Direktlänk till inlägg 26 september 2010
På begäran så kommer här receptet på toblerone-cheesecake.
400 gr chokladcockies
125 gr smör
2,5 dl kesella
400 gr philadephiaost
1 dl strösocker
3 ägg
200 gr toblerone
Krossa kexen i matberedare och blanda i smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kant, 24 cm. Grädda i 175 grader i 8 minuter.
Vispa ihop kesella, philadephiaosten, och socker till en smet. Rör i ett ägg i taget. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten. Häll i formen och grädda i 125 grader i 40 minuter.
Låt stå och kallna i kylen ca 5 timmar före servering. Strö över hyvlad toblerone och dekorera med hallon.
Bild kommer senare när min är dekorerad och skall avnjutas av familjen.
För ett år sen var jag så sjuk men hur sjuk förstod jag inte då. Nu ett år senare har jag börjat ta tillbaka livet igen. Men det kan jag lova er att den dagen i mars när jag hade en misstänkt infarkt men som tur var inte var det. Den dagen satt ja...
Det senaste halvåret om inte längre än så har jag varit sjukt, sjukt trött. Minnet har stundvis varit helt borta, jag har levt som i en dimma. Tröttheten har inte gått att sova bort, vissa dagar har jag varit så utmattad å trött att jag mått illa. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | ||||||
|