This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under januari 2012

Av Bettan - 18 januari 2012 08:40

Om man är som jag, medelålders och lönnfet då gör man inte det som jag gjort de två senaste zumbapassen. Jag har stått längst fram och kört programmet tillsammans med instruktören men det är det jag gjort.

Saken blir ju inte bättre av att jag inte kan danserna i programmet och har minimalt med taktkänsla, åh vad jag tycker synd om dem som står bakom mig på passen.


Varför utsätter jag mig då för detta? Jo dels för att jag dragit i gång kursen, dels för att det är så jäkla kul med zumba och för att det är nyttigt för en lönnfet, taktlös kärring som jag att stå framför en massa människor och göra fel.


Nackdelen med att stå längst fram är att man inte får någon möjlighet att vila på hela passet, står man längst bak kan man maska lite om man vill......

Så idag har kärringen träningvärk men oerhört glad att jag vågar göra bort mig och visa upp min feta hydda :)

Av Bettan - 16 januari 2012 21:17

så har maken börjat med min walking closet, det har väl tagit siså där 2 två år för honom att få fingrarna ur.......

Han sågade upp dörren för typ ett år sedan och sedan har det gapat ett öppet hål där.


Nu blir det inte stort men den kommer rymma alla säsongskläder, framför allt våra vinterkläder. 

Vi håller på att drukna av skidkläder, skoterkläder och pjäxor och det ska bli så bra att kunna ställa undan saker på en plats och veta att de står där när säsongen drar igång ingen.


Idag har farmors hjärta blivit en stor grabb, han har gjort sin första dag på dagis. Tänk att han är så stor nu charmgossen, tiden går otroligt fort.


Nä nu ska jag sätta mig och sticka lite, har fått in lite beställningar på grejor som ska stickas och jag vill börja med dem. Är så sugen på att få börja sticka ett nytt mönster, inte nog med att jag sitter fast i zumbaträsket utan nu har jag fastnat i stickträsket också :)

Av Bettan - 15 januari 2012 09:54

Hela dagen igår innebar städning, dvs kasta ut julen. Inför denna jul bestämde jag mig för att inte storstäda innan utan att det skulle ske efter jul och det var ett klokt val kände jag igår. 

Det kändes så rent och fräscht att tabort och städa rent, klokt val med andra ord. Tyvärr kunde jag inte tvätta fönstren men vad gör det om hundra år.


Idag ska jag mest plocka lite här hemma, ev sy om några gardiner(om jag får ordning på min skit symaskin) men framför allt kommer dagen gå i sportens tecken. Vinterstudion och skidskytte på tvn och sedan blir det två pass zumba i kväll. Har lovat en vän att vara med på deras första prova på pass i kväll men innan dess ska jag delta på ett betalpass också. Fettot behöver röra på sig....


Nu sitter jag och stickar på mitt andra par norska sockar, de gråa är klar förutom fästningen av trådar som är sjukt tråkigt :( 

De jag stickar nu är jeansblåa men med samma mönsterfärger som de gråa. Just nu är jag inne i ett stickstim, har så många idéer om vad jag vill sticka. Har i alla fall sett ut minst två par vantar som jag ska sticka i vår, vad jag ska ha alla till vet jag inte men jag misstänker att det finns några i familjen som kan behöva dem så småning om.


Over and out

Av Bettan - 13 januari 2012 20:56

Där här jag ätit till middag idag....


ngredienser: 
500 g rostbiff (entrecote, oxfilé, biff eller vad man föredrar)
salt
peppar
1 dl bearnaisesås
8st sparris
6 skivor bacon

Blomkålsduchesse
2 st blomkålshuvuden
300 g philadelphiaost
3 st äggulor
1 dl riven ost
salt och peppar

Fyllda tomater
2 st tomater
3 msk persilja
3 msk parmesan
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar 


Gör så här 
Blomkålsduchesse
Koka blomkålsbuketter till dom är mjuka, häll av vattnet med hjälp av ett durkslag, skaka bort så mycket vatten som möjligt. Ha tillbaka blomkålen i kastrullen och sätt på låg värme så vattnet förångas. Mixa blomkålen till mos, ha philadelphiaost, äggulor och riven ost, mixa ihop allt till ett jämt mos. Smaka av med salt och peppar, moset kräver rätt mycket salt för att bli så där gudomligt gott.

Fyllda tomater
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Blanda persilja, riven parmesan, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar i en skål. Ha i röran i de tomma tomaterna.

Koka sparrisen och linda in i bacon, 4 st sparris och 3 st skivor bacon per person. Stek och salta och peppra köttet (250 g per person) som ni vill ha det, ta det lite blodigare eftersom det steks klart i ugnen. Smörj plankorna med smör. Börja med att spritsa ut moset, lägg på köttet, tomaten, sparrisbaconpaketet och bearnaisesås. Ställ in det i ugnen på 250 grader tills moset får en fin färg. Ät och njut!


LCHF Plankstek

Vi tyckte vi ätit så mycket kolhydrater den senaste tiden och vi ångrar inte ett dugg att vi gjorde detta. Vågar ni?


Receptet och bilden är hämtad från lchfrecept.se

Av Bettan - 12 januari 2012 20:27

Nämen en uppdatering kanske vore på sin plats för här har det ju inte hänt så mycket den senaste tiden.


I och för sig har det inte hänt så mycket i mitt liv just nu heller i vissa hänseenden å mycket i andra men vad tänker jag inte berätta här ;)


Ikväll har vi roat oss med att leta kurrykors, maken har fått för sig att hans säng står över ett sånt. Jag var iväg och köpte pekare idag och vi har testat. Jo det fanns kurrykors i hans halva av sängen och i en av barnens sovrum så nu kommer vi nog att ägna oss åt att möblera om i helgen. 


Kan också berätta att idag var jag så arg idag så det går inte beskriva med ord, på vem har ingen betydelse men bara jag tänker på det så kokar det inom mig. Fy för den lede säger jag bara, just då i den stunden önskade jag att jag kunde säga p r e c i s vad jag tycker. Men en annan gång ska jag göra det, ska bara bida min tid. Tro nu inte att jag tänker säga något fult eller hota eller så, nä jag ska säga "sanningen" lugnt och sakligt men måste som sagt vänta lite.


I morgon måste jag ta mig i kragen och försöka få undan julen, så jag kan få ledigt resten av helgen. Inser just nu att det faktiskt är fredag i morgon, nice :)


Av Bettan - 10 januari 2012 22:36

Men har inte haft tid, tillgång till internet ....återkommer!

Av Bettan - 7 januari 2012 22:12

Har suttit och knåpat på en ny blogg men dit kommer ingen få access, den är min egna hemliga vrå. Där kommer bara jag vara och skriva av mig.


Har egentligen inte gjort något överhuvudtaget idag förutom att se på tv, det är tuffa dagar när det är skidor och skidskytte på tvn. Har i alla fall hunnit med en hundpromis en kort rackare på 5 km.


I morgon packar jag och Linda bilen och åker mot Sveg, ska bara in till Östersund en sväng och byta ett modem på elgiganten. Kanske vi kikar på lite reor också, skulle behöva ett par nya skor/stövlar. 


Nu återgår jag till mitt feta grekiska bröllop, tekoppen och stickningen.

Av Bettan - 7 januari 2012 11:46

Ibland blir det inte som man tänkt sig och idag blev det så. Skulle åka och hälsa på en kompis som jag inte besökt på länge men hon ringde för en stund sedan och undrade om vi kunde skjuta på det för hennes söner spelade fotbollsmatch idag. Självklart gör jag det, vem vill missa sina barn när de idrottar....inte jag i alla fall.


Fick i morse veta att en av mina grannar avlidit, konstigt att vi bor så nära varandra men man vet inget om det ändå. Hur som helst hoppas jag att du fick krypa in Svens famn igen Kerstin, för jag misstänker att han blev riktigt glad över att få träffa dig igen. 

Nu förstår jag också varför ni var så närvarande hos mig för några kvällar sedan......


Vila i frid Kerstin och tack för allt.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards