This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under september 2010

Av Bettan - 15 september 2010 21:34

Idag har det varit en av de bättre dagarna den senaste tiden, har hänt lite roliga saker. 

Igår så sa jag till en kompis att man måste ha is i magen och att var sak har sin tid....idag fick jag det bevisat för mig att så är fallet. 

Vad det handlar om kommer jag absolut inte berätta här..............än i alla fall.  :)


Var ute på stan idag och då råkade jag hitta något fint till mitt ofödda barnbarn, det blev som magnetism i mina händer. Försökte på alla sätt bli av med köpbegäret men icke....

Men den här gången kommer de inte få se vad jag köpt, de får vänta till lillknodden är född.


Nu ska jag försöka hitta en billig och bra skrivare att köpa, behöver verkligen en sådan här hemma. Har inte haft någon på ett tag men det är så besvärligt utan.


Av Bettan - 14 september 2010 21:44


Jag hoppas att bildspelet fungerar nu, har aldrig gjort det här förrut. Funkar det inte så åker inlägget bort omg.


Av Bettan - 14 september 2010 17:47

Du som är politiskt aktiv bör nog inte läsa mitt inlägg idag.


Ingen är gladare än jag att valet är nästa helg för nu är jag så less på allt vad politik är eller rättare sagt så är jag trött på valarbetarna. 

Misstänker att det i många familjer, på många arbetsplatser mm finns människor som inte förstår att jag/vi INTE vill höra hur fantastiskt deras parti är, hur deras politik ska förändra Sverige.


För någon dag sedan när jag satt och hm-ade mig igenom en sådan "föreläsning" så tänkte jag att de som är politiskt aktiva inte är bättre än volontärer till frikyrkorna. Båda predikar sitt budskap till mig oavsett om jag vill ha det eller inte, de liksom kryper in till mitt privata där jag inte vill ha någon utomstående.


Inte ens när jag ska går ut på stan för att handla får jag vara i fred utan att bli tillfrågad hela tiden om jag är intresserad av att få information om hur bra det kommer bli om jag väljer att rösta på detta parti. Säger man nej så försöker de sticka till en valsedalar och annan information. 

Jag tar numera emot dem och slänger dem i närmsta tunna, kan inte låta bli och undra om dessa människor verkligen tror att jag vill ha det och att jag kommer att ta hem det och läsa det???


Dessutom har jag nog nu fått hem tredje omgången av valsedlar och partiinformation i brevlådan. När det är val så verkar ingen av partierna bry sig om miljön, hur mycket papper de använder sig av. Tänk så många träd som fälls bara för detta val.


Slutligen en sak som jag retat mig på i många år......när valet är över, vart är valarbetarna då? Det finns skyltar över allt som skulle behövas plockas ner från vägkanterna, varför gör det aldrig? Skärpning!


Vad jag ska rösta på....det är min hemlighet men rösta ska jag.


Av Bettan - 12 september 2010 21:17

Igår åkte jag och dottern samt min medryttare till Bollnäs för att hälsa på ponnyn vi sålde. Vi ville gärna se att hon har det bra,inte för att jag inte trodde det utan mera bara för att få det bekräftat och det har vi fått bigtime. Tack för att vi fick komma och hälsa på.


Måste ärligt erkänna att det var gruvsamt att sätta sig i bilen och köra själv 30 mil men det gick bra. Fick strax före Söderhamn igång min gps på mobilen, så skönt för då gick det mycket lättare att hitta :) Vad enkelt det är att hitta till ställen med en gps.


I Bollnäs shoppade tjejerna loss, handlade smycken, kläder mm. Jag köpte mig ett par sådana ful MTB skor men tänkte de kunde vara bra för min onda rygg. 


Det sämsta med att vara ute på resande fot är all skräpmat man stoppar i sig, nu får det bli ordning och reda på maten framöver.


Vi bodde i en underbar bagarstuga, ska lägga ut bilder i morgon. Tyvärr så drog jag nitlotten och fick sova i en sämre säng än tjejerna  men det gjorde inget. Njöt i fulla drag av att höra deras fnitter :) för det gick inte att ta fel på att de hade roligt.

Av Bettan - 10 september 2010 22:26

Vissa kallar mig synsk men jag kallar det magkänsla, den är mig till hjälp i mycket i livet. Misstänker att magkänsla bygger på erfarenheter man gjort i livet fast samtidigt minns jag att när jag var barn kunde jag "se" vissa saker innan de skedde. Det var ofta jag visste att en viss person skulle komma på besök, eller att andra saker skulle ske. 


För det mesta så är min magkänsla bra att ha, har tagit många beslut med hjälp av den. Men ibland är den också jobbig att ha t.ex när jag söker jobb eller varit på anställningsintervjuer. Vet inte hur många gånger jag varit på intervjuer och när jag gått därifrån har jag vetat om jag ska få jobbet eller inte eller egentligen är så att jag vet innan jag går på intervjun hur det kommer att bli . För några månader sedan var jag på en intervju och jag visste när jag gick ut att det här blir det inget av, trots att jag gjort en bra intervju. Det konstiga är att jag kände när de tog beslutet om att jag inte längre var aktuell. Dagen efter ringde de och sa "vi hade ett möte igår innan lunch och tyvärr så måste vi meddela att tjänsten gått till en annan sökande". Jag kunde ju inte svara att det vet jag redan utan jag fick humma med för annars hade jag blivit tvungen att förklara hur jag visste.


Nu har jag sökt ett par jobb och tyvärr så är känslan att det är meningslöst arbete jag lagt ner på ansökningarna men det kan jag ju inte säga till a-kassan och AF. Gissar att jag skulle få en sådan där snygg vit skjorta av dem då :)

I veckan som gick visste när min dotter körde upp, trots att hon försökt lura mig med att det skulle ske en annan dag.


Det kanske är så att jag ska börja ett liv som häxa :) som tur är så ser eller hör jag mindre saker nu än tidigare. En annan dag ska jag berätta för er om en lite grå gubben som jag sett i vårt hus eller om när det bakas tunnbröd ute i min fallfärdiga bagarstuga. 

Trots allt kan jag inte låta bli att tycka det är intressant, någonstans finns det en önskan om att våga släppa fram mera av detta inom mig men frågan är om jag vågar.

Av Bettan - 10 september 2010 10:21

Medan jag bakar kanelbullar står tvn på i bakgrunden och där går nu "Doctors"


Var tvungen att lägga ifrån mig allt och bara sätta mig ner och titta på programmet. Först trodde jag att jag hört fel för inte kan väl en 94- årig kirurg fortfarande operera? 

Men det gjorde han, vem av er vill bli opererad av en 94-åring? Jag tror inte jag har tilliten till honom i alla fall. En tanke som slog mig var att de kanske inte talade om att han var med på operationen och kom in senare när patienten sov, det är liksom svårt att protestera då. Med det menar jag inte att han inte kan vara duktig trots sin ålder, karln hade ju byggt ett två våningshus själv när han var 80 år   


Nu var det en 94 årig träninglegend som var där och han sa både ett annat som var sant. Bland annat sa han " Att dö är lätt men ett liv måste du förtjäna och det kräver arbete" De orden sa han till en överviktig ung tjej som ville gå ner i vikt. Tycker att det var sant, det är lätt att äta sig till döds men för att få ett bra liv måste jag jobba hårt på det varje dag, göra rätt val osv.

Av Bettan - 9 september 2010 22:09

I dag sätter jag rekord i att blogga, tror att jag aldrig har skrivit tre inlägg samma dag. 

Idag har jag i alla fall jobbat hemifrån, det bästa med att sitta hemma och jobba är att man kan göra det i morgonrock, okammad och ha fötterna på bordet :)

Idag har jag skrivit färdigt en lägesrapport till TVV, nu fattas det bara några siffror och skriva ut bilagorna. Det som är kvar gör jag på måndag när jag är tillbaka på jobbet igen för i morgon ska jag ha semester. Jag måste försöka hinna med lite här hemma, behöver baka lite och ta reda på tvätten men sedan ska jag vara ledig.


I kväll red jag lektion och i kväll var det synd om Manga. Det var en tuff lektion för honom ( jag var rätt svettig jag med) nästan ingen vila alls. När det var fem minuter kvar av lektionen så tog all energi slut och vad gör han då...jo lägger all den sin sista energi på att bråka. Inte särskilt klokt val men men är man ung så gör man inte kloka val.


Hur som helst var han skitduktig de 25 minuter han var skärpt, det blir nog kanske en ridhäst av honom. Nä nu var jag dum med honom, han är fantastisk och han är en ridhäst redan men som saknar en matte som är duktig och orädd som kan utbilda honom. Vilken tur att vi har en fantastisk medryttare i alla fall.

Kommer att ha träningsverk i morgon misstänker jag men vad gör det när man har roligt.


Nä nu får det var nog med bloggande för idag.

Av Bettan - 9 september 2010 20:53

Ja ha då har man påbörjat en matblogg då   inte riktigt vad jag hade tänkt mig när jag startade min blogg. 


På begäran av Patick så kommer här receptet på jägarfläsk. Jag har precis slängt in ett i ugnen så det ska vara klart när mina gubbar drar iväg till älgskogen i morgon. Passar samtidigt på att göra en tjälknul när ugnen ändå är i gång.


600-700 gr rimmat sidfläsk

1 tsk kanel

grillkrydda


Gör så här

  1. Gnid in fläskbiten med kanelen och därefter ganska mycket grillkrydda.
  2. Sätt in i ugn 75-80 grader, med svålen neråt över natten ca 10-12 timmar för tinat fläsk. (fryst fläsk går också bra, men tar längre tid)
  3. Sätt in en termometer på morgonen. Fläsket är klart vid 75 grader.   


Jag hoppas att det ska falla er i smaken, gott att tugga på i älgskogen bara som det är men också gott som pålägg på en smörgås.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards