). Jag fick inte på mig kläderna utan var tvungen att be maken hjälpa mig att klä på mig........kände mig som 80 år minst. 

Efter besöket hos kiropraktorn kunde jag gå och böja mig lite men det lovar jag er, det gjorde ont nå fruktansvärt. Ska tillbaka på fredag för det gick inte att få ordning på allt idag.


Tänkte bjuda er på receptet på soppan som nu står på spisen och puttrar.


Ingredienser   

300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
4 st potatisar av fast sort (400 g)
1 st morot
3 msk smör eller rapsolja
2 tsk kummin, malen
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver 
3 msk tomatpuré
0.5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
Salt, efter smak
Peppar , efter smak

Tillbehör
Gräddfil
Nybakat bröd


Gör så här

1. Skär köttet i centimeterstora tärningar.

2. Skala och hacka löken och vitlöken.

3. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.

4. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.

5. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.

6. Tillsätt buljong och lite salt och peppar.

7. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.

8. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

9. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd

   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bettan - 30 december 2014 08:25

Under julledigheten har vi haft så kallt och jag har länge saknat en varm mössa. Tog tag i saken och stickade inte en utan två stycken. Har snöat in på norsk mönster så det blev modellen Valdres. Mössa nummer ett Och så nr 2, tyvärr så har jag a...

Av Bettan - 24 december 2014 11:01


made by Storbettan och John blund/tomten önskar er en god jul ...

Av Bettan - 3 december 2014 08:39

Det trodde nog inte många, att jag skulle plocka upp bloggen igen . Men det tänker jag göra fast nu kommer den handla mer om min fritidssysselsättning. Garn och stickning, långt inom mig döljer sig en dröm om att få ha en egen lite fritidsgarnbutik...

Av Bettan - 7 augusti 2014 23:27

För ett år sen var jag så sjuk men hur sjuk förstod jag inte då. Nu ett år senare har jag börjat ta tillbaka livet igen. Men det kan jag lova er att den dagen i mars när jag hade en misstänkt infarkt men som tur var inte var det. Den dagen satt ja...

Av Bettan - 13 april 2014 06:51

Det senaste halvåret om inte längre än så har jag varit sjukt, sjukt trött. Minnet har stundvis varit helt borta, jag har levt som i en dimma. Tröttheten har inte gått att sova bort, vissa dagar har jag varit så utmattad å trött att jag mått illa.  ...

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards