This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under juni 2010

Av Bettan - 7 juni 2010 22:02

Ett kort och snabbt inlägg blir det i kväll, har inte haft tid eller ork att skriva.

Har pratat en snabbis med gubben, det går framåt för honom med bygget men när vi pratade vid var han och min bror och svägerska och bäckmetade.


L och jag har ätit rabarberpaj och tog sedan en snabbcykeltur....i den bästa av världar så hade jag cyklat bort pajen men sånt är inte livet.


Nu ska jag krypa ner i sängen och ladda för en ny dag, en ny dag med att vända på papper :D

Av Bettan - 6 juni 2010 22:01

Helgen den har kommit och gått i en rasande fart men jag känner mig nöjd med den.

Har hunnit varit uppe i stugan och igår var vi hemma och klippte undan det mesta av gräset. Idag har jag satt om alla tomatplantorna i växthuset och burit ut all sommarplant för härdning inför utplanteringen.


Har även idag varit upp till stugan med ett lass virke som J ska ha där i veckan för att spika på vårt nya uthus. Han ska vara där själv den här veckan och försöka hinna göra lite saker som måste göras. Bland annat ska ha ordna virke till vår flotte som R ska börja spika till helgen. Vi måste börja med den nu om vi ska hinna göra den klar till midsommar, då ska vi få besök i stugan från Stockholm och vi har lovat flottfärd. Bror och svägerskan ska komma upp med husvagn och tar nog med sig en roddbåt....bra om vi inte hinner klart :)


Har nu varit ute och sprungit, gick riktigt bra men kan det göra annat när man hör på Queen . Gillar verkligen att höra Barcelona och pressa sig själv uppför de branta backarna. Det är ovanligt att det går så här bra att springa, blir inte trött...undrar varför?


Har också hunnit varit och köpt L en cykel, en bättre begagnad så att hon kan träna i sommar.


Nu förberedelser inför måndagen.....

Av Bettan - 5 juni 2010 22:46

Fredag blev bättre än vad jag trodde trots att svärmor blev sjuk. Hon har troligen fått problem med sina kranskärl, ska få komma till Sundsvall och göra en röntgen och sedan blir det en operation i så fall.


J och jag åkte till stugan i alla fall, L stannade hemma. Vi åkte upp med brädor och lite annat som J behöver nästa vecka för att bygga vårt nya uthus. Jag målade klar vår vedbod och näst sista sidan på vår stuga. Nästa helg så ska jag måla det sista sedan så är det bara att kitta fönstren och måla dem.  Det är nog det jobb som tar mest tid antar jag. 

Jag hoppas att R kommer hem till helgen och kan börja snickar på flotten så att den är klar till midsommar.


J och jag stannade kvar i stugan till idag, så avkopplande att bara vara på två. Vi sa det att vi vet inte när vi var ensamma senast. En konstig känsla att inte behöva ta ansvar för någon annan än oss två men riktigt skönt samtidigt.


Nu ska jag nog försöka sova lite..............................

Av Bettan - 4 juni 2010 16:42

Jaha då var det fredag då,  trött är man då så nu gäller det att vila i helgen.

Vi hade tänkt åka till stugan i kväll men svärmor är på sjukhuset pga av smärta i bröstkorgen. Det innebär nog att vi inte kommer iväg, J kommer att vilja vara med henne och det kan jag förstå.



Med dessa få rader önskar jag er som läser en riktigt trevlig kväll.

Av Bettan - 3 juni 2010 21:24

Med bly tunga steg har jag nu tagit mig ut på en jogging runda. Ibland när jag är ute och springer i skogen kommer tankar om att möte en björn eller likanden. Idag när jag sprang hemåt så hörde jag helt plötsligt hur det började knastra i gruset bakom mig, hjärtat rusade till av rädsla. Åh jag hade kunnat mördat min man då för det var han som kom på cykeln och hade varit ute och cyklat med sin hund. Sprang extra långt idag för efter ett tag så blev kroppen pigg och då är det så skönt att springa, ville inte sluta när man är pigg utan det ska kännas att man har sprungit. Konstigt nog så när kroppen är pigg så är det en ren njutning att springa, allt känns lätt, roligt och inte ett dugg jobbigt.


Min hund hon satt under hundhuset igen....hon har kommit på hur hon ska få upp hönsnätet, skit hund :) 


L var som sagt till Dr idag och han tog det mycket allvarligt att hon nu varit sjuk mer eller mindre sedan v 44. Hon hinner bara vara frisk någon dag sedan har hon ont i halsen och feber igen. 

Hon fick hostmedicin och sedan tog han massor med prover bla allergi prover och TWAR. Det finns en risk att L kan vara allergisk mot hundar usch hemska tanke om hon och jag måste ta bort vår älskade Foxy. Har hon TWAR ska hon få penicillin, hoppas nu att hon hinner bli frisk till lägret.


Har inte riktigt förstått att det är sommar och att skolorna slutar, R slutar nästa fredag och L veckan därpå. Vart tog våren vägen?


Har förresten rensat en rabatt i kväll, en som aldrig blev rensad i fjol och det märktes i år. J brukar hans kompisar kalla för exingkungen för att han är så enormt duktig på att odla kvickrot. Min rabatt var alldeles mörk grön av kvickrot(exing) med rötter tjocka som stammar...


Den 9:e fyller R 17 år och jag har ingen aning vad jag ska ge honom, frågade honom igår och han sa att han inte visste vad han önskade sig...hur ska jag då vet?


Nej nu är det dags att hoppa in i duschen för i morgon ska jag på jobbet sedan på kvällen åker vi nog upp till stugan med lite virke som vi ska ha där för att bygga ett nytt uthus.


Av Bettan - 3 juni 2010 10:23

Trodde aldrig att jag skulle få vaknätter med ett tonårsbarn men i natt har L hostat något så in i bomben. Trodde ett tag där i natt att hon hade kikhosta för så intensivt var det. Lätt väckt som jag är så har jag legat vaken mest hela natten, tidigt i morse så bestämde jag mig för att det här går inte. Hon måste till läkare, sliter jag ont av att inte få sova pga hennes hosta så måste hon slita ännu mera. 


Nu ska hon få komma till läkaren kl 14.00, hoppas hon får hostmedicin och helst penicillin också men med dagens läkare vet man aldrig.


Har på morgonen försökt fylla i kartläggningen jag fick från Norge igår, tufft att skriva om sig själv och samtidigt värdera sin egen kompetens i förhållande till deras krav. Nu ska jag göra mitt bästa för att vara ärlig men oj vad svårt det är när man inte förstår alla ord riktigt, tolkar jag dem fel kan det ju bli helgalna svar från min sida :)


Här blåser det rejält idag dvs inget drömväder. Nu ska jag försöka jobba lite innan vi åker till läkaren. 

Av Bettan - 2 juni 2010 22:22

Jaha då har man varit och kikat på svågerns travhäst, spelat på den och inte vunnit något på henne....men luras nu inte att tro att jag inte vann något. Nä jag gick hem med en storvinst på hela 70 kr:) J gick hem 140 kr fattigare och det är det viktigaste att jag vann mest :)


Träffade även min gamla hovslagare, komiskt nog så har hon gått och blivit allergisk mot hästar. Hon är verkligen på rätt plats i yrkeslivet....


Nu är det bara att krypa ner i sängen och ladda för ytterligare en arbetsdag i Härnösand.

Fick förresten ett kartläggningsunderlag från Norge idag som jag skulle fylla i, oh my good vilka frågor. Det känns som jag ska skriva en rapport om mig själv och hur jag har tycker jag kan uppfylla deras krav på kompetens. Jo tjena vad lätt det här  kommer att bli?? Kanske ska nöja mig med att jobba i Sverige.


Bjuder på en bild på svågerns häst Felicia, nr 11 ingen vinnare idag men vem vet vad som sker i framtiden.

  

Av Bettan - 1 juni 2010 20:21

Har precis kommit hem från en underbart tung joggingtur, konstigt att det som är så tungt kan kännas så befriande när det är gjort. Det bästa är när man kommer hem att sätta sig på altanen i kvällsolen och njuta av känslan av att ha genomfört det och njuta av att det är sommar. Hunden gillar också att matte har kommit igång med våra joggingturer igen, blir så glad när hon ser mig ta på mig joggingskorna.


Tycker så synd om L för nu är hon sjuk igen, fattar inte varför hon blir sjuk hela tiden. Hon som ska på läger om en vecka och är nog rätt besviken nu över att hon kanske inte kan åka på det. Men än är finns det tid för tillfrisknande, det är bara att hålla tummarna.


Har funderat på det jag skrev igår om hur jag är och inser att jag inte skrev något negativt om mig själv alls och det finns hur mycket som helst att skriva där MEN det tänker jag inte göra i kväll. För nu ska jag gå ut och vattna min plant efter att jag duschat. Det växer så det knakar i mitt växthus, tomatplantorna blommar för fullt och första tomaterna har kommit. Längtar efter att få äta den första solmogna tomaten, tomater köpt på affären äter jag inte för det smakar inte tomat.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards