This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under april 2010

Av Bettan - 23 april 2010 08:28

Att leva med en tonåring är inte det lättaste det vet alla som prövat. 


Ena stunden så charmerande, trevlig och på glatt humör för att sekunden senare explodera..... för i mitt tycke en skitsak. En fd kollega brukar skriva på sin blogg att hennes nyfödde son är lika instabil som aprilvädret....det uttrycket kan lätt implementeras på tonåringen också.


När det är som värst brukar jag tänka att livet är bra uträknat och att det finns en mening med detta.


Vem vill ha en tonåring boendes hemma hos sig hela livet? Detta är ett naturligt sätt för mig att klippa banden med det fantastiska barn jag födde för x antal år sedan. 

För det är inte bara tonåringen som ska klippa bandet utan även jag som förälder, jag måste också släppa taget och där är tonårs processen ett kanon verktyg.


Men som tur är så är mina tonåringar rätt harmoniska men efter fyra stycken tonårs processer i huset så är det inte underligt att jag har blivit gråhårig och rätt härdad.

Av Bettan - 22 april 2010 22:44

För trött för att blogga i kväll. 


Kryper ner i sängen i stället, laddar batterierna för morgondagens besök hos kotknackaren.


  

Av Bettan - 22 april 2010 12:04

Sitter och är förundrad över hur man kan ändra åsikter om saker genom livet.....


Förr rös jag vid tanken att äta oliver....Nu kan jag få begär på dem.

Förr skulle jag inte ha gått i kjol.......Nu tycker jag det är kvinnligt.

Förr skulle jag inte påta i trädgården....Nu längtar jag efter en härlig dag i trädgården.

Förr skulle jag sagt nej tack till vin....Nu säger jag aldrig nej till livets serum.

Förr mörk choklad? Är människan galen?....Nu äter jag bara "bra" choklad, dvs 70%


Skulle kunna räkna upp hur mycket som helst som jag ändrat åsikt om genom livet, vilken tur att jag vågat testa, vågat leva och förändras. Dessutom finns det nog saker jag ändrat uppfattning om fler än en gång.


Oj nu är lunchen slut, bäst att ila.

Av Bettan - 21 april 2010 21:28

Idag har jag hört på en föreläsning om jante, hur jante styr våra val i livet och hur andra människor runt om kring oss kan vara våra jantar. Har tänkt på det tidigare men inte tänkt på dessa människor som jante. 


När jag bestämde mig för att plugga så sa i stort sett alla i min bekantskap, Du är galen! Du har ju ett fast jobb som du säger upp dig ifrån, tror du att du ska orka plugga i FYRA år?? Men människa du har ju fyra barn!! Inte nog med det jag skulle dessutom pendla till Sundsvall ToR varje dag, snacka om att jantarna gick på för högtryck. 

Bara en tjej ( som jag inte kände så väl) var min påhejare, hon sa: Du om någon fixar det, gissa om hennes åsikter är mycket värda för mig idag.  


Samma "jantar" gick igång igenför något år sedan, då blev jag erbjuden jobb hos KBM en myndighet som var under utredning och hade hotet över sig att bli nedlagd. Jag tackade ja till jobbet trots att jag hade en ny fast anställning och inte var det med stöd av "jantarna" inte :) Men samma kvinna sa även denna gång, gör din grej, du fixar det! Myndigheten blev nedlagd 2009 så till viss del fick "jantarna" rätt men jag vill inte vara utan den erfarenheten jag fick där.


Förläsaren idag pratade mycket om vår trygghetszon,  att jantarna ( jante kan finnas inom oss själva också) hindrade oss från att gå ur den men den som vågat en gång kommer att våga flera gånger. Jag är en sådan person som gillar att ställa mig på kanten och hoppa, när jag hoppat så gäller det bara att lita på att vingarna vecklar ut sig och bär mig mot nya spännande mål. I oktober är det dags att ställa sig på kanten igen och vet ni jag tror att det kommer att lösa sig.

Jag tänker inte låta en "nedtryckarlag" hindra mig från att leva, utvecklas och njuta av livet. Jag har klivit utanför min trygghetszon förr så jag är inte rädd att göra det en gång till.


Carpe Diem

  

Av Bettan - 20 april 2010 20:36

Jaha då har man avverkat första dagen på en tvådagarskonferens och jag blev inte förvånad när jag fick lunch....lax. Det serveras alltid lax på konferenser och idag var det dags MEN det var en mycket god lax. I morgon ska det bli spännande att se om det blir kyckling...


Dagen har varit mycket intressant bra föreläsare, hoppas verkligen att det blir verklighet av de många visionerna som finns för västernorrland. Själv kommer jag att få se resultatet utav dessa dagar som vanlig medborgare och mycket av det som diskuteras nu skulle ha börjat för flera år sedan. Det enda jag kan göra är att önska mina kompetenta kollegor lycka till med arbetet.


I morgon eftermiddag ska jag träffa en vän, en av mina "idoler" i livet. Hon är mycket yngre än mig, hon har alltid roligt på jobbet, hon är den kompetentaste kvinnan jag känner, hon gör mig glad och det bästa av allt jag får ha henne som min vän. (Du vet vem du är och jag vet att du brukar kika in här)

Då hoppas jag även att få träffa hennes chef, pga ett misstag så fick han mitt sms till henne. Hon hade gett mig chefens mobilnr i stället för sitt eget, det blev en riktigt rolig kväll när han och jag förstod att det blivit fel.  Det ska bli så kul att få träffa henne igen, känner mig alltid så stark efter att fått ta del av hennes energi.


Nej nu ska jag ta och göra lite te, sitta och kura framför tvn en stund till innan det är dags att ladda för morgondagen. Hoppas som sagt på ytterligare en intressant dag, synd bara att det inte blir afrikansdans .....

Av Bettan - 19 april 2010 20:51

Måndagar brukar inte vara några roliga dagar men idag så kändes det rätt okey att kliva upp och sätta sig i bilen för att åka till jobbet. Tro nu inte att det skulle hända speciellt idag utan det var som vilken annan måndag som helst. Dagen har gått rätt fort och smärtfritt och det gillas skarpt.


Den här veckan kommer jag vara mera i Sundsvall än i H-sand, idag, imorgon och övermorgon kommer jag att vara där. Idag har jag träffat mina följeforskare och i morgon ska jag vara på Södra Berget och delta på Västernorrlandsmötet, andra gången jag deltar. Jag hoppas att de ska bli lika bra som förra gången deltog.


Eftersom jag äter enligt LCHF så är det flera månader sedan jag åt bröd, i kväll har jag bakat ett enligt ett recept jag hittat på nätet. Ett "surrugatbröd" som blev riktigt gott men visst det är ju inte bröd. I för sig har jag inte saknat bröd så värst mycket ännu men i kväll var det gott att ta te och en "macka"


En del människor runt mig undrar om jag inte upplever mig äta tråkig mat, saknar kakor mm men det gör jag inte. Sjögrens syndrom gjorde att jag  ofta hade ont i magen och det är ganska vanligt att det beror på mjölet. 

Sedan jag plockade bort det från min kost har jag inte haft ont i magen någon gång. Sötsaker saknar jag inte överhuvudtaget, har aldrig varit någon godisgris.

Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu och kan jag tappat ett och annat kilo på köpet då är jag bara tacksam.

Av Bettan - 18 april 2010 22:05

Söndagen har varit helt ok, synd bara att den gick så fort.


Men oj vad det blåste när vi kom ut på sjön men skam den som ger sig. Vi bestämde oss för att testa och det nappade riktigt bra. Konstig fisk förresten den bara tokhugger, nappar inte som de brukar göra. Tyvärr kunde vi  inte stanna så länge för det blev för kallt. 


Vi åkte bort till stugan för att grilla där i stället, väl framme inser vi att vi har glömt stugnyckeln hemma. J gjorde inbrott i vår egen stuga :D, han visste vilket fönster som gick att lirka med så att det gick att öppna(Nu är det fixat så att det inte går att öppna utifrån längre). Han ville så gärna in så att vi kunde gjuta lite på spisstosen. Nästa helg kan vi sätta spisen på plats ska bli kul att se om den fungerar. Den förra rök ju in nått enormt så den här kan inte vara värre...hoppas jag. 

Jag och barnen satt ute i solen och grillade korv medan han jobbade, riktigt skönt trots att det blåste lite.


Väl hemma igen så var det hög tid att byta däck och inte minst tvätta bilen fri från all lera. Bilvägen till sjön var en enda lervälling så bilen hade fått en lerinpackning.

Nu återstår bara att krypa ner i sängen och ladda batterierna inför en ny arbetsvecka.





Av Bettan - 18 april 2010 10:17

Borde men tänker strunta i alla dammråttor, gruset i hallen, tvättberget i tvättstugan. Tänker åka till stugan och pimpla i stället, inte världens bästa väder men ett tillfälle att vara social med familjen.


Vill barnen hänga på så då åker vi man vet ju aldrig hur länge de vill göra det.


Hoppas på att "klå" maken i vår interna fisketävling även denna gång, rapport kommer senare i kväll.

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards