Direktlänk till inlägg 29 maj 2011
Gjorde en glass igår som vi nu har njutit av, gott och inte allt för onyttigt i alla fall när man äter GI och är bra om man är diabetiker.
Ingredienser:
1 vaniljstång
4 äggulor
3 dl sötningsmedel
5 dl vispgrädde
4 äggvitor
1 krm salt
Rostade hasselnötter:
100 g hasselnötter
2 dl sötningsmedel
4 msk vatten
choklad- och nötflarn, till servering
1. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Hetta upp en stekpanna, lägg i nötterna och rosta dem i tre minuter.
3. Blanda samman sötningsmedel och vatten och häll över nötterna i pannan. Skaka pannan då och då så att blandningen fördelar sig jämnt över nötterna. Låt det börja bubbla ordentligt och bli gyllenbrunt.
4. Häll ut blandningen på bakplåtspapperet och låt svalna i cirka 20 minuter. Hacka nötterna grovt.
5. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor, vanilj och sockerersättning i en bunke.
6. Vispa grädden i en annan skål tills den bildar mjuka toppar.
7. Vispa slutligen äggvitorna med saltet tills det bildas mycket fasta toppar. Vänd ner nötter, grädde och äggvitsvisp i äggulesmeten.
8. Frys glassen i cirka tre timmar. Skeda upp den med en sked doppad i kallt vatten och dekorera med chokladflarn
Nu är jag mätter, nöjd och glad...
För ett år sen var jag så sjuk men hur sjuk förstod jag inte då. Nu ett år senare har jag börjat ta tillbaka livet igen. Men det kan jag lova er att den dagen i mars när jag hade en misstänkt infarkt men som tur var inte var det. Den dagen satt ja...
Det senaste halvåret om inte längre än så har jag varit sjukt, sjukt trött. Minnet har stundvis varit helt borta, jag har levt som i en dimma. Tröttheten har inte gått att sova bort, vissa dagar har jag varit så utmattad å trött att jag mått illa. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|