This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under januari 2011

Av Bettan - 10 januari 2011 21:47

Det blev ingen ridning i kväll, det stormade så hemskt när jag kom hem å då slog fegheten till hos mig. Min unghäst är så skvätten när det blåser och är mörkt, ett pyttelitet löv blir då minst en aggresiv elefant i hans ögon- Då i dessa ögonblick är han inte så rolig att sitta på, i bästa fall sitter jag kvar vill säga. 


I stället valde jag att ta fram springskorna och ge mig ut på årets första joggingtur, kände att jag behövde få ut lite aggressioner ur kroppen och själen. Det finns inget så skönt som att ge sig ut och springa och få svettas ut skiten man sparat på sig under dagen. 

Kan inte påstå att det var lätt men kroppen var lätt rent kroppsligt och jag kände mig inte trött men jag hade inte kunnat springa längre än mina 8 km i kväll. Får förlänga turen lite längre fram när jag blivit piggare.


Jag har ofta skrivit att man måste vara nere i svackorna för att uppskatta när man når toppen. Har den senaste tiden tyckt att det mesta känts pin och pest, troligen för att jag är så dj*la trött, men i kväll innan jag stack ut för att springa så kom en ljusglimt. Hade fått ett riktigt spännande och intressant mail, nu ska det bli så intressant att se vart det leder.

Vad det var???? Det får ni kanske veta om några veckor :) men glad blev jag. 

Nu är det skönhetssömn som gäller.....som om det skulle hjälpa en gammal ragata som mig.

Av Bettan - 9 januari 2011 21:08

Idag var det då slut på jullovet för Robban, Linda har turen att ha en dags ledigt kvar.  Men det är en tung dag hon har kvar som ledighet, sitter och fyller i ansökningspapper till gymnasiet. Det är djupa suckar hon drar just nu, ska fylla i sina träningstimmar för tre år tillbaka tror jag.


Hade tänkt ge mig ut och rida idag men tiden räcker inte till för mig med en sjukling hemma. Tog däremot ut Manga och longerade honom i djupsnön, hjälp vad han galopperade av glädje. Är grymnt sugen på att rida, funderar skarpt på att ge mig på det i morgonkväll....men det var ju det där med tiden.


Om det fortsätter så här måste jag överväga att sälja hästarna, kan inte ha det så här att de står i hagen och tittar längtande efter att få ge sig ut på en tur. Tänk om jag hade haft en eller två medryttare till då skulle det vara så mycket enklare. Tänk att veta att en alt två dagar i veckan så skull hästarna vara motionerade och stallet vara klart när jag kommer hem från jobbet.

Aja man ska inte sörja över det man inte har, lika bra det men det hade varit skönt.

Bjuder på en bild där Manga blir så glad över att se mig efter en månad på "träningsläger" 

  

Av Bettan - 9 januari 2011 10:57

står det skrivet i pannan på mig.


Det har snart gått fyra veckor sedan maken gjorde illa sig, jag springer före och efter för att han inte kan göra saker själv. Till en början hade han svårt att sova pga smärtan, vilket ledde till att han störde mig. Sedan i fredags har han fått ny medicin så nu sover han MEN sover MYCKET högljutt dvs han snarkar nått enormt. Å då kan jag inte heller sova, gud jag skulle kunna sova flera dygn på raken nu känns det som. 


Igår höll jag på och städade min garderob, hittade en kjol jag inte haft på många år. Gillade kjolen när jag köpte den, det är ingen speciell kjol utan en vanlig klockad mörkblå kjol. Höll i den och stod och funderade på om jag skulle kasta den, hade ju inte haft den de senaste 5 åren pga min övervikt. 


Kjolen blev kvar, fick ett infall att jag skulle testa den.

Tänkte att jag har ju gått ner lite i vikt så vem vet, dröm om min förvåning.....den gick på och var t.o.m på gränsen lite för stor på vissa ställen   .


Av den anledningen klev jag på vågen i morse.....kan nu stolt säga att jag "bara" har 3,7 kg kvar till mitt första slutmål.  

Skriver det första delmålet för att när jag startade den här resan med vikten så tänkte jag att -15 kg skulle vara min första målvikt. Då skulle mitt BMI ligga på övre gränsen för normalvikt, för de som känner mig väl vet mycket väl hur mycket jag kämpat de senaste året med att nå en normal vikt. Tanken var också att OM jag nådde detta mål så skulle jag ta bort ytterligare ett par kilo.


Nu verkar det som om jag kommer lyckas så det är lika bra att ställa in mig på att kämpa vidare. Dessutom måste jag säga det gått otroligt lätt den här gången men det får jag tacka min homeopat för.

Av Bettan - 7 januari 2011 21:29

Idag har maken haft en underbar dag.....eller inte!

Han har suttit på akuten precis hela dagen, fick ett sms vid 14-tiden där det stod, knepigt ställe....för en stund sedan så kom sköterska med en provkollektion av värktabletter som de vill att jag ska testa.  Vid 19 tiden skickade de hem honom med de tabletter som då verkade vara de bästa. 

Det ska bli spännande att se om någon av oss i familjen får sova i natt, det vore så underbart. Vi har knappt sovit någon av oss de här senaste veckorna.


Själv har jag tillbringat 90 minuter på en bank där jag själv inte är kund. Behövde få hjälp med att se vad som var fel på ett konto som jag ska betala in till för en vara jag köpt på tradera. Vilken bedrift av dem på banken att hinna med åtta kunder under tiden jag satt där och väntade....katastrof är ett mycket MYCKET milt ord för deras servicenivå. 


Inte nog med det, när jag äntligen kom till en kassörska så började hon lära mig hur man betalade på internet....tillslut så fick jag en syl i vädret och sa till henne att jag haft internetbank sedan den kom. Då började hon surra om att jag borde tagit med dosan så skulle hon lärt mig hur den fungerade....vad hade människan i örat när jag presenterade mitt ärende??? Sa till henne på skarpen igen att jag inte var kund hos Swedbank., det finns en anledning till att jag bytt bort er

. ..Fick till svar Oj, jag har missuppfattat dig.....

Jo jag vet... Bigtime :)

Är så enormt glad att jag inte har den där banken kvar, kommer aldrig byta till den igen.

Strax väntar sängen.....


Av Bettan - 7 januari 2011 18:20

Funderar på att göra det här till i morgon, vad tror ni?


Stracciatellamousse

Ingredienser:

  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 250 g kesella
  • 1 dl florsocker
  • 1 vaniljsocker

Gör så här:

Hacka chokladen. Använd en vass kniv och tryck.

Vispa grädden lite lagom tjock.

Blanda kesella, florsocker, vaniljsocker och drygt hälften av chokladen. Använd gärna elvispen på lägsta hastighet (visparna behöver ej göras rent emellan).

Blanda samman med den vispade grädden till en fluffig och fin smet (fortsätt gärna använda elvispen på lägsta hastighet).

Fördela smeten i portionsglas. Strö över resten av chokladen.

Ställ in i kylskåp i minst 30 minuter före servering.

Receptet hittade jag på recept.se så bilden är "lånad"

  

Av Bettan - 6 januari 2011 21:42

Yngsta sonen min har börjat med odygden att dra hem en massa metallskrot, den här gången brons.

Skämt å sido....han har vunnit ett SM brons i helgen. Det är så himla kul att det lyckas ibland, igår ledde han hela tävlingen fram till stå skyttet å då sköt han bort sig och slutade på en i mitt tycke hedervärd 7:e plats. Dottern var nog den lyckligaste 8:an igår, även det med all rätt. Äntligen har alla timmar hon lagt ner på att rehabilitera sig börja ge resultat, för många av er kan en åttonde plats låta näst in till dåligt men för oss är det en stor seger!!! 


En bra prestation behöver inte vara det samma som en pallplacering, en bra prestation är när man presterar det bästa man kan eller över förväntan.


Britta Johansson Norgren gjorde en prestation igår på sprinten, ingen hade förväntat sig att hon skulle gå till final, hon blev sexa. I mina ögon gjorde hon en enorm prestation.


Skidskytte är en tuff sport att hålla på med, en miss och det kan svänga rejält precis som det gjorde för sonen igår.  Men i morgon ska vi fira deras framgångsrika helg. Har gjort hamburgerbrödet, gjort hamburgarna. Det ligger i frysen och är styckefryst så att det ska gå lätt att steka dem i morgon. 

Inför nyårsafton letade en jobbarkompis pannacotta recept och hittade ett recept med lakritssås....funderar på att göra det i morgon, tro om det är gott?


Känner mig rätt nöjd med dagen trots att det ser ut som s*t*n  här hemma, just nu står en porterstek och puttrar på vedspisen. Lika bra att passa på när den ändå brinner i den. Vet inte hur mycket mat jag lagat på den i vinter, kul att den kom till användning synd bara att det inte är ugn på den.

Har förreste lufttorkat kött idag, ska bli spännande att smaka det.

Nej nu ska denna matmor gå och lägga sig det är jobbardag i morgon.

Av Bettan - 6 januari 2011 12:09

Idag ska jag baka hamburgerbröd, ungarna gillar när det får det. Kan verkligen rekommendera att göra det, bröden blir mycket, mycket godare. Brukar även göra egna hamburgare och det ska jag också göra idag.  Jag hoppas och tror de blir glada i morgon när de förstår att de får detta tid middag i morgon. 

Det är de värda efter en helg med tävlingar i Torsby, de kommer hem sent i natt.


Tänkte bjuda på det recept jag brukar baka mitt hamburgerbröd av.


Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • sesamfrön

Utbakning:

  1. Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.
  3. Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
  5. Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar.
  6. Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den.
  7. Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min.
  8. Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter.
  9. Sätt ugnen på 250 grader.
  10. Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.
  11. Låt svalna under bakduk.

Ät och njut, jag brukar alltid baka dubbelsats och stoppa i frysen.


  

Av Bettan - 4 januari 2011 22:10

Har i kväll varken ork eller motivation till att blogga, luften har gått ur mig totalt. 


Tanken var att jag skulle rida i kväll.....men det är stört omöjligt för mig att göra det om termometern visar -24. Skulle ha frusit ihjäl om jag satt på mig ridgrejorna och satt mig i sadel, framför allt fingrar och tår hade jag förfrusit.  Nu får det vara nog med kylan, vill se solen och få njuta av vårvärmen.

Längtar tills vi kan börja åka ut till stugan och pimpla, grilla korv och njuta av livet.


I dag åkte barnen till Torsby, bara maken och jag hemma. Skulle ha kunnat ha gjort hur mycket nyttiga eller roliga saker som helst men vi har suttit i var sitt hörn av soffan med var sin dator i knät. Vi båda hade saker ogjorda på jobbet, lika bra att sitta med det när det var så kallt ute.


Men i morgonkväll ska vi nog åka iväg någonstans och äta på tu man hand.

Nä nu ska jag koncentrera mig på den engelska deckaren jag börjat se på.....så jag önskar er via denna filur en....


  



Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards