This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under december 2011

Av Bettan - 11 december 2011 19:36

Idag har jag haft orken på plats igen, så jäkla skönt! 

Har till och med tagit hand om min tvätthög och det kan jag säga krävde energi, vilket berg jag lyckats åstakomma och det är tur att jag har rätt bra med kläder.


Gick efter att Charlie åkt hem ut på en härlig sol promenad i det kyliga vintervädret, å så ljuvligt.Svettades rätt bra för jag hade klätt mig för en lugn promenad. Nu blev det inte så utan jag gick en rask hund promenad. 


Robban har varit och åkt skidtävling idag och det gjorde han med bravur MEN hans nya stavar gick sönder....puff väck 2500 kr :( Tråkigt för det första så hade han inte använt dem en enda gång innan idag och han tappade 20 sekunder på åkningen. De gick av längst ner mot trugan när han tryckte till i en uppförsbacke så han våldförde sig inte heller på dem. Han ska ringa och prata med Madshus i morgon och höra sig för om han kan få dem på reklamation.



I kväll var jag på zumba för första gången sedan jag var på marathonet och jag kände mig som på nyttfödd, som jag har saknat det. Lämnade lektionen med ett Big smile :)

Så glad att jag är på väg tillbaka till livet och på onsdag ska jag delta på ett två timmars pass, hoppas jag är pigg då också.


Nu ska jag återgå till att äta min grape, så himla gott.

Av Bettan - 10 december 2011 20:36

Då kom vintern äntligen till oss och det gjorde den med dunder och brak-Tror att det som mest innan det började regna hade kanske 30 cm snö. I och med att det började regna så kom strömavbrottet som en brev på posten( ni vet det som var innan mailens tid)

Jag har aldrig varit utan ström så länge som den här gången, från strax före kl 17 igår till idag vid 15 tiden. Vilken tur att vi har vedspisen, där har vi eldat och lagat mat det här dygnet. I morse slog vi igång elverket så att vi kunde ladda mobilerna och se på skidskyttet. 

Maten i kylskåpet åkte ut på altanen och så passade jag på att städa kylskåpet, till och med skurade det med citron så det skulle lukta så där fräscht som tanterna på rent hus säger.


Meningen var att jag skulle ha varit på julbord i kväll men det ställde vi in i början på veckan för Linda skulle komma hem och tävla i Östersund i helgen. Hon tävlade igår och kom hem och hade ont i halsen, mitt julbordsfirande slutade med att jag nu är barnvakt till ett liten charmgosse. Det bästa med att jag inte kom iväg på julbordet är att jag behövde inte fundera på vad jag skulle ha på mig.


Har nu varit blivit piggare och det är efterlängtat, jag till och med kände mig lite glad idag när jag var ute och gick idag. Mohombi i lurarna, snö i naturen och en spirande känsla i kroppen då kände jag lite glädje, jag är på väg tillbaka :) Det är nog tre veckor sedan jag var ute och rörde på mig sist och det av den enkla anledningen att jag inte haft energi eller mått så bra. I morgon ska jag nog gå zumba, å som jag saknat det men inte orkat gå på. 


Tror ingen kan förstå hur slut jag varit, tänkte ett tag att jag kommer inte överleva.....så slut har jag varit!

MEN nu är det Ö V E R ! ! ! 

Av Bettan - 8 december 2011 23:11

Tilltro till livet, har pratat med homepaten idag och jag ska byta medicin.

Om jag har förstått homeopati rätt så får man ett "gift" som ska trigga igång läkandet. Man skulle kunna likna det med att man är allergisk mot äpplen och man får varje dag en liten, liten dos med äppelallergener och då ska kroppen reagera med att vilja läka.


När jag var hos homeopaten sist så bytte han medicin och den är inte rätt för mig. Det är den som har gjort mig så sjukt trött, uppblåst och alla andra konstiga problem jag haft. 

Jag tror(med betoning på tror) att jag under den här månaden blivit "förgiftad" av den medicin jag nu tar. Jag ska nu inte ta den jag har mera utan vänta på att en ny kommer. Egentligen ville han träffa mig igen men vi ska se om jag blir piggare av denna kur. 

Det är som jag sa till honom - För en kvinna i min ålder är det absolut fel tid att bli "däckad" på just nu.


Nu hoppas jag på att bli pigg och framför allt få bort mitt magonta, har haft en sån enorm magvärk. Magen har varit så ond att jag knappt klarat av att byxorna tagit på magen. 


Till er alla som uttryckt oro för att jag är på väg att bli utbränd, jag lovar att om jag inte mår bättre om en månad så ska jag ta kontakt med vanliga sjukvården för en undersökning för ev utbrändhet.


Nä nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas på att jag kommer upp i morgon, veckans sista arbetsdag står på agendan. 

Kanske får jag njuta av att jag har Linda hemma några timmar i helgen men just i morgon kommer vi gå om varandra. Hon åker till Östersund för tävla årets första tävling i år men i en mycket tuff klass D17-22, hon kommer t.ex tävla mot Jenny Jonsson i landslaget. Robban ska också dit och tävla, han kör dem dit och det är inför morgondagens snöoväder lite oroligt men jag måste tro att han kör med förstånd.

Av Bettan - 7 december 2011 21:35

Har inte tid att blogga för jag vill sitta i lugn och ro och äta min tunnbrödsmacka.

Men jag kan lätt säga att jag haft den trevligaste dagen på länge, mer information kommer när jag kan lyfta bladet från munnen. 


Vi syns i morgon!

Av Bettan - 6 december 2011 20:33
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Bettan - 5 december 2011 19:57

Men jösses nu har det gått länge sedan jag skrev här, dessutom smög det in ett D i jäkelskap som nu korregerat.


Har i helgen varit och jobbat på världscupen i skidskytte, lite bättre väder där i år än i fjol. I fjol höll jag evigt på att frysa ihjäl - 24 som mest och 4-5 lager kläder under täckdressen. I år räckte det att ha en långkalsong och täckkläderna. Jag till och med frös när  låg och sov då så jag fick ha fleecekläder på under täcket. 


I lördags bakade jag mest hela dagen och sedan fylldes huset med alla mina barn så himla mysigt. Jenny, Linda och Charlie satt på golvet och lekte samtidigt som brudarna lärde sig massor med tecken av Camilla, jag lärde mig några också.

Fick förresten en beställning på att baka julkakor till en kompis, har gjort två sorter men ska göra någon fler i veckan.


Måste bara få tillbaka lite energi för nu är jag så enormt sjukligt trött. Har ringt till min homeopat idag för jag har fått så mycket konstiga symptom efter att jag var hos honom sist. Trötthet som inte går av för hackor, rusande puls, en dov konstig värk i magen och magen har blåst upp sig så jag ser gravid ut. Hela kroppen har svullnat upp, känner mig som en sprickfärdig vattenfylld ballong.

Har fått lite råd av honom och har jag inte blivit bättre till på torsdag så vill han träffa mig igen, börjar bli less nu.....rikigt less på att inte få må bra.


Aja ska sluta gnälla nu eller förresten lite till blir det nog, ska på julbord med jobbet på lördag och jag  har inget som jag kommer i. Har ingen lust att köpa en "festblåsa" i tältstorlek.......piss, pissigt värre är livet just nu.

Varför ska min kropp alltid kämpa emot mig? Jag rör mig och äter hyfsat bra och ändå ska den djävlas med mig?


Funderar skarpt på att inte åka på julbordet men ett under kan ju ske innan lördag.

Av Bettan - 1 december 2011 21:46

sätta rekord i antal inlägg på en dag OCH lägga ut en bild på saffranskladdkakan.

Håll tillgodo...


Samtidigt vill jag även passa på att fira den här tjejen som haft en bra dag på jobbet idag.


Grattis till andra platsen idag Anna-Maria

Av Bettan - 1 december 2011 20:45

..... Saffranskladdkakan som jag skrev om i mitt förra inlägg för då kommer ni bli tjock precis som jag!

Den var så enormt god, kommer att bli en favorit och jag som inte gillar saffran??

Naturligtvis gjorde jag inte riktigt som det stod i receptet, har lärt mig att saffran ska ligga och dra i alkohol för man ska få ut mera smak. La därför saffranet i likör, TiaMaria och det smakade lite, lite likör av kakan också som kommer bli beroende framkallande.


Nä nu ska jag gå och göra något annorlunda, vi hörs!

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards