This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under maj 2011

Av Bettan - 17 maj 2011 22:06

Var i väg till Birsta i eftermiddag, har ägnat eftermiddagen åt shopping. Bilen och släpet var fullt men inte av mina grejor. Det enda jag kom hem med var ett toalett lock till vårt nya dass vid stugan, en pensel och lite färg.


Resten av grejorna stod maken och dottern för, det var dörrar och fönster.

Själv hade jag tänkt köpa mig en ny dator men hittade ingen som jag föll för. 


Aja jag får nöja mig med att kunna sitta skönt på dasset å där kommer jag kunna sitta och läsa mina vägg ord som jag kommer skriva med färgen och penseln jag köpt idag.


I morgon åker jag mot Luleå, blir där till fredag. Jag ska följa med en kollega som ska utbilda en grupp tjänstemän och jag ska få lära mig, ska bli så spännande.


Nu är det sängen som gäller....

Av Bettan - 16 maj 2011 21:29

Så såg jag och mina döttrar ut som när vi varit ute och cyklat i kväll. Tanken var att jag skulle rida och sen cykla men då kom äldsta dottern och ville låna en cykel. Vi bestämde oss då för att ge oss ut på en cykeltur,jag och mina döttrar. 

Till en börja var det rätt okey väder men sen öppnade himlen sig, blöt är inte ett starkt ord nog för hur jag såg ut när jag kom hem, dygnsur är nog närmare sanningen.


Idag har jag varit så dödligt trött och jag har funderat fram och tillbaka vad som varit fel. Har dessutom varit superhungrig, när jag kom hem och åt middag så kom jag på varför. Genom att jag har en app som räknar kalorier när jag tränar så vet jag ganska exakt vad jag förbränner, jag vet också hur många kalorier jag ätit under en dag. När jag kollade i appen nu i kväll så var det inte konstigt  att jag var så slut och hungrig. Utöver det så hade jag städat hela dagen och gjort en massa annat hushållsarbete. Jag hade enbart efter min löprunda förbrukat 180 kalorier mer än jag ätit på hela dagen, det innebär att det inte fanns en enda kalori för kroppen att leva på kvar. Det är i alla fall min amatörteori över att jag slitit hund för att bara orka med att genomleva denna dag.

Det är dagens lärdom att kroppen behöver en viss energi för att orka "bara vara" det går inte att snåla på energin och jag måste bli bättre på att sköta om min kropp. Man kan inte köra en bil utan bränsle och det samma gäller kroppen, nu var det inte medvetet från min sida men men man är aldrig för gammal att lära sägs det.


Som sagt jag har lite att lära mig trots att jag är en gammal kärring.....


Non ut edam vivo, sed ut vivam edo

"Jag lever inte för att äta utan äter för att leva"

Av Bettan - 15 maj 2011 22:22

Vad skulle ni vara mera rädd för,att möta en björn i skogen eller en orm?


Det var en sak som slog mig när jag var ute och sprang i skogen idag och jag kom fram till att jag nog var mera rädd att kliva på en orm än att möta en björn. 


Hos oss så finns det så ofantligt med orm, misstänker att det går minst ett par tusen huggormar på varje björn. Vet inte hur många ormar jag sett ligga på vägen när jag varit ute och sprungit.


Idag var det då nypremiär för att springa, har bara sprungit en gång de senaste veckorna och det gick tungt då.

 Det gick något lättare idag  men fick kramp på slutet så då fick jag gå några meter men jag är tjurig hade bestämt mig att springa helatiden så det blev bara några steg som jag inte sprang.


Om ni inte förstod det av min inledning så sprang jag i skogen idag, lite jobbigare att springa på skogsvägar och stigar än på cykelleden. Dumt nog så sprayade jag inte skorna innan jag gav mig ut. Skogsstigarna var vattensjuka efter allt regnade i helgen så jag var rätt blöt om fötterna när jag kom hem. 

Nu återstår att se om knät höll för joggingturen men det visar sig i morgon. Blev 9.5 km idag så jag ska egentligen inte klaga men det tänker jag göra i alla fall, vill att det ska fortare.


Linda har varit och skjutit första träningspasset med nya bössan, gick väl så där. Inte för att hon var dålig utan för att det måste ställas in lite mera saker på bössan så den fungerar optimalt och passar henne.


Hur som helst är det bara att hylla Finland till segern, trodde nog aldrig på Sverige men höll naturligtvis på dem i alla fall.

Av Bettan - 15 maj 2011 10:47


Men vilken seg dag det här verkar bli, vart är farten i kärringen tro? 


Har massor att göra men kommer inte i gång, skärpning!!


Av Bettan - 14 maj 2011 21:36

Idag har jag åter igen insett att när man föds så föds man med ett kontrakt med döden. Det står inte på kontraktet exakt vilken dag vi ska möta döden utan bara att vi ska göra det. Ibland så kan vi känna att döden finns i närheten men att vi på något sätt lyckas lura den och får fortsätta leva. Sedan en dag står då döden där och säger, nu är det dags.

Idag kom en bekant till mig för att berätta att h*n har cancer med metastaser, nu står döden där och knackar på. Men som h*n sa, jag är inte död än.


I eftermiddag så hade vi livet här på besök, Charli var här och han är livet. Oj så han gick igång när han fick vara ensam med oss en stund. Vi tog av honom blöjorna(fanns en stinkade innehåll i blöjan) och lät honom ligga naken på en filt. Jösses vilken fart det blev på honom han pratade och snurrade runt. La mig ner på golvet och ställde honom på min mage och han hoppade och skrek av glädje. Det lyste av spjuver i hans ögon och jag tror nog att han gillade att busa med farmor.

Linda tog sedan på honom pyjamasen och gav honom välling, sedan somnade han i farmors famn så mysigt så.


Nu ska jag stoppa in en surdegslimpa i ugnen och njuta av livet.


Bjuder på en bild av farmors   , Charlie



Dum Vivimus, Vivamus

"Medan vi lever, låt oss leva"

Av Bettan - 13 maj 2011 21:40

Men oj så effektiv jag varit i kväll, har bakat två sorters kakor.

Det blev cockies och en kolakaka, måste ju ladda upp så jag kan bjuda på fika nu när jag är hemma en helg om någon mot förmodan vill komma på besök.


I morgon blir det en loppisrunda för det börjar bli dags att skaffa in lite saker inför dotterns flytt i höst.

Listan är lång med saker som måste skaffas in:

  • Dricksglas
  • Bestick
  • Gardiner
  • Mattor
  • ugnsformar
  • Kaffebryggare
  • Elvisp
  • Bak/vispskålar
  • Köksknivar
  • Osthyvlar
  • Muggar
  • Kaffekoppar
  • Sockerskål
  • Förvaringsburkar till skafferi
  • Kastruller
  • stekpanna

Ja som ni ser så är llistan lång och den kan göra hur lång som helst och allt ska inte köpas på loppis. Vissa saker vill man ha nya men börsen tillåter inte att köpa allt nytt.

Det som är uppräknat på listan är mest bara praktiska saker men sedan behövs det ju saker till ett hem som gör det trivsamt också.  Dessutom ska ju den här damen ha utrustning för att klara sin idrottsutövande så ser jag ut som en fattiglapp i höst så vet ni varför ;)

Nä nu får ni inte ta det som gnäll från min sida för det ska bli kul att hjälpa dottern och jag ser fram emot en dag tillsammans med henne i morgon.


Men först ska hon åka och provskjuta sin nya bössa och medans hon gör det ska jag baka grekiskt lantbröd.


Just nu är jag impad av den finska sisun och inser att det inte blir en lätt final för tre kronor......

                       Men inget är omöjligt!!!






Av Bettan - 13 maj 2011 13:56

Idag blir det hemma gjorda hamburgare och nybakade hamburger bröd, längtar :)


Sedan inför "kojdagen" som det verkar bli i kväll så serveras det grönsaksdipp också en favorit som tyvärr vi gör för sällan. 

Allt detta ska inmundigas under hockeymatchen fram för tv.


Vedspisen sprakar förfullt idag, det har regnat nått så kopiöst så det var superrått inne i huset men nu är det varmt.


Har dessutom en glad dotter, hennes nya dyra bössa kom idag,bössan ligger på köksbordet och väntar på att maken ska komma hem och montera ihop den. 


Har meddelat dottern att får man en sån dyr fin bössa så ska hon vinna, för inte är det väl ett orimligt krav på en 15 åring  

Så upp till bevis nu Linda att Morgan är bättre än Kutto...... 

Av Bettan - 12 maj 2011 22:01

Ibland får man idéer som känns kloka när man tänker dem men efter en period så vet man med säkerhet att det var en idiotisk idé. I kväll har jag tagit hand om en sån idé, det kändes så rätt när jag tänkte att det skulle vara trevligt att så purjolök. Ikväll vet jag att det var skitdumt, kan inte nog förbanna mig själv för det är så skittråkigt att skola om små mini, minismå purjolökar MEN nu är det gjort.


Note to my self: Inte plantera purjolök nästa år!


Fick ett uppdrag av spåkvinnan, jag måste börja älska mig själv. Har nu ett par dagar funderat på hur det ska gå till men jag kan inte komma på någon lösning. 

Vet vad hon var ute efter men det är svårt att älska "mig", först av allt är jag en gammal kärring. En fet kärring dessutom som är mer trött än vad hon visar världen. Misstänker också att jag är en ganska  bitter och negativ person, kommer med tröttheten och kanske åldern. 

Tror att många ser mig som rätt stark person men ni ska veta att bakom den fasaden finns en riktig fegskit å vem älskar en fegskit?


Har pratat med sonen i kväll, han är i Stekkenjock och åker skidor, det var visst 150 cm snö där. Han bara skrattade när hans dumma mamma frågade om det fanns någon snö :) De ska åka 17 timmar skidor den här veckan, i min värld har de åkt  på en säsongsavslutning men även där hade jag fel för det var säsongsupptakt......


Någon gång så kanske jag kan säga så här....

 En livslärdom är:

För att kunna älska en annan person måste man först älska sig själv!

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards