This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under juni 2012

Av Bettan - 15 juni 2012 10:06

Var till frissan igår och blev minst sagt rödhårig, rödluvan.....thats me :) 




Foto: Rödluva det är jag det http://instagr.am/p/L4w6cCAjX3/


Men är så nöjd

Av Bettan - 14 juni 2012 22:03

Har de senaste dagarna ägnat mig åt att försöka hitta lite "fynd". Har fått tag på ett litet bord och två stolar som jag nu ska måla om. Fattar inte den som haft köksbordet tidigare hur den kommit på idén om att måla bordskivan bajsbrun??? 

Har nu slipat bort den färgen och till makens förfäran målat bordet vitt, han kan inte förstå att när jag slipat fram furan inte bara lackar bordet. Men där lyckas han inte övertala mig, jag vill inte ha mera trävitt än vad jag har i huset.

Frågan är nu om jag ska måla bordet helvitt eller om det ska bli lite shabby, undra om det passar i en lägenhet?


Har även köpt lite olika saker till lägenheten så nu har jag fått ihop en hel flyttlåda.

Appropå fynd, var in på banken idag för att göra klart de sista inför kontraktskrivandet på måndag och de hade pratat med banken i Sundsvall och de ansåg att jag fått tag i lägenheten billigt, ett fynd med andra ord. Tydligen så kostar en lägenhet där jag köpt ca 50 000 mer och jag som gått och oroat mig för att jag betalat för mycket :)


I morgon ska jag skjutsa Robban till bussen, i morgon åker han på sin första träffa med landslaget. Ska bli kul att hör vad han tycker om det när han kommer hem. Sen på em ska vi åka och hämta hem en "förlorad" dotter, ska bli så  kul att få ha henne hemma fast då flyttar ju jag.....

Av Bettan - 12 juni 2012 23:22

Här kommer ett tips på en riktigt god potatissallad med lågt GI


4 personer

ca 8-10 kokta kalla potatisar (är det små färskpotatisar behövs fler) 
1 ask ruccolasallad
1 ask coctailtomater
1 rödlök
1 paket sugarsnaps 
ca 10-15 gröna oliver
ca 4 msk kallpressad olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm svartpeppar
1 tsk salt

Gör så här
Koka potatisen dagen innan och låt den stå i kylskåpet över natten
Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Strimla rödlöken. Halvera coctailtomaterna och skär oliverna i små ringar. 
Skölj ruccolan. Blanda alla grönsakerna med potatisen. Gör en dressing på olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar, salt och häll över potatissalladen. Låt gärna potatissalladen stå dra i minst 30 min.

Av Bettan - 12 juni 2012 22:53

Det här inlägget gör jag mest för min egen skull, så jag ska komma ihåg receptet på den tjälknöl jag gjort till i kväll.

Skulle ni vilja testa så var så goda, kan varmt rekommenderas.


Tjälknöl: Skicka in en bit fruset kött i ugnen, ca 1,5 kg. Det går bra med älgkött, nöt eller annat. Låt köttet stå i ca 75 grader i 10-12 timmar, använd termometer, 65-80 grader inuti beroende på hur rött man vill ha det. Lägg sedan köttet i följande lag i minst 4 timmar:

1 liter vatten

1 dl salt

1 tsk socker

2 msk soja

1 msk hoisinsås

2 msk olja

Ta sedan upp köttet och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg upp i en skål. Marinera sedan med följande lag i ytterligare minst 4 timmar- gärna mer, ös köttet ett par gånger:

½ dl vitvinsvinäger

½ dl vatten

2 dl olja

1 tsk salt

½ tsk stött svartpeppar

1-2 pressade vitlöksklyftor

½ dl finhackad persilja


Lägg sedan upp innan servering och häll på marinaden. Servera med en potatisgratäng(som helst innehåller vitlök).


Dessutom åt vi marinerad fläskfile men det receptet tar jag en annan dag.



Av Bettan - 10 juni 2012 21:31

Idag har jag lekt den goda hustrun och mamman. 

Har ägnat dagen totalt till hemmet, plockat och tvättat, till och med snabeldraken har fått komma fram. Nu i kväll har jag bakat och lagat lite mat för på tisdag ska sonen firas. Ett försenat studentfirande blir det så mat i massor behövs.


Chockade mig själv med att åka ner på zumban i kväll, har inte varit där på evigheter. Inte sedan allergin slog till på allvar, åh så kul det var. Vet inte hur jag ska klara mig utan detta i vinter men det får väl gå antar jag. Fast jag är så sugen på att hitta någon dansskola, skulle verkligen å då menar jag verkligen vilja och absolut behöva lära mig dansa. Stel som en pinne och har takt som en kassaskåp, så det går kanske inte att råda bot på.....misstänker jag :(

Blir det inte så ja då får jag väl leta mig till ett gym och försöka komma igång igen men där skulle jag behöva ha en PT som kan hjälpa mig att hitta övningar som passar mig.


Ska snart åka och hämta hem sonen som varit i Stockholm på läger med SOK i dagarna tre, ska bli kul att få träffa honom igen och få rå om honom lite innan det blir dags för mig att packa min väska och ge mig av på äventyr.

Av Bettan - 9 juni 2012 21:27

Att jag är trött är det minsta man kan säga för det har varit en vecka med full rulle och inte kommer den bli lugnare fram över heller. Men vila får man göra i graven sägs det.


Kycklingar har kläckts fram, blev till slut 8 som föddes i första omgången. Väntar på en ny omgång som kommer kläckar må-tis om allt går som beräknat. 

Största delen av den här veckan har jag och maken varit uppe i stugan och renoverat, jag målade taket två gånger till och han började bygga på altanen.  Igår bakade jag tunnbröd med min mamma och efter det så åkte jag upp till maken och stannade en natt till i stugan men idag fick det vara nog. 

Jag var tvungen att åka hem, har en uppskjuten studentfest att ordna, på tisdag ska vi fira Robbans födelsedag och student på en och samma gång. Måste hinna laga lite mat och städa lite, funderar på att göra en buffé. Ta ska tag i det i morgon för em har jag ägnat mig åt att städa undan efter kycklingarna. 

Att ha kycklingarna inne tillsammans med två katter och en hund gick inte så bra.....nu bor de under värmelampan ute i garaget. 


Snart ska jag krypa ner i sängen, är så himla trött. Vi hade två rävar som satt utanför huset i natt och våra hundar var helgalna, Den ene satt ute i hundgården och skällde och min satt inne på sängen och skällde för hon såg dem genom fönstret. Önskde verkligen att jag hade haft en hagelbösse i närheten i natt :)

Av Bettan - 4 juni 2012 10:06

Har som ni märkt varit osynlig ett tag, har gjort lite av allt den senaste tiden så jag har inte hunnit med mig.


I lördags blev det en gå på stan dag, var på loppis och köpte mig en dvd-spelare och gardiner till mitt sovloft. Tog en fika tillsammans med min sonahustru. Jag köpte även garn så jag ska sticka en kudde, Stickor 12 och grovt mysigt turkostgarn har nu vuxit till en sida på kudden, baksidan ska jag sticka senare idag. Sen ska den kudden få flytta med mig till min nya lya, den ska jag vila mitt trötta huvud på när jag kommer hem från jobbet.


Igår var vi i stugan, stugan som är mitt aber nu hur jag ska hinna med och orka med när jag flyttar. Men vi åkte upp dit för att börja göra i ordning altanen som slutade att den blev totalt utriven. Min bortlidne svärfar hade byggt den MEN inte efter gängse norm precis :) Vi insåg snabbt att vi var tvungen att börja om från början och vi är oerhört tacksam att den inte rasat samman av snötrycket de senaste vintrarna. 

Själv målade jag taket inne i stugan, grundmålat två ggr och nu ska jag ner på stan och köpa lackfärg. Medans maken rev det sista ute på altanen satt jag inne i stugan igår kväll framför öppenspisen och stickade på ett par strumpor. Vet ni jag njöt av livet där, äntligen är stugan avkopplande och kommer bli det än mer när vi fått in det nya golvet nästa år. Sedan har vi ett rum till att göra färdig men först altanen och golvet så ska "sovrummet" ordnas så det bli trevligt även där.


Hade även matgäster igår, Frida och hennes Johan, roligt att kunna bjuda in folk i stugan utan att det ska kännas som om man går in i en grotta. Tror jag ska ta och leta reda på lite före och efter bilder om någon skulle vara intresserad av förvandlingen.


Nä nu är det dags för en stadsresa


Av Bettan - 1 juni 2012 09:15

I natt har då maken ännu en gång bevisat att han finns i mitt sovrum, högljutt och konstant har han snarkat. Vid tre-tiden tänkte jag att jag får aldrig sova i natt men tydligen somnade jag i alla fall. Tyvärr så var han vaken tidigt för han var ju utsövd....

Nåja jag hann ju tänka på mycket saker under min vaka.


Bland annat så tänkte jag på att vad glad jag är att jag har via alla mina olika jobb har lärt känna en massa människor. Människor som berikat mitt arbetsliv och nu verkar vilja berika mitt nya liv som "veckosingel". Blir så glad varje gång jag får meddelande från dessa vänner att "jag bor i närheten, kom in på en fika" osv. Nu begriper jag att de allra flesta har familj och vill leva sina egna liv men det känns ändå rätt skönt att veta att det finns någon att hälsa på någon kväll ibland. Vill inte sitta i en lägenhet i Sundsvall och ruttna upp fullständigt i min ensamhet men ska i alla fall försöka få till lite träning ibland. 

Det som jag kommer sakna allra mest förutom familjen och huset här hemma är zumban, att dansa och alla mina vänner där. Jag hoppas att de vill komma och hälsa på mig i min lilla lya någon gång.


Det andra jag låg och tänkte på i natt var att jag har massor med saker att ordna till lägenheten. Jag ska sätta upp en nytt bo om än på 30 kvm men det är massor med saker som ska skaffas. 

Bara för att kunna laga mat behövs kastruller, stekpanna, bestick, tallrikar och glas. 

Jag behöver ett litet bord med plats för två stolar, typ ett slagbord. Soffan ska jag ev få köpa av dem och det vore skönt. Mattor och gardiner kan jag ev ta med hemifrån men det gäller att de passar fönster och att mattorna inte är förstora.

Sängen är nog viktigast, i den ska jag återhämta mig från hårt arbete... det ska jag titta på när jag åker ner till Sundsvall nästa gång. Täcke måste jag köpa också, de som vi haft extra har jag tagit till stugan och det sista fick Linda till Sveg. 

Lägenheten behöver städas ibland, så dammsugare och städmoppar och trasor.....ja listan kan göras hur lång som helst men allt får ta sin tid. Viktigast är trots allt sängen och sängkläder, kudde har jag ju köpt redan när jag behövde sova i bilen i veckan :)


Blir nog en del loppis besök fram över.....

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards