This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under maj 2011

Av Bettan - 11 maj 2011 20:49

"Den sanning/illusion du upplever idag är inte den du kommer att få i morgon så sluta fundera på framtiden för den blir inte som du tror"


Så sa min spåtant till mig när jag var där och så sakterliga börjar jag förstå vad hon menar. Hon sa till mig att jag var för rädd att det som jag upplevde och levde idag också skulle bli min framtid. Jag inser nu att det jag ville höra hörde jag då, gick hem med ett leende och sa till min man att det och det kommer ske. Idag inser jag att jag som sagt var hörde vad jag ville höra. 

Idag skedde ytterligare en sak som tyder mycket på att det hon sa till mig håller på att ske.  Jag är väldigt nyfiken på en annan sak hon sa kring mitt yrkesliv, hon sa jag skulle få en "knuff" och jag skulle säga "jaha vad gör jag nu då". I min värld innebär en "knuff" att jag blir uppsagd och det sa jag till henne, hon förnekade det inte men det konstiga är att det går stick i stäv med allt annat hon sa. 

Hur som helst det är som hon sa, det enda du med säkerhet vet är att du inte vet....


Red lektion i kväll och kunde med lätthet konstatera att jag har tappat bort min ridning totalt i vinter och att rädslan sedan jag åkte av har ett järngrepp om mig. När jag sadlade så kunde jag riktigt höra smällen och känna hur ont jag hade i huvudet av hjärnskakningen efter avåkningen. 

Men en sak är säker DET VAR SKITKUL att rida igen, nu ska jag fortsätta för jag har en underbar häst att rida på. På fredag kommer min medryttare hit och ska testa, lördag ska jag nog upp på honom igen. Ska försöka att få ordning på min sits i traven igen och för att få till det så finns det bara ett sätt, rida mera.


Har så ont i ett knä,min homeopat säger att det kommer från höften sedan jag åkte av hästen men påstår också att det kommer gå över bara jag får ordning på resten av kroppen. Efter ridlektionen hade jag enorm kramp i benet så jag tog hunden med mig ut och cyklade för att få lite cirkulation i benet.  Vilken tur att man har en hund som gillar att röra på sig, tror inte hon präglats på mattes intresse alls  . Försökte lämna henne hemma för hon sprungit så långt igår men hon blev riktigt arg, skällde och gormade på mig. Kunde inte lämna henne hemma och hon sprang med glädje i en mil, fick dock sitta i cykelkorgen när jag var utefter stora vägen för det är så mycket timmerbilar efter riksvägen. 


Det är en rätt nöjd kärring som sitter här i kväll med en kopp te och kikar på tre kronor som leder över tyskland. 






Av Bettan - 10 maj 2011 22:09

Å så skönt det är att få komma hem, många tror att jag tycker det är så kul att åka på tjänstresor men ack så fel de har. 

Jag gillar mitt norrland fast den här gången måste jag säga att det var rätt trevligt att vara nere i Stockholmstrakten. Vårt kontor ligger i Solna så i morse tog jag en promenad i Hagaparken, vilken fridfull park. Dit ska jag gå nästa gång jag kommer till Solna, då ska jag ha tid att gå till fjärilsmuseet. Strosa utmed stranden och kanske knacka på hos Danne å Vickan och höra om de bjuder på kaffe   . Blir det så att jag ska in dit mera i sommar ska jag absolut ta med en sallad och gå ut dit och sätta mig och äta min lunch.


Annars gick mina möten bra, hade inte min skjorta på mig för det var så varm, det fick bli en t-shirt.


Så underbart att få komma hem och det är ljust och varmt ute, tog jycken och tog en cykeltur. Gott för kroppen och själen.


På torsdag ska jag göra något annorlunda, jag ska gå en flugbindarkurs...... så nu ska det bli proffsfiske i sommar eller drömmar om storfiske.

I morgon ska jag rida lektion, ska bli så skönt att komma igång igen med mera ridning istället för att "glida runt" på hästen.


Nu blir det en kopp te och sedan sängen.

Av Bettan - 8 maj 2011 21:22

Sitter här och laddar batterierna för att resa med nattåget mot Stockholm, inte så jättesugen på att åka men vad gör man inte för att bli dubbad till riddare af ÅF.


Ska dit och lära mig uppträda som en ÅFare mm:)

Sedan hoppas jag hinna med att träffa någon gammal arbetskamrat också eller en ganska nyvunnen vän. En vän som blivit min vän genom att en av mina vänner dog i vinter, underliga är livets vägar ibland.


Oroar mig för att inte kunna sova på tåget.....hur trött kommer jag då inte vara på skala ett till tio ???? Kom just att tänka på att jag kanske ska ha något att byta om till på middagen.....nä det skiter jag i, jag ska ju ändå bara äta mat.


Undra vad chefen säger när vi ska i väg på säljmöte på tisdag och ser att jag inte har ÅF skjortan, man har ju lyckats fläska på sig igen så den går inte att knäppa eller jo det går men då kan jag inte andas. 

Får be om ett underverk så att jag gått ner fyra-fem kilo till på tisdagfm.

Fattar det inte hur har jag lyckats gå upp i vikt är i ständig rörelse, motionerar som en galning men går upp i vikt i alla fall. Försöker äta med förstånd, skippar godis, kakor mm.


Aja tror chefen är nöjd om jag har kläder på mig i alla fall när vi har mötet :) 


See you!


Av Bettan - 7 maj 2011 19:05

Vilken dag det varit idag :) Fick först av allt sovmorgon i morse, bara det gör ju livet lite enklare.


Efter en snabb frukost packade vi bilen och drog i väg till ingen mindre än lilla Charlie med föräldrar. Tänk vad det lilla charmtrollet växer och förändras från gång till gång. Han var så söt, låg i sin vagn och sov när jag kom (lite besviken blir man men inget att göra) när jag stod och pratade med Hans så tyckte jag mig höra något röra sig i vagnen, kikade in och fick ett underbart leende. 

Farmors  , har för övrigt lärt mig att teckna just de orden idag. Å vet ni, den lillekrabaten blev ledsen när jag skulle åka. Har filmat honom men det får jag lägga in i morgon, sitter på altanen uppe i stugan och skriver och det är snigelfart på bredbandet.


Har målat vårt gästhus här uppe vid stugan så att vi ska kunna ta emot gäster, Janne sätter in väggarna. Snart kan vi sätta väv och måla inomhus också, målet är att det ska var klart till midsommar.

Måste måla utvändigt en gång till för ribben sitter inte på väggarna och sedan är allt vitt ogjort men det kommer vad det lider.


Är så glad för det verkar som om jag har fått fatt i två medryttare till mina hästar. En av dem ska komma i morgon och kika på när han blir riden av min instruktör, hoppas han sköter sig då bara.

Desstutom har en annan ungtjej visat intresse för att börja rida båda hästarna, gillas skarpt.

Sedan hoppas jag min granne vågar sig på att rida hos mig nu när hon sålt sin häst.......


Nä nu ska jag logga ut och bara sitta och njuta av fågelsången en stund till innan det blir hemfärd.

Av Bettan - 5 maj 2011 21:23

.......med säkerhet är att du inget vet,  det sa sierskan till mig för ett tag sedan. Det är så sant och igår tror jag den första av hennes förutsägelser slog in men precis som rubriken säger så vet jag inte med säkerhet.


Har varit på konferens med mitt gamla jobb så kul att träffa dem alla igen men samtidigt så kändes skönt också att ha saker och ting gjorda.


Har fått höra om en avlägsen bekant till mig är ute och strula med sin arbetskollega. Fattar inte vad karl tänker på, vad han tänker med är inte så svårt att räkna ut. På något vis är jag inte förvånad på någon av dem och de förtjänar varandra. Men karlfan borde tänka på sina barn och sin fru, har svårt att förstå denna feghet. Varför inte göra slut innan man startar ett nytt förhållande?


Idag blev mitt barnbarn sex månader, vart tog tiden vägen? Tycker inte det är så längesedan han var nyfödd. Hade tänkt åka dit och hälsa på honom i kväll men det blev så sent och han går och lägger sig så tidigt numera. 


Var ute och sprang i kväll och det märks verkligen att jag  varit sjuk mycket i vår. I vinter så sprang jag milen på runt 40-45 minuter, i kväll tog det 37 minuter att springa 5,3 km. Trots att jag inte kan göra så mycket åt det så känns det jobbigt att vara så långt från det som en gång var. Nu går det inte att göra ogjort att jag ramlade och slog sönder ryggen och bäckenet, varit förkyld i tre veckor och magsjuka på det pluss en massa andra krämpor jag dragits med.


För att avrunda med det jag började med så ser jag fram emot att allt som sierskan sa ska hända i vår. Å är det som jag tror då är bollen i rullning och jag kan se fram emot en spännande vår och sommar.

Av Bettan - 2 maj 2011 18:54

Jag har chansen att få vara med och testa en HP  Pavilion dm1-3110eo Notebook PC dator via Smartson.se

Gå in och läs mera om den på  http://smartsontestpilot.se/hp-pavilion/bli-testpilot/ och kika på detta videoklipp

Av Bettan - 1 maj 2011 15:13

Har varit i stugan och sovit som en kratta, sovit brevid en man som snarkat som en galning. Legat i en säng där madrassen inte låg som den skulle utan låg och vippade fram och tillbaka när jag rörde på mig. 


Inte nog med så rök spisen in i morse igen, han som snarkade hade glömt bort att man behöver sota en spis ibland :)


Men majbrasa har vi eldat och ätit god mat.


Nu ska jag göra grekiska biffar med råstekt potatis och tzatziki, lite enkel middag som borde falla alla i smaken.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards