This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under juni 2010

Av Bettan - 16 juni 2010 16:08

Bjuder på lite bilder från vår helg i stugan...har suttit och lekt med lite med dem :)

 




   

Vem vet kanske det kommer bilder på stugan någon gång också.   

Av Bettan - 15 juni 2010 21:42

Efter att ha haft fyra ungdomar här hemma har jag lärt mig att gilla mycket av deras musik. När första sonen började spela AC/DC och metallica så var jag väl inte allt för impad av musiken men tur att man inte är sämre än att man kan ändra sig:) Idag var det metallica som gällde när jag tog på mig joggingskorna och gav mig ut. Så härligt att få hämta energi och kraft i musiken när man tränar.


Det verkar som jag blir hemma från jobbet i morgon, har de senaste månaderna fått blåmärken på kroppen utan att ha slagit mig. Får dem på konstiga ställen och de gör ont, igår fick jag två ganska stora inom loppet av 30 minuter på magen. Idag har det dykt upp en på rumpan, en del är små som ärtor andra är stora som knytnävar. Efter att ha gått och gruva mig ett tag så beslutade jag mig för att ringa VC i eftermiddag medan jag körde hem. Sjuksköterskan diskuterade inte ens med mig utan sa bara att jag skulle komma in för undersökning i morgon fm..... Vågade mig att protestera.


Håll tummarna för mig i morgon att det inte är något farligt.

Av Bettan - 14 juni 2010 22:02

Sommar, sommar, sommar....den låten hörde jag i mitt huvud när jag planterade mina sommarblommar i kväll. Men inte var det särskilt somrigt ute om man inte räknar regn som sommar då.

Har även burit in 250 liter vatten till växthuset, mina tomatplantor såg allt annat än pigga ut. Gav varje planta 10 l och jag har 25 tomatplantor i växthuset. Har nu en massa tomater på mina plantor...längtar till jag får äta den första solmogna tomaten om ca tre- fyra veckor skulle jag tro.


Har varit ute i skogen och sprungit en sväng, hade egentligen ingen lust men behövde verkligen det efter att mest ha suttit i bilen idag. Började dagen med att åka till Sundsvall för att sedan åka till H-sand och sedan hem. På vägen till H-sand var det en trafikolycka som skett och när jag skulle hem var det en långtradare som kört av vägen, hoppas att ingen skadats sig illa. 


Hade tänkt lägga upp lite bilder från helgen men känner nu att jag inte orkar, måste hoppa in i duschen och sedan krypa ner i sängen för även i morgon blir en dag i bilen. Först till H-sand för att åka vidare mot Ö-vik, tillbaka till H-sand och på em hem igen....blir några mil på två dagar.

 

Av Bettan - 13 juni 2010 21:39

Den här helgen har gått i hundra knyck känns det som. På lördag morgon skjutsade vi L på sommarskidskolan och hämtade hem R som nu har sommarlov. Det var en trött R som kom hem, det hade tagit på krafterna att fira att hans skulle få sommarlov.

Direkt när han kom hem så packade vi om bilen för vi hade beslutat oss för att stanna uppe i stugan till idag. 


Väl där satte R igång med att snickra på vår flotte, jag skulle göra tårta till honom för att fira hans födelsedag. Tyckte jag hade packat allt men icke sa nicke, visserligen hade jag lyckats få med mig två tårtbottnar men ingen grädde. Ilade ner på byn för att handla men kom för sent den hade stängt några minuter tidigare så det blev att åka ytterligare 3 mil för att fixa grädden. Har man lovat bort en tårta till sonen så har man.


När tårtan var gjord så fortsatte vi vårt flottbygge och när det var dags att äta middag så var det dags att sjösätta den och sätta fast tunnorna. När det var gjort så var det dags för premiär turen trots att vi inte hade någon motor, vi paddlade eller rättare sagt min bror och J paddlade. Oj vad fisken var på hugget, fick en massa aborrar och en rätt så fin gädda som nu är rökta och snart uppätna, supergott.


Idag har jag mest hållit på och klyvt ved, har nog gjort två årsförbrukningar klar idag. 


När vi kom hem från stugan ringde min svärmors granne och sa att svärmor inte var pigg så hon ringt efter ambulans åt henne. Vi har nu precis kommit hem från sjukhuset. Hon har ont i bröstkorgen igen, lite oroande med tanke på att hon gjorde en hjärtoperation förra veckan. Nu blev hon kvar på sjukhuset över natten, skönt för oss alla att veta att hon är i en trygg miljö.


I morgon är det jobb igen och bara fyra veckor kvar till semester. Hoppas att all energi jag samlat på mig i helgen kommer till sin rätta under veckan.

Av Bettan - 11 juni 2010 22:16

Fredag, en av veckans bästa dagar. Idag har jag jobbat  hemifrån och det är så skönt. När arbetsdagen var till ända så var det dags för att klippa gräset det tar ett par timmar i normala fall men i dag var J hemma så då tog det bara dryga två timmar.


Idag så slutade R skolan och flyttar hem i morgon igen, undra hur det blir att ha honom i huset igen? Brukar vara svårt att flytta hem till föräldrarna igen.


Ikväll har vi varit och fiskat en sväng, tyvärr inget napp. Efter det fikade vi rabarberpaj, lika gott som vanligt.

Har dessutom hunnit varit ute och joggat en sväng i kväll, tunga steg. 


I morgon blir det stugan en sväng, tyvärr verkar det inte bli bra väder men det tänker jag strunta i.

Av Bettan - 10 juni 2010 22:25

Idag har jag/vi fått sota för dumheten att inte handla i sin hemstad. Vårt elverk som vi köpt till sommarstugan slutade fungera igår.  Så idag efter jobbet åkte jag till Sundsvall för att lämna in det, trodde i min enfald att vi skulle få ett nytt direkt men icke sa nicke. Det måste in för bedömning först och sedan får vi ett nytt inom ca två veckor...skit Jula!


Passade på att handla lite annat också, köpte bla ett haspelspö till L. Hon har börjat vilja följa med oss och fiska,  tänkte att när flotten blir klar kanske hon kan tycka det är roligt att ha ett eget spö. 


L ska på läger på lördag och därför fick hon även en omgång nya träningskläder, addidas running. Hon fick även en strandklänning, billig variant från H&M.


Köpte en T-shirt och en skjorta till mig själv och ett par skor, hade inte tänkt köpt något överhuvudtaget men blir ofta så när man inte har några planer.


Vet ni, har unnat mig ett glas rött till middagen...flintastek och potatissallad....


It´s summer and the sun is shining!!! 


Av Bettan - 9 juni 2010 08:28

Idag säger jag grattis till min yngsta son, ha en alldeles underbar födelsedag.

  

Av Bettan - 8 juni 2010 22:02

Idag var det väl inte det bästa vädret att jogga i men jag känner att jag behöver det för att få ny energi. Borde egentligen rida min häst men har inte huvud till det när jag kommer hem, är så enormt trött då. Kliver upp 05.15 för att duscha och hinna äta frukost. Åker hemifrån strax före halvsju och är hemma igen strax före sex på kvällen. Innan jag ätit middag och pratat några ord med familjen är klockan nästan halv åtta, gissa om jag är trött då. Ska man rida måste man som sagt ha huvudet på skaft därför passar det mig bättre att springa nu då behöver jag inte tänka alls. 

Nu blir det en hel del tankar som passerar skallen ändå när pulsen gått ner och stegen går på räls.


Idag gled tankarna iväg till hur livet kan te sig och hur man hamnar i olika faser i livet. För några veckor sedan fick jag ett besked som på ett sätt gjorde mig många år äldre på en gång. Å andra sidan gav det besked mej också enorm energi, tänk att jag ska få uppleva detta. Jag ska nu gå in i en ny fas i livet men samtidigt ska jag ha mitt gamla liv kvar, livet kommer att bli underbart. 

För att kunna njuta av mitt "nya" liv skulle jag behöva lära mig lite nya saker, bara för att kunna ta del av det till fullo. Nu är det snart dags för mig att få ta del av livets efterrätt.


På tal om liv så har jag precis fått veta att svärmor vaknat upp från operationen men blöder tydligen lite. Slutar det blöda under natten får hon nog komma hem till vårt sjukhus i morgon och kommer inom tre dagar vara " up and running" . Vilken tur att hon lyssnat på sin kropp och åkt in när hjärtat började krångla och inte minst att läkarna lyssnade på henne


I morgon ska jag åka och hälsa på gubben, börjar sakna honom lite :)

Nu blir det en kopp te och sedan sängen så att jag är pigg i morgon så att jag orkar vända på papper ytterligare en dag. Är så inspirerad eller inte.....

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards