This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under februari 2011

Av Bettan - 6 februari 2011 22:27

än kan kärringen :)

Åkt skidor i 1 timme och 45 minuter, så jäkla underbart.

Den här känslan tänker jag ta med mig till i morgon.


Nu är det duschen som gäller, fyser som bara den...   

Av Bettan - 5 februari 2011 21:42


  • till att det gått bra att vara barnvakt idag!
  • till att jag troligen fick godkänt som farmor idag
  •  till att en hund kan bli svartsjuk på ett spädbarn

Däremot var inte middagen jag gjorde idag inte något att rekommendera.


Nu är det nog så att alla föräldrar och mor och farföräldrar tycker att just sitt barn/barnbarn är fantastisk å dit sällar även jag mig,tycker nog han gjort det bra. Kom hit till mig vid 10-tiden och vid 15-tiden kom mamma för att äta middag med oss. Inte ett ljud har vi hört på hela dagen(förutom spraket i blöjan då), han har varit hur nöjd som helst om han bara fått vara med oss. Faster Linda har varit en klippa, matat och varit ute och gått med barnvagen, ja vi har alla njutit.


Testar att lägga ut ett bildspel med bilder från dagen...




Av Bettan - 4 februari 2011 22:55

För vilken fredag i ordningen vet jag inte att sitter jag här och har inte druckit en droppe. Nu menar jag inte att jag haft problem med alkoholen men jag tror nog inte jag är ensam om att på fredagkvällen ta ett glas vin till middagen.

Men jag har inte smakat en droppe sedan nyårsafton och innan dess hade det nog gått 3-4 månader sedan sist, ingen lång tid men tillräckligt länge för att kännas långt. Ingen uppoffring heller för den delen, mår super bra.


Har som tappat "behovet" av att ta ett glas "bara för nöjes skull" , har i höst sett en väns förfall på nära håll. Har sett hur alkoholen förstört så mycket, sett hur starkt behovet att få dricka är. Att man är beredd att offra allt för att få ta ett snabbt rus, för jag tror inte den här personen dricker för att det är gott utan bara för att få ett rus.


Alkohol är en starkt beroende framkallande drog och det förfall jag har sett är så skrämmande för mig. Därför har jag inte haft behovet av att ta ett glas vin, varken för sällskap eller avkoppling. Naturligtvis kommer jag att gå på fester, det kommer komma dagar när jag sitter ner i soffan efter en hektiskdag och tar ett glas för avkopplingens skull men jag kommer nog aldrig göra det utan att tänka på hur illa det kan gå. 


Alkoholen dödar empatin, förmågan att ta vara på sig själv och förmågan att ta kloka beslut.  Alkolism är klassad som en sjukdom men det är en sjukdom som man själv kan välja om man vill bli botad ifrån, ingen kan tvinga dig att ta emot hjälp eller medicin.


Tänk vad många barn som blir besvikna på sina föräldrar i kväll pga alkohol, det finns några i kväll som kommer tappar en anhörig pga alkoholen. 



Med det här inlägget vill jag varken moralisera eller fördöma någon, har ingen avsikt att någon ska känna sig utpekad, jag vill inte påstå att jag är någon bättre människa än någon annan.

Jag ville bara berätta att jag har fått mig ett rejält uppvaknande i höst och värdesätter mitt liv på ett helt nytt sätt.


Av Bettan - 4 februari 2011 18:18

Ser fram emot morgon dagen med skräck blandad förtjusning, ångrade mig i samma stund som jag sagt ja.....

Ni kanske undrar vad jag ska göra, jo jag ska vara barnvakt till lille Charlie :) Å självklart så ser jag fram emot det jättemycket men man har ju glömt hur det är att ha hand om småbarn. Tänk om jag inte klarar det, tänk om han grinar hela tiden, fast det är inget problem han älskar att åka vagn å jag gillar att gå så det är en bra kombo.


Mest är jag nog orolig för att han inte ska ta flaskan men å andra sidan är han hungrig så äter han nog. En sak är säker jag är riktigt stolt över att fått frågan och inte tvekar jag att ställa upp och hjälpa dem så de får lite kvalitetstid. De ska ut och åka skoter en sväng, sa dock till dem att de inte får åka allt för långt bort så de kan komma hem om det inte fungerar. 


Idag har min dag varit lite mera normal, bestämde mig tidigt i morse att inte gräva ner mig. Min dag skulle bli en bra dag oavsett vad som hände. 


I kväll så ska vi inte åka på någon dans, har ett vitlöksmarinerat kött.....ingen kommer vilja dansa med oss på grund av vitlöksdoften   . Till efterrätt blev det en klassiker, marängswiss....eller hur det nu stavas.


I morgon kommer nog nya kort på en liten kille men idag bjuder jag på ett nytt från förra helgen.



En trött Charlie fasters knä..

  

Av Bettan - 3 februari 2011 17:30

Inte nog med att man är lätt små less på saker och ting, idag har det varit upp till halsen med djävulskap. 

Dagen höjdpunkter av djävulskap kan jag inte återberätta här för då hänger jag ut människor som jag tycker om väldigt mycket. 


En person har gjort mej oerhört besviken, trodde verkligen på dig......

En vän har berättat något jobbigt för mig, jag hoppas verkligen att allt går din väg. Oavsett vad som händer så kommer jag att finnas till hands..... om du vill. 


Nu får det var nog!!! Ge mig något att glädjas åt....

Av Bettan - 2 februari 2011 20:34

Idag har jag haft känslan att vara på fel ställe, jobba med fel saker dvs allt känns fel.....deppigt värre med andra ord. Gillar inte när jag känner så här, vill må bra och känna att jag växer som individ. 

Jag gillar att stå inför utmaningar och just nu har jag inga på jobbet MEN det kommer nog så småning bara jobben börjar rulla in.


Har bokat in ett möte med en "gammal" samarbetskollega idag, ska bli så kul att få träffa honom. Däremot känns det konstigt att jag ska åka och träffa honom som "säljare". Nästa torsdag  åker jag ner till Stockholm för att vara med på ett annat möte med en kund på fredag men samtidigt ska jag även då passa på att träffa en gammal kollega och sälja in oss som konsulter :) Det gäller att nyttja sina kontakter sedan gör det inte ont att få träffas och prata lite skit.....


Har i alla fall. hunnit ut och sprungit i kväll, jobbigt värre men målet är tankemässigt att jag ska springa tjejmilen till hösten. Det är ju lätt att tänka men långt innan det är genomfört men det är ju tanken som räknas eller hur?

Av Bettan - 1 februari 2011 21:15

Har gjort premiär på skidorna i kväll, blev en mil. Fast jag får vara glad att det blev så pass, när vi precis startat hunden och jag så högg skidorna fast( maken hade vallat med klister) och vad händer då.....jo jag faller som en fura. Staven slog i en tand, det small illa i en fot men som tur var så hände det inget allvarligt. 

Det är härligt att kunna få röra på sig på ett annat sätt än att springa trots att jag älskar att springa.


Har tappat livgnista lite just nu......därför tänker jag inte blogga något mera i kväll.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards