This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under mars 2011

Av Bettan - 20 mars 2011 21:27

Vilken helg, jag har varit glad, arg eller rättare sagt förbannad, trött, uppspelt ja allt på en och samma gång. 


Vi har haft JSM i helgen och i vanlig ordning så tog jag tid....har sagt upp mig från den uppgiften  i framtiden!!

Lovade en hetsig ordförande att det var skottpengar på honom om han kom in i tidtagningskuren och bad om resultatlistor INNAN vi hunnit gå igenom dem. Tror ni han höll det??? Nej inte då, körde ut honom med dunder och brak och då slutade han komma in i huset MEN stoppade in huvudet igenom fönstret och sa - Kan jag ha prisutdelning nu?? Å andra sidan gjorde han inte det så många gånger...........

Där av ilskan-förbannadheten och tröttheten osv


Det som gjort mig glad är att Linda kommit in på skidskyttegymnasiet, vart får jag inte säga ännu men det kommer, jag lovar. Kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över hennes kamp för att komma tillbaka. 

Tänk att det funnits läkare och sjukgymnaster som sagt att det inte fanns annat val än att lägga av för henne. Det har inte varit lätt, det har varit stor frustration och krävt mi massor med styrka, vilja och pengar att komma tillbaka dit hon är idag. 


Ibland har vi misströstat och inte trott på henne och hennes vilja, ibland har det krävts en "uppsträckning" eller en rejäl peppning för att få henne motiverad igen men i mitt  hjärta har jag aldrig tvivlat på att det skulle gå.

Troligen finns det människor där ute som inte tycker att hennes resultat är bra nog för hon återfinns inte bland toppgänget men hon har vunnit den största vinsten av alla, hon kan idrotta igen. Vissa har redan nu uttryckt sig som att hon inte kommer att få gå på den "fina" skolan men vad gör väl det? Hon kommer få en tränare som tror på henne, som vill ha henne på skolan. Bättre kan man inte få det, tänk att hamna på en skolan på "nåder".....


Köpte henne en blomma igår med en sten, på den stenen står det dream. Genast jag såg blomman så tänkte att den ska hon ha till sin lägenhet. När jag gav den till henne så sa jag till henne att den enda som kan se till att hennes dröm blev uppfylld var hon själv. 


En sak är säker, trots att det kommer bli otroligt tomt här hemma när Linda flyttar så skulle jag inte vilja få det ogjort. Hon ska göra det hon drömt om i så många år, utvecklas som idrottskvinna. Fungerar det inte så är det inte värre än att flytta hem igen. 


Hur det gick för sonen i helgen kanske någon undrar. Han har haft bättre dagar i skidspåret, han kommer troligen att vara i sitt livsform nästa helg tror han själv i alla fall. 


Jag är så stolt över dig Linda och vad du åstakommit så långt, det kommer jag alltid vara!


 

Av Bettan - 16 mars 2011 21:53

Känner mig så nöjd med dagen trots att den varit tung på flera olika sätt.


Trots att det varit lite tråkigheter den här veckan så känner jag lite optimism, lite arbetsglädje........tro om jag håller på bli sjuk.

Skämt å sido, jag är en sådan person som behöver arbetsglädje, som vill ha utmaningar och få känna mig stark på jobbet. Jag vill vinna segrar, nå mål och det har jag inte fått gjort på slutet men idag har jag nästan vunnit en seger. Klockan nio i morgon får jag veta om det blir en totalseger.


Appropå jobbet och utmaningar så sa sierskan igår att jag måste lära mig att inte försöka påverka framtiden, inte försöka ordna med det som inte går att påverka. Det går åt för mycket energi till sånt som ändå inte kan påverkas av mig, jag måste lära mig att sitta ner och bara låta livet komma. 

Tror faktiskt att det var det som stärkte mig idag när jag åkte till jobbet, jag vågade vara tuffare för det är nuet jag kan påverka i första hand.


Sierskan sa till mig vad jag har i mitt öde, exakt vad, det kommer jag inte berätta här. Det är till för mig själv, det kommer vara min "andliga" vägledning. Jag har fått råd av henne hur jag ska agera för att växa som person och i mitt äktenskap. Har fått en beskrivning av hur mitt arbetsliv kommer att bli och stämmer det så då kommer jag att få ett fantastiskt yrkesliv.


Nu blir det att packa, ska på kickoff i morgon. 

Av Bettan - 15 mars 2011 21:37

Har varit hos en sierska i kväll.....

fått så mycket information......

som jag inte tänker dela med mig av just nu i alla fall   


Är så trött av all information och jag har mycket att fundera på.


  

Av Bettan - 14 mars 2011 19:51
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Bettan - 13 mars 2011 20:52

Då var glada helgen slut som vanligt för fort.


Igår skrev jag ett långt inlägg och precis när jag skulle posta det så dök internet, skitkul.


Idag har jag varit ute och gjort sånt som jag älskar oerhört mycket, vi har varit och fiskat. Åkt skoter, så mysigt och det gör mig så lycklig att få känna den frihetskänslan som infinner sig. Tyvärr fick jag bara en mört och hamnade då sist i fiskeligan men vad gör väl det.


Har nu tyvärr ätit upp mig i lite i vikt igen så nu jäklar blir det att ta tag i det igen....fattar inte att trots att jag i mitt tycke tränar rätt mycket så går jag inte ner i vikt utan snarare tvärt om. Livet är djävligt orättvist ibland, inte nog med att jag har en magkatarr som gör mig galen emellanåt så jag är dömd till vara fet också :(


Tycker att tränar man 4-5 ggr per vecka och äter en balanserad kost så ska man gå ner i vikt men inte jag inte.....Men i morgon blir det nya tag, ingen korvgrillning och fika. 

Av Bettan - 10 mars 2011 21:45

Idag när jag satt och jobbade så insåg jag att man lär så länge man lever vare sig man vill det eller inte. 


Just nu sitter jag och försöker besvara en anbudsförfrågan och när jag fick den i min hand för några dagar sedan så kände jag att jag bara ville stoppa huvudet i sanden. När jag läste dokumentet så såg det ut som om det sprang myror på papperseländet, jag fattade nada. 

Idag blev jag uppringd av en person som absolut tyckte att jag skulle skriva ett anbud och vad har jag suttit och skrivit hela dagen? Jo ett anbudssvar trots att jag inte har en aning om vad jag sysslar med. 


Det var då det slog mig att man lär så länge man lever, när man pluggar så tror man att det är i skolan man lär mest men så är det inte för mig i alla fall. Jag lär varje dag på jobbet, tillsammans med och av andra människor.


Nu får vi se om det lyckas för mig att få till allt som krävs för att få in ett anbudssvar.


Har varit och åkt skidor i kväll, blev inget långt pass utan nöjde mig med att åka en mil.  


I morgon ska jag nog hänga på gubbarna på jobbet på en intern pimpeltävling, måste ju slå dem   , ska försöka komma ihåg kameran.


Av Bettan - 9 mars 2011 20:59

Det har varit dåligt med uppdatering här på slutet, inte för att jag inte haft något att skriva om utan för att tiden helt enkelt inte räckt till. 


Barnen har sportlov så det är fullrulle här hemma, fick hem tre tonåringar i helgen....riktigt bra med tanke på att jag bara har två :)


Det var så roligt att få låna Felicia några dagar. Nu har den mesta av tiden hon varit här gått åt till att träna men en liten utflykt hann vi med igår. Vi tog skotrarna och åkte ut till ett vindskydd uppe i skogen och grillade. Hade packat ner massor med mat så att vi skulle kunna äta middag där ute. Supermysigt var det trots att det blev lite blåsigt på slutet men det hindrade inte oss från att grilla pinnbröd, korv som vi åt med potatissallad dessutom hade vi med oss mackajärnet så vi gjorde toast. Naturligtvis var kaffepannan med så det kokades kaffe över öppen eld och barnen drack den obligatoriska chokladen.


Idag när jag kom hem så hade jag fått en liten kaka av  Felicias pappa eller rättare sagt alla i familjen hade fått var sin. Totalt så vägde den här fyra bitarna tillsammans mer än 1200gr!?


 De är inköpta på det här cafet i Sveg http://www.cafecineast.se/ har ni vägarna förbi så ska ni nog gå in och ta er en liten fika stund. Eller med tanke på storleken så är det inget snabbfika som ni ska ta utan en riktig långfika. 

Jag har inte ätit något på min ännu, tror jag måste se till att ha gjort ett riktigt långpass innan.


Bjuder på några bilder, dels på monsterkakan och från vår gilltur.


See You


   Tändsticksasken vs chokladbollen.


    Bildbevis på att den vägden en del.


  

Grillning av pinnbröd

Av Bettan - 6 mars 2011 22:07

Jaha då har en helg gått igen, undra vad jag gjort av tiden? 

Idag har den mesta av tiden gått åt till att sitta i bilen, vi åkte tidigt i morse till Hede för att titta på Linda när hon tävlade. När vi kom fram hade de flyttat fram starten så vi hann inte dit i tid. Å andra sidan så var hon tvungen att bryta pga smärta i sina fötter. Det är andra gången på två tävlingar nu så nu är jag på jakt efter ett par nya pjäxor men det är inte det lättaste en vinter som denna. 

Men förhoppningsvis har vi ett par på gång, förhoppningsvis så kanske de kommer innan hon ska till Finland på torsdag.


Har som sagt suttit i bilen nästa 70 mil idag därför var det riktigt skönt att ge sig ut på en joggingtur. Hunden var inte så ivrig på att springa i kväll så jag undrar om det är dags att byta batteri på henne :)


Har lånat med mig en tonåring hem idag, ska bli så roligt att få låna Felicia några dagar och Linda får en träningskompis.


Nej nu ska jag njuta av det sista av det som återstår av den helg som försvann puts väck.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards