Direktlänk till inlägg 20 juni 2012
Det här åt vi på Robbans studentmiddag och nu har jag gjort en till midsommar. Till hans middag hittade jag bara fläskfilé för nästan 100 kg och eftersom vi var några som skulle äta så valde jag snålvarianten fläskytterfilé men idag blev det fläskfilé. Personligen märker jag då ingen skillnad, båda blev underbart goda, mört och saftigt.
8 pers
1 kg fläskfilé(putsas)
3 msk smör
1 tsk salt
1 krm peppar
Salta och peppra, bryn runt om till fin färg.
Lägg i ungsform och stoppa in i ugnen i 20 minuter i 200 grader, mitt i ugnen
Marinad
2msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja(jag tar raps, tycker bättre om den)
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
1 msk persilja
1 msk rosmarin
1 msk timjan
1/2 citron som man river skalet av
skiva upp filén i skivor, häll över marinaden och låt stå i kylskåpet ett par timmar eller över natten.
Dekorera med lite rivet citronskal.
förövrigt har vi lite sorg i huset idag, ett riktigt odjur(katten är oskyldig) har tagit sig in i hönshuset och bitit av huvudet på några kycklingar.
För ett år sen var jag så sjuk men hur sjuk förstod jag inte då. Nu ett år senare har jag börjat ta tillbaka livet igen. Men det kan jag lova er att den dagen i mars när jag hade en misstänkt infarkt men som tur var inte var det. Den dagen satt ja...
Det senaste halvåret om inte längre än så har jag varit sjukt, sjukt trött. Minnet har stundvis varit helt borta, jag har levt som i en dimma. Tröttheten har inte gått att sova bort, vissa dagar har jag varit så utmattad å trött att jag mått illa. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
||||
|