This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under januari 2011

Av Bettan - 20 januari 2011 21:24

Först av allt tack för alla som skrev till mig igår, kändes konstigt för det var inte så det var menat.

Det var menat som en hyllning till min vän, inte att andra skulle tycka synd om mig. Visst jag sörjer en förlorad vän men mest sörjer jag över att två underbara tjejer förlorat sin mamma. 

Jag mår fruktansvärt illa över att veta att hon lyckats ta sig till ytterdörren men inte att ta sig ut. Jag kan känna hennes panik, hur hennes ångest växer och hennes förtvivlan när hon förstår att hon inte kommer att klara detta.


Jag kan verkligen leva mig in i hur panikslagen jag skulle ha varit över att inte få säga farväl till mina barn, få tala om för min familj hur mycket de betyder för mig och hur jag velat att de ska vara starka utan mig.


Hur det än är så måste vardagen ha sin gilla gång oavsett hur mycket jag kommer att sakna min vän.  Hos oss kom vardagen fort, blev uppringd av min granne att båda hästarna galopperat förbi och ner mot stora vägen. 

Kaos kan man lugnt säga att det var, fick kliva upp från jobbet och bara rusa ut. Var så rädd att det skulle bli någon trafik olycka pga av dem men som tur var så var de kärlekskranka och gav sig in till grannhästarna. TACK VERONICA för att du hjälpte mig, utan dig hade det inte gått bra.


Har funderat fram och tillbaka hela hösten hur jag ska göra med dem, om jag ska sälja dem eller ha dem kvar. Hinner inte med dem i den utsträckning jag önskar och idag när de var ute och gjorde byn osäker bestämde jag mig för att sälja dem. Egentligen vill jag inte sälja Manga men när jag inte hinner med dem och inte har några medryttare så känns det lättare att ta det beslutet. Maken har jag dock inte fått med på tankebanorna ännu, han har ett krav just nu och det är om jag säljer Manga så ska han inte sälja till någon i närheten. MEN där är inte sista ordet sagt......


För övrigt har jag varit duktig i kväll igen.....jag och Linda var ute och joggade i 50 minuter. Dessutom gick det fantastiskt bra för Linda, det gillas.

Av Bettan - 19 januari 2011 21:01

Igår kväll tändes en ny stjärna på himlen, en stjärna som kommer lysa starkt och klart. Igår kväll dog en väninna till mig, hon brann inne. Det värsta är att veta att hon på försökt ta sig ut, de fann henne liggandes vid ytterdörren.


Tänk om jag vetat när jag åkte därifrån på nyårsdagen att det var sista gången jag skulle träffa dig. Tänk om jag vetat allt jag vet idag då skulle jag ha hållit om dig mer, tagit tillvara på varje sekund med dig mer än jag gjorde.


Jag ser dig där du står ute på altanen vid tolvslaget och skålar med oss och säger....Nu välkomnar vi 2011 för nu är skitåret 2010 äntligen slut. Skål för att 2011 ska bli det bästa i vårt liv! 


Varför???


Tänker på dina barn, mina barns kompisar och din man men också dina gamla föräldrar som nu ska ta sig igenom denna tragedi.


Fick den här kommentaren på min facebookstatus idag ang den här händelsen:


If tears could build a stairway,and memories build a lane, i´d walk right up to heaven, and bring you home again...



Vila i frid min vän

  


Av Bettan - 18 januari 2011 21:54

Hemma igen, så jäkla skönt. Visst är det skönt att träffa nya människor men familjen är ändå bäst.

I morgon bär kosan av mot Härnösand, där kommer jag vara hela dagen åh vad jag längtar efter att få träffa mina gamla kollegor igen men det får bli på eftermiddagen. Först ska jag vara proffsig och sälja massor med tjänster :)

Fick igår besked om att jag måste åka till Östersund på fredag.....hm är inte så jätteförtjust i att åka till parasitcity så länge som det är dåligt vatten där.

Men det är för övrigt en riktigt trevlig stad och där har jag nu många trevliga kollegor.


Fick ett besked idag som gör att jag måste fundera lite extra mycket......ska jag eller ska jag inte.....det är frågan.


Nej nu är det min egna säng som väntar så god natt.

Av Bettan - 16 januari 2011 21:29

Det har varit tyst på min blogg i helgen, lika bra det för det har inte varit någon positiv människa som skulle ha skrivit då.

I morse vaknade jag av att maken klev upp, tänkte jag drar mig en liiiiten stund. Vaknade vid halv nio och var helt övertygad om att jag bara hade sovit ett par minuter men det hade jag tydligen inte utan hade sovit i två och en halv timme. Maken hade klivit upp för att han hade så ont och ville jag skulle få sova ut lite, super snällt :)


Nu är väskan packad för Stockholms resa, hittar bara inte vilket flyg jag ska med hem. Hade tänkt beställa taxi från Sundsvall hem men jag får ta det i morgon när jag ringt resebyrån och kollat av när jag ska med flyget.


Till sist vill jag bjuda er på ett recept på en älggryta som jag gjorde idag, gott var det.


4 port

 600 gr grytbitar av älg(jag hade älgkalv)

2 msk olja

2 gula lökar som hackas rätt stora bitar 2*2 cm

2 skalade morötter skivas i stavar

200 gr rotselleri

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

3 msk flytande viltfond

3 msk koncentrerad äppeljuice( hade ingen så i bästa Morberganda pressade jag i en citron)

1 liter vatten

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

20 gr torkade trattkantareller

2 lagerblad

1 msk majsstärkelse

salt och peppar


Bryn köttet i oljan, tillsätt lök, morötter och rotseller och låt dem få färg. Tillsätt tomatpure, vitlök och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt övriga ingredienserna UTOM majsstärkelsen. Låt koka sakta i 1-2 timmar tills köttet är mört, skumma av och red med majsstärkelsen salta och peppra.


Vi åt med grytan med ris men blir nog också mycket god med potatis, potatismos och lingonsylt.


Till sist......

  



Av Bettan - 14 januari 2011 17:23

är vad jag är just nu. Har ätit för mycket, druckit ett ....okey då två glas vin. 

Ska jag bara äta "pären" var kommentaren från sonen när han kom hem idag....en idrottare vill ha riktig mat, dvs kolhydrater och proteiner mm. Men jag tror han var rätt nöjd när han ätit klart.


De e kallt ute, skittråkigt....hade tänkt vara ute och springa idag under dagen när jag jobbade hemifrån. Klev upp tidigt och började jobba kl 7 för att kunna göra det, nu räknade jag ut ganska snabbt i morse att det inte skulle bli något av min planering då det var -22....


Funderar ff på mitt trevliga dilemma, vet fortfarande inget mera och är inget klokare på hur jag ska göra om saker och ting går som det finns indikationer på.....


Skulle i kväll velat fått vara på fest, dansat, skrattat och njuta av livet....men nu är kärringen gammal och ska sitta hemma och titta på halv åtta hos mig.

Nä......vill inte vara gammal, vill ha roligt, fundera på om man ska ta och dra ihop ett gäng fram över.....när jag fått lön vill säga.

Av Bettan - 13 januari 2011 21:47

Råkade ha lite energi över när jag kom hem från jobbet i kväll och det var ju bra för det var ju en hel del tomtar som skulle ut ur mitt hus. 

Tänkte att det är så enormt kul att plocka fram allt men fruktansvärt tråkigt att plocka bort allt. Dessutom tänkte jag på att det är underligt att det blir så fint när man hänger upp julgardinerna utan julpynt men när man plockat bort allt julpynt så är de så fula och måste plockas ner fort. Men nästa jul är de med all säkerhet fina igen....


Annars har jag varit mest yr i kväll, undrar varför jag är så yr nu för tiden? Borde nog gå och undersöka mitt blodtryck i alla fall.


Såg på facebook att en vän där hade gjort linssoppa, blev så sugen på det....tror banne mig att jag ska ta och koka mig en panna till veckan. Inte nog med att den är mättande den är billig och nyttig. 


På måndag åker jag till Stockholm på uppdrag, kommer hem på tisdag eftermiddag. På onsdag åker jag till H-sand och ska sälja lite uppdrag(hoppas jag) sedan ska jag träffa mina gamla arbetskamratar. Det går inte med ord att beskriva hur mycket jag saknar min gamla arbetsplats och kamrater. 

Vi åkte förbi där för någon vecka sedan och min man såg hur jag tittade in mot stan och sa till mig att det syns verkligen hur mycket du saknar stan. Han vet nog inte hur rätt han har, trots att det var jobbigt med pendlingen så trivdes jag enormt bra.

Av Bettan - 12 januari 2011 21:06

Känner mig som en åsna mellan två hötappar, vet varken ut eller i en fråga just nu. Det är precis som ordspråket säger, hur än man vänder sig så har man rumpan bak. Som tur är behöver jag inte fatta något beslut än men inom kort så. Så fort jag tycker jag har funderat klart och nästan bestämt mig kommer nya fakta in i bilden å så är det bara att börja om och fundera igen....jobbigt värre.


I kväll tog jag en joggingtur/pulstur med hunden, vet inte vem som tyckte det var jobbigast av oss. Troligen hunden för hon är knappt 30 cm hög och snön vi sprang i var 1,5 dm djup men glad var hon nog trots det att matte hade tid att motioner tillsammans med henne.


Har insett att jag inte kommer få någon lön den sista den här månaden, gissa om man blir glad då? Men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av situationen men den lön jag får i februari kommer bli enormt efterlängtad det kan jag lova.

Nä nu är det sängen som väntar, för en trött gammal gumma.

.   

Av Bettan - 11 januari 2011 21:58

I kväll har jag bakat GI Limpa, en som var riktigt god dessutom och enkel att göra.


Tänkte bjuda på det receptet idag.

6,5 dl grahamsmjöl

1 dl vetemjöl

2dl rågkross

2 dl solroskärnor

1 dl linfrö

2 tsk salt

2 tsk bikarbonat

2 dl mörk sirap( tog den med brödkryddor)

1 liter fil

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbete ihop till en lösdeg. 

Häll degen i två smorda avlånga formar. Grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 timme. Stjälp upp och låt kallna......sedan är det bara att njuta och det har jag gjort.

En halv limpa är uppäten redan av familjen.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards