This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under juli 2010

Av Bettan - 12 juli 2010 22:44

Idag har jag fört en kamp mot ogräset här hemma, har inte hunnit med det under våren. För tillfället så stor det 1-0 till mig vs ogräset, har saltat och rensat bort ogräset hela dagen. Har nu några rabatter kvar att rensa, det sköna med att rensa ogräs är att man rensar hjärnan också från allt skit som man inte hunnit reda ut tidigare.


Har även ägnat en stor del av dagen att till att skjutsat mina ungdomar till sina respektive jobb, tänk att vara ledig från jobbet men ändå måste vi stiga upp kl 5.30 för att skjutsa dem. 


Min häst hade tydligen skött sig i kväll, så idag slapp han skogaholm :)

Av Bettan - 11 juli 2010 21:46

Idag var det tänkt att jag skulle ha ridit lektion men min häst beslutade sig för att vara en idiot!!

Nu beror mycket av det på att han bytt stall, fått en ny flock. Det är nya saker över allt och han har ingen koll. Att han bråkade idag  berodde mycket på min egna dumhet, dumt av mig att ha med morsan helt enkelt. Kan villigt erkänna att det kändes så skönt att kunna ta hjälp av Pernilla och att hon red hela lektionen åt mig.


Har börjat gruva mig rejält för lägret som jag ska vara med på nästa helg, undrar i mitt stilla sinne varför jag anmälde mig?? Måste då ha fått en stor skopa av hybris, undrar hur jag tänkt då? Å jag är så jäkla glad att jag flyttade honom så långt innan lägret men har lovat mig själv att är han inte normal till lägret då hamnar han på en skogaholms ;)


Igår var vi ute och gled i Ö-vik, måste tacka Carina och Cricka för att vi fick följa med. Så trevligt att bara få vara en stund och det är inte alla dagar man får leta efter ett ställa att äta kebab på men det fick vi göra igår.


Idag har jag börjat pricka av min att göra lista under semestern, har rengjort och oljat in en av altanerna. Ska hinna med den andra också har jag tänkt men den hann jag inte med igår.


I fredags var jag med Linda till en privat sjukgymnast som jobbar på Bosön tidigare för riksidrottsförbundet. Hon ska försöka hjälpa oss med hennes knän, en sak är då säker man får det man vad man betalar för. Besöket kostar mig 350 kr men vilken hjälp vi fick. I sex år har vi sprungit hos olika sjukgymnaster så haft olika diagnoser. Ifs hade även denna en helt ny diagnos också men hon sa Linda du kommer att börja bli bättre inom 6-8 v det lovar jag dig. Du ska bli så bra att du kan satsa fullt ut om du vill. 


Vi ska tillbaka om en vecka för att få flera övningar, håller tummarna för hennes skull. Vill att hon ska slippa sin värk i sina knän. 

Dessutom så sa denna tjej att det var tur att Linda kommit dit för om inget görs  åt hennes hållning kommer hon få sitt första diskbråck inom fem år.....hon skulle inte vara 20 år då:(



Av Bettan - 8 juli 2010 21:43

Idag lurade jag med maken till stallet, vi tog cyklarna å det var varmt och jobbigt idag. 

Väl där så skulle jag rida en mycket stressad häst, han gjorde allt för att komma i från paddocken t o m reste och slog. Red i ca 30 minuter, gav mig när han slappnat av lite. 

Gissa om jag är glad att han kommit dit en vecka innan han ska gå på lägret. Sa till Janne att hade det varit läger nu så hade jag packat in honom i transporten och skjutsat hem honom igen.


Efter ridningen så bjöd Carina in oss på en kall öl, den var värd sin vikt i guld. Hon bjöd även med oss på lite festligheter i helgen som vi inte var sena att tacka ja till. Så länge sedan Janne och jag kom ut på något tillsammans.


Nej nu ska jag duscha av mig svetten efter 2 mils cykling och ridningen sedan ska jag läsa klart min deckare. Den börjar bli riktigt spännande nu, ytterligare ett mord har skett:)

  

Av Bettan - 8 juli 2010 21:43

Av Bettan - 8 juli 2010 10:01

Ville minnas att jag hade ett kort från i fjol på Foxy när hon åkte cykelkorg så jag letade och hittade ett som var rätt okey. Bjuder på det, hon är så söt när hon sitter där och njuter av vinden.


Igår mötte vi flera hundar när vi cyklade hem men hon brydde sig inte ett dugg. Hade hon gått/sprungit så tror jag absolut att hon försökt sig på att ta sig dit för att nosa på dem. Misstänker att några som jag mötte tyckte jag var knäpp som hade henne i korgen..."Hundar ska springa själv" men det var ju så varmt och en hund kan bara svettas via tungan, hon ska inte plågas pga jag tycker det är skönt att cykla.


Men här kommer sötnosen :)

  

Ser lite ledsen ut här på kortet men det är hon inte när cykeln rullar då går svansen av glädje och hon sitter med nosen i vädret och ser ut att njuta av vinddraget.

Av Bettan - 7 juli 2010 20:47

Vilken dag det varit idag, sol hela dagen. Tog ut friskvård på eftermiddagen och satte mig ute och började läsa en deckare...så avslappnande. Det är banne mig riktig friskvård för mig, att sitta stilla och njuta av livet för röra på mig gör jag dagligen i alla fall.


Läser nu en bok av Viveca Sten som jag fått av en jobbarkompis, rätt bra faktiskt.


Till middag blev det rostbiff och grönsaksgratäng, kändes syndigt lyxigt på en onsdag men oj så gott det var.


Eftermaten så stack barnen och Janne iväg för att träna, jag tog hunden och cyklade iväg till stallet för att kika till hästarna. Det var så varmt så jag satte Foxy i cykelkorgen efter en stund så att hon inte skulle få värmeslag det är trots allt minst en mil till stallet. Det gillade hon verkligen att få åka cykel och känna vinden svalka henne. Var dessutom ner till en sjö så hon fick bada.


Hästarna såg ut att må bra, valde att inte göra något med dem idag då de gick tillsammans alla fyra och betade. Ville inte störa dem när de börjar bli en flock men i morgon ska nog lilleman få en liten ridtur.


Var även in till en kompis som också har en foxterrier så att Foxy fick hälsa på henne en snabbis och jag fick ett glas vatten innan jag började cykelturen hem åt igen. Även då ville Foxy mest åka i korgen, tokiga hund :) satte ner henne ett par gånger men då slutade hon springa och tittade upp mot korgen.


Kan känna mig rätt nöjd med att ha cyklat två mil idag, kommer nog att cykla flera gånger när jag ska till stallet. Var rätt skönt sätt att ta sig dit och lätt terräng är det också. Skulle jag mot förmodan lyckas få ett jobb hemma vid ska jag nog försöka bli bättre på att cykla till jobbet men den risken är nog inte så stor....att jag får ett jobb i närheten menar jag.

Av Bettan - 7 juli 2010 09:41

Visst är det konstigt vad dagarna kryper fram när man väntar på något? Nu väntar jag på semester, vill ha den nu men inte förrän på fredag är den här. Ska bli så skönt att hänga upp skylten, stänga datorn och slå av mobiltelefonen. Inte för att det är särskilt betungande att jobba nu, många har redan gått på semester så det är få som ringer till mig på dagarna. Men de som känner mig vet att det är det värsta jag vet att inte ha något att göra, jag vill jobba och göra rätt för mig.


Ska skicka in en ansökan på ett jobb idag, få se om jag kan tänkas vara en av deras kandidater. Hoppet är ju det sista som överger oss människor :)


Funderar på rostbiff till middag idag, någon som har något gott tillbehör att äta till? Vill inte ha potatissallad, det äter vi för mycket av under sommaren.

Av Bettan - 6 juli 2010 22:29

Igår flyttade jag mina hästar till en bekant som behövde sällskap till sin häst över sommaren. Det är bra för min fyraåring att testa nya miljöer och utsättas för nya saker.

I kväll åkte jag dit och tog ut honom, Filippa blev superstressad av att bli ensam kvar i hagen tillsammans med den andra hästen (Lina). Manga kan jag inte påstå var särskilt lugn, han gillade inte att han skulle lämna Filippa. 

Sadlade honom för tanken var att jag skulle försöka rida honom lite i paddocken, på väg dit var det någon som ställt ut en gulbrevlåda....Manga ansåg att den var livsfarlig, måste vara en tiger som stod där bland de vanliga postlådorna :)


Väl ute på vägen hade fullt upp med att hålla koll på alla nya saker, hästar på betet, hästar som kördes på vägen, cyklister mm. Det var så många nya intryck så han glömde bort att bli rädd för alla färgglada hinder som stod uppställda i paddocken. 


Han försökte rycka lös sig ett par gånger men misslyckades, det han lyckades med var att troligen dra av ett muskelfäste i min ena axel. Efter en stund valde jag att kliva upp och rida honom lite, tyvärr är jag så djävla feg men det gick bra. Ska på honom i morgon igen, kanske jag kan få med maken så han kan hjälpa mig att longera honom så tar jag Filippa.


Nu ska jag försöka få sova lite i natt, för i natt blev det lite sömn, dels var det varmt men framför allt hade jag en sängkompis som snarkade rejält, de nätterna han går an så är det inte långt till skilsmässa kan jag säga...... Nej skämt å sido så allvarligt är det inte men idag var det extra tungt att sätta sig i bilen och köra 10 mil till jobbet efter att ha sovit 45 min under natten. Var så trött idag på jobbet så jag var tvungen att åka hem strax innan em fikat för att sova lite :) Min hund blev så glad när hon insåg att matte hade kommit hem för att sova :D


Så god natt på er!

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards