This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under juli 2010

Av Bettan - 20 juli 2010 09:43

Skrev ett långt inlägg igår kväll men datorn hängde sig, vad glad man blir då eller inte. 


Hade hoppats att någon i min familj i helgen skulle ha sett behovet av att klippa gräsmattan men tydligen var det ingen som såg det. Det innebär att jag måste ut och klippa det nu innan det börjar regna.


Igår var vi i Östersund, Linda hade återbesök hos sjukgymnasten. Åh vad glad jag är att vi fått möjligheten att få hjälp av henne. Tänkte när jag satt där och lyssnade på samtalet mellan Linda och Maggie att det måste vara underbart för Linda att äntligen någon som förstår och framför allt tror på att hon har ont, för första gången på 6 år. 


Naturligtvis gjorde jag av med massor med pengar men de är ju till för att förbrukas inte för att sparas på hög ;) Bland annat så köpte jag exklusiva satinlakan och påslakan, å så skönt jag har sovit i natt.  Så kul när man kan hitta bra grejor på rean, skulle ha kostat  närmare 2000 och jag fick loss dem för 600. Fast det kostade så känns det ändå som om jag sparat pengar och dessutom så fick jag äntligen sova skönt i denna värme. Fattar inte varför jag envisats med att ha vanliga bomullslakan i alla dessa år när jag inte gillar värme men är man dum så är man.


Dags att ta tag i dagen!



Av Bettan - 18 juli 2010 20:57

Insåg idag att jag har minnesluckor från igår :) Igår var en dag när jag hade en enorm huvudvärk, tordes inte berätta för någon hur ont jag hade för jag ville så gärna vara med på lägret. Tror inte jag haft så ont i huvudet på år och dar som jag hade igår. Ett tag trodde jag att det var en hjärnblödning på G när jag mådde så fruktansvärt illa. Det var inte solsting för jag vaknade med det på morgonen. Blev riktigt rädd när jag insåg att jag inte minns något från igår.


Idag när vi avslutade ridlägret så gick Pernilla igenom vad vi gjort för övningar igår och idag. Jag satt där och visste inte vad hon pratade om när hon gick igenom gårdagen. Det enda jag minns är att Pernilla tyckte att jag inte var tuff nog men usch så otäckt att inte minnas :(


Idag har min huvudvärk varit borta så idag har jag minne av vad vi gjorde idag och idag har jag haft superkul. Däremot så hade lilleman jätteont i sin ryggmuskelatur så jag lät honom vila. Första lektionen gick jag med min andra häst Filippa och hon gick riktigt bra idag utifrån sina förutsättningar, framför allt gick skänkelvikningen föredömligt.  Till lektion nr 2 så fick jag låna Imsan en av de hästar jag fick lära mig att rida på :) Så kul att få rida henne igen måste vara minst 8-10 år sedan sist och hon var helt underbar att rida.


Vi hoppade!!! ....tänk er att jag av alla människor tyckte det var kul att hoppa. Längtar verkligen till det går att jobba med Manga på samma sätt.


Tyvärr så finns det nog inga kort på mig och Imsan när vi hoppade för det hade varit så kul att ha. 


Har också insett att jag inte vet vad som är höger och vänster, gjorde några tabbar idag när Pernilla sa rid i vänster varv och jag gör tvärt om....tur att jag inte är ensam om det, hörde att det fanns andra tanter i helgens gäng som fick sina pikar för det idag också.


Nu är det dags för en dusch och sedan ska det ätas scones och hemmagjord jordgubbsmarmelad gjord på egna jordgubbar från landet.


Tre veckor kvar av semestern   känns gött!



Av Bettan - 17 juli 2010 21:00

Det har jag fått höra hela dagen idag, att jag måste bestämma mig....trots att jag använt skänklarna enormt, tagit till spöet och använt rösten en massa så har det inte varit nog. Min häst ville inte gå i trav trots alla mina försök. Sitter nu och tittar på mina ömmande fötter och undrar hur jag skulle kunnat driva på honom mera.


Första passet gick riktigt bra till en början tycker jag men andra passet då sket det sig totalt, insåg då att jag inte skulle ha anmält mig till lägret. Jag har ingen häst ännu som fixar det då han blivit för lite riden i vinter när jag varit borta så mycket. Hade lika gärna kunnat gjort som Gudrun Schyman, eldat mina pengar :) Det var vid det andra passet som alla började prata om att jag inte var bestämd nog och det kanske är så att jag är för vek men troligast att jag är en för dålig ryttare. 


Tanken var när jag anmälde mig till lägret att  jag skulle stärka min kunskap och mitt mod men det verkar som det blir precis tvärtom. 


Nåja nu har Manga och jag framtiden framför oss och framför allt det är ju en ny dag i morgon. Han har ju dessutom varit skadad mesta tiden av den här veckan.

Av Bettan - 16 juli 2010 21:42

I morgon börjar lägret för oss tanter, där kommer det att vara en brokig skara mer eller mindre duktiga ryttare. Själv tillhör jag den senare gruppen och min häst är som sagt inte särskilt utbildad ännu heller.


Nu har min coola kille kommit tillbaka lite, han börjar ta livet lite mera avspänt igen. Var idag ute och red med Alexandra. Hon red Manga och jag tog Filippa och Manga som varit stirrig de senaste dagarna var hur cool som helst, brydde sig inte i något, vi mötte bilar och andra konstiga saker under vår tur men han bara gick. Efter den skrittturen blev jag lite lugnare inför morgon dagen. 


I år är det första gången som det bara är jag som ska dit, annars brukar det vara ett packande utan dess like på morgonen. Nu är ju hästarna där redan och bilen packad så det är bara för mig att kliva upp och ta mig dit i tid.


Misstänker att jag kommer ha träningsverk utan dess like på söndag men det ska bli så kul om allt fungerar med Mangas onda muskel förståss.


I kväll dödade Robban två fästingar som kröp på hans ben....usch vill inte ha dem här hos oss. Riktig äckliga djur tycker jag. 


Dags för en dusch och sedan krypa ner i sängen och läsa på min bok som jag började läsa igår, har fastnat i deckare för tillfället

Av Bettan - 16 juli 2010 12:47

Tog sovmorgon i morse alla utom Robban som måste jobba stackaren men å så skönt det var att somna om när vi insåg att det regnade ute. Finns det något härligare än att sova när det smattrar av regnet på taket?


Nu har jag strykit all tvätt som jag är specialist på att spara i en stor hög, så underbart att det är gjort. 


I eftermiddag så ska jag åka till stallet och rida min vilde en sväng inför lägret i morgon, håll tummarna att det går bra. Vill gärna tro att det ska gå bra, han har blivit mycket lugnare de senaste dagarna. 


Undra just vad vi ska äta i kväll? Har för tillfället ingen aning om vad som jag vill ha till middag. Blir lätt att man grillar alla dagar när det är så fint väder, vet att janne var sugen på grillspett i morse, kanske blir det så att vi grilla igen då.


Men först ska jag äta lite lunch i alla fall trots att jag sov länge i morse :)

Av Bettan - 15 juli 2010 21:59

När jag vaknade för att skjutsa Robban till jobbet så hade jag en mördande huvudvärk, så när jag kom hem igen så tog jag en huvudvärkstablett och somnade om igen. Kan inte påstå att jag mådde så mycket bättre när jag vaknade igen. Var helt slut och hade ingen energi alls men vi hade lovat sonen att åka och fiska så vi packade bilen och stack iväg när han kom hem från jobbet igen.


Vi fiskade en hel del och fikade massor, jag tror jag fick 12 eller 14 aborrar så det blev bra fångst idag. Efter det åkte vi till vår stuga och grillade och klippte gräset för det har vi inte gjort på några veckor....det var långt. Väl hemma igen så börjar vi så smått inse att solen tagit bra på oss medan vi var ute på sjön, maken ser en aning röd ut i ansiktet.


Har även varit till stallet en sväng och kikat till min lilleman, han hade tydligen rymt idag men nu stod han så fint i sin hage och betade. Hans skada verkar vara bättre så kanske blir det ridning i morgon en liten skogstur. 


På lördag blir det allvar för då är det tantläger...då jäklar ska vi tanter rida dressyr och hoppa. Det brukar vara årets höjdpunkt men i år gruvar jag lite. Brukar inte ha en unghäst på lägret precis :) men det sägs ju att det som inte dödar härdar. 


Kommer troligen var lyrisk på söndag å som tur är så har min häst lugnat ner sig så jag kan känna mig rätt lugn ändå. Men träningsverk kommer jag att ha utan tvekan.

Av Bettan - 14 juli 2010 22:39

Idag har det mest blivit ingenting gjort, var in till stan och gjorde utgjutning till sulor åt Linda. Handlade lite mat och medicin till hästkraken sedan åkte vi hem.


Det var lämpligt väder för en cykeltur idag så jag gjorde en kort sådan när jag kom hem. Åkte ner på en loppis för att kika lite men det fanns inget som var intressant där så jag kom hem med alla pengarna.


Hemma igen fick jag ett infall att gå ut i mitt vildvuxna jordgubbsland, har inte hunnit rensa där i år. Å dröm om min om förvåning, hittade 2L jordgubbar som Linda fick göra en härlig jordgubbstårta av. Den åt vi som efterrätt, tänk att fyra personer kan äta upp en halvtårta men som Robban sa: det är ett bevis på att konditorn lyckats.


Var även en sväng till hästkraken min så han kunde få laser på sin skada, i kväll var han som vanligt...cool. Men under behandlingen fick han en släng av damp, kunde inte stå still. Ev så ska jag och Alexandra ut och rida i morgonkväll efter att han fått sin sista behandling. Masserade in honom i linementet jag köpt idag som luktade nybakade pepparkakor ??? Tro om hans kompisar i hagen kommer att bita honom i rumpan nu för vem kan motstå en pepparkaka???


Fick förresten storfrämmande i kväll, Jannes morbror, fru och min svärmor kom stod oanmälda på gården när jag kom hem från stallet. De fick smaka på det som fanns kvar av tårtan och tror att det föll en fd konditor i smaken. Alltid lika roligt att få besök när man minst anar det.


Nej nu är det dags att hoppa i duschen har varit ute och sprungit en sväng och blev rejält svettig.


Av Bettan - 14 juli 2010 08:30

Tänk att jag redan gjort av med två semesterdagar, har hunnit göra mycket här hemma och det känns skönt. När jag jobbar hinner jag inte med så mycket när jag kommer hem och det är stressande att se all röra som blir här hemma. Men nu börjar det likna något i alla fall.


Igår skulle min häst gå lektion men det gick inte, Alex red honom i ca 10 minuter sedan visade han tydliga tecken på att vara halt. Tur i oturen så står han hos en kvinna som är sjukgymnast för hästar, hon kom direkt så vi kunde sätta laser på honom. Ska göra det även idag och massera honom rejält med linnement. Tanken är att jag ska ha honom på läger i helgen men nu får vi se hur det blir med det. Inte undra på att han har protesterat när vi ridit honom tidigare i veckan.


Nu ska jag åka in till stan med dottern och gjuta ett par sulor till henne, hon behöver det för sina knän. Vi har frågat alla sjukgymnaster fått träffat om hon behöver det men de har sagt nej. Hon som vi nu fått som är specialist på idrottskador, hon sa direkt hon måste ha sulor för att stabilisera sina knän. Varför har de andra sagt nej???

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards