This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under oktober 2010

Av Bettan - 24 oktober 2010 07:43

Igår var jag på badhuset med dottern, vi simmade i 90 minuter och det känns i kroppen idag. Men samtidigt så finns det där också en "nöjdhetskänsla". Jag har aldrig simmat i en och halv timme och det är jobbigt kan jag lova er. 

Gjorde en omvandling på en hemsida och det blev 13 900 steg så igår gick jag med simningens hjälp nästan 25 000 steg. Så skönt med tanke på att när jag satt fast på Arlanda så blev det knappt 1000 steg på en hel dag.


Funderar skarpt på att åka på badhuset minst en gång i veckan och simma, det känns verkligen i HELA kroppen att jag rört på mig. Men gör jag det så ska jag verkligen skaffa mig ett par simglasögon, så jobbigt att få vatten i ögonen och simma med huvudet ovan vattenytan.


Min söndag ska nog gå i lugnets tecken, maken väckte mig så tidigt. Har i alla fall tänkt hinna med att rida idag, hann inte igår när vi skulle på badhuset. Tvättstugan behöver också ett längre besök. Måste ta reda på tvätt och städa den för just nu är den inte trevlig.

Av Bettan - 22 oktober 2010 20:32

Det finns inte ord att beskriva den vecka som gått, det har verkligen tagit på nerverna. Mitt tålamod har testats både hit och dit men jag har överlevt. Priset är dock att man är så trött att man kunde dö för mindre, ska bli sååååååå skööööönt att sova i morgon. 


Tänk er att sitta sex timmar på arlanda på terminal 3 av alla ställen, det är vad jag sysselsatte mig med igår kväll. Så gick det med att komma hem i tid, ta en promenad med hunden. Aja nu är det över, nu ska jag ladda för en ny vecka. Denna gång blir det med bil, Östersund på måndag och tisdag Härnösand.


Annars var det en bra och intressanta föreläsningar i Stockholm, bla föreläste SÄPO om risken för terrorism i sverige och de "nya" hotläget. En superbra föreläsare som verkligen kunder trollbinda sin publik.


Den här veckan är jag inne i en sådan där fas igen, vet inte vad jag vill. Har jag kompetens nog att göra det jag gör? Känner inte att jag har det självförtroende jag skulle behöva ha just nu för att känna trygghet. Skulle behöva en riktig boost av energi, känna att jag gör rätt, kan något. 


Jo jag vet att jag gnäller men tro inte att jag söker erkännande av någon, den enda som kan fixa det här är jag själv.  Det är bara jag som kan boosta mig själv, hitta den inre tryggheten. Det kanske kommer när jag får göra något som jag kan och gör det inte det då måste jag vara ärlig mot mig själv och lyssna på "magkänslan" att det här inte är rätt för mig. Ingen tjänar på att jag känner mig osäker minst av allt jag. 


I morgon hoppas jag på att både hinna gå en timme och hinna rida min häst. Har inte blivit många steg de senaste dagarna, knappt 10 000 på två dagar :(


I kväll har vi ätat en ny god efterrätt, lemonmousse.....supergott!!!

Nu Idol...............

Av Bettan - 20 oktober 2010 14:01

Men visst är det underbart att vakna och kika ut genom fönstret och se att det är vitt ute?


Känner mig som ett barn när jag ser snön, glädjen spritter i kroppen. Å ni som tänker invända nu.....Jo jag vet att jag kommer att bli less på snön under vintern men den första snön som ligger kvar en stund är speciell. 

Jag tar mig friheten att gilla den skarpt just för tillfället och att få klaga bittert längre fram, det anser jag mig vara gammal nog att få göra :)


Har packat ryggan och ger mig snart av mot en utbildningsdag i Stockholm, där ska jag träffa en fd arbetskamrat innan jag går till lägenheten och sover. Funderar på om vi ska gå på Mongolisk buffé, det gillar jag men vet inte om hon gör det :)


Just nu håller jag också tummarna för en person som står mig varmt om hjärtat, h*n gör sin livs första intervju idag efter att ha skrivit sitt livs första cv och personliga brev. Så himla kul att det blev napp direkt, läser du det här så hoppas jag att du "kicked some ass today"  . 


Nej nu blir det att packa det sista och ev hinner jag dra en repa med dammsugaren här hemma innan taxin står på gården.


Av Bettan - 19 oktober 2010 22:13

Ett par månader har jag förstått att en person i min omgivning ljuger för mig. Detta gör mig så arg och besviken,bland annat för att personen i fråga tror att jag tror på alla lögner.


Tänk att världens snällaste person gör så här???


Jag kommer inte acceptera lögnerna men tänker inte fördöma. Alla gör vi våra val och misstag.


Carpe Diem


Av Bettan - 18 oktober 2010 20:27

Idag har det inte hänt mycket hänt i mitt liv, en helt vanlig tråkig måndag med andra ord :)


Idag så såg jag ett meddelande på min sons sambos logg på facebook, läste namnet på den som kommenterat och tänkte det kan väl inte vara vår S? Såg att Cam var online så jag var tvungen att kolla med henne, jo det tjejen var från H-sand, hon och hennes bror var också hörselskadade. Hennes pappa är min kusin :)  Så min son och Camillas kompis är tremänningar, ibland är världen liten.


Var ut på stan en sväng innan jag åkte hem idag och när jag gick där så möte jag en som måste ha rest i en tidsmaskin och hamnat på storgatan i min stad idag. Mötte en hårdpermanentad å då menar jag hårda små lockar alá 70 eller var det 80-tal man hade det? Hon såg ut som en pudel, utväxten var kolsvart och det som hände ner vid öronen var blekgult svintoaktigt. Men det var inte det värsta, hon hade på sig zebra randiga eller om det var typ tiger mönstrade tights, ur fula enligt mig men kunde väl sett ok ut om hon haft en ok tröja till. 


Nu kommer det värsta.....det lovar jag er, till de fantastiska byxorna hade hon en midjekort linne i samma stuk som byxorna. Linnet slutade strax under bysten och hennes mage syntes mycket väl. Det var inte vilken mage som helst utan det var en magen med hormon/graviditetsprickor, nu pratar vi inte om en eller två ränder utan hela magen var randig på precis varje ledig plats. Pga att hon var lite överviktig så dallrade magen och stack ut rätt mycket. Dessutom gick hon som om hon var Julia Roberts i Pretty Women, a real sexbomb. 


Som sagt jag tror att hon hade blivit ner streamad från en annan tidsepok eller så har det landat ett ufo i Solle :)

Av Bettan - 16 oktober 2010 21:06

När jag åkt till kursen i måndags tog jag på mig min stegräknare och nu har jag haft den varje dag sedan dess. Ville se hur bra eller dålig jag är på att röra mig. I genomsnitt går jag 10 000 steg per dag. Idag har jag gått 18850 steg fram till nu, jag är så stolt över mig själv:)

Det är bra när man kommer hem från jobbet och inser att idag har jag gått 1500 steg, jag måste gå ut och röra på mig. 


När jag gick idag så satt jag på en deckare som jag lyssnade på, blev riktigt spännande så nu längtar jag till i morgon då jag ska ut på promenad. Kommer nog bli en två timmars promenad då också. Allt för att få höra mera av boken :)


I morgon måste jag också försöka mig på att få på vinterdäcken, hatar när jag måste köra med dubbdäck men det känns som att det bara är en tidsfråga nu innan det är vitt ute någon morgon när jag vaknar.


Nä nu är det en dusch som står på att göra listan för att kunna krypa ner i en renbäddad säng.

Av Bettan - 16 oktober 2010 16:47

4 port


1 vanijstång

3 gelatinblad

5 dl grädde

juice av två clementiner

 1/2 dl agavesirap


Gele

2 gelantinblad

1 clementin

1, 5 dl pressad appelsinjuice


Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur frön.

Lägg gelantinbladen i blöt i 5 min.

Koka upp grädden med vaniljstången och frön. Tillsätt den pressade juicen och agavesirapen. Lägg i gelantinbladen och blanda om. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.


Gör som gele:

Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i fem minuter. Skala clementinen och skär i fyra tunna skivor tvärs över och lägg dem på pannacottan. Koka upp apelsinjuicen, ta från värmen och blanda ner gelatinbladen. Häll gelén över pannacottan och låt stå kallt ytterligare en timme.


Receptet är hämtat ur Ulrikas bästa GI-mat av Ulrika Davidsson.....

Av Bettan - 15 oktober 2010 20:31

Idag är det fredag å det var tur det, var så trött när jag vaknade i morse. Det har varit mycket de senaste veckorna och det börjar ta ut sin rätt på en gammal kärring. 

Trots att jag var så trött i morse så har det gått jättebra på jobbet och det börjar hända lite saker. Väntar med spänning på besked på några grejor som kan hända på jobbet......hoppas, hoppas.


Å andra sidan så har det slagit mig idag vad det kostar att anlita mig......shit!! Vem tycker jag är värd det? Maken blev stum när vi pratade om det idag.....kan det vara någon som betala det för dig sa han. Jo jag vet att jag borde pucklat på honom men han är så skör min gubben å jag är stark :) Nej skämt å sido jag förstår hans reaktion för det var den samma för mig när jag förstod.


Idag har vi bara unnat oss godsaker, först blev det hemlagad Chicken Tikka Masala, supergott och till efterrätt blev det pannacotta med clementinsmak,ljuvligt gott. Till kycklingen blev det ett gott glas rött så nu är jag lämpligt trött och slötittar på idol.


I morgon hoppas jag på fint väder så jag hinner tömma växthuset och ta en lång promenad med hunden.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards