This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under maj 2010

Av Bettan - 25 maj 2010 17:15

Sitter trött, riktigt trött här och undrar vad jag egentligen gjort idag. Fattar inte vart min dag tagit vägen. 


Har mest suttit och gjort en massa små måsten på jobbet men hur kunde det ta mest hela dagen?


Har dock varit ute och ätit en underbart trevlig lunch med två jobbarkompisar, så avkopplande och trevligt. Det gör vi väl flera gånger hoppas jag innan jag slutar och hittat mej en ny försörjning.


Nu ska jag strax ta och testa om det går att få en tygfotölj ren med hjälp av olivtvål, håll tummarna!



Av Bettan - 24 maj 2010 21:35

Måndag hela dagen har det varit och en lagomt tung dag. Har inte haft den mest effektiva dagen på jobbet men jag har gjort en del i alla fall.


I eftermiddag blev det att sätta sig i bilen och åka till Birsta för att handla färg, den räckte inte till allt som skulle målas på stugan. Var även in på Ikea och handlade lite solcellslampor, ska bli riktigt spännande att se hur de fungerar. Köpte bla två rislampor med solcell tänkte ha dem ute på altanen i sommarstugan för där ute har jag ingen ström. Även en ficklampa med solcell inhandlades dvs en bra sak att ha.


Pratade med en vän idag som precis fått beskedet att han inte fått ett jobb han varit på intervju för. De hade ringt ca 30 minuter innan jag ringde honom och jag hörde hur besviken han var. Vet ju själv hur tungt det är att få negativa besked, hur känslan av att inte duga kryper in i en själ. Har man kommit så långt som till intervju så finns det trots allt ganska stora förhoppningar om att få jobbet.  Tur för min vän att han har ett jobb redan men  han vill hem till norrland igen. Ja livet kan var bittert ibland.

Snart börjar denna karusell för mig igen, hopp och förtvivlan blandat om vart annat....


På onsdag ska jag träffa en kvinna som är intresserad av att köpa min ponny, hoppas på att det ska gå vägen. Just nu är hon utlånad till ridskolan och sköter sig tydligen riktigt bra där.  Om allt går vägen så ska hon få flytta till Gävle och göra en nioårig tjej lycklig. Naturligtvis kommer vi att sakna vår Pallis men samtidigt ska det bli så bra om hon kan göra en lite tjej glad.

Av Bettan - 23 maj 2010 21:42

Oj så snabbt den här helgen gick men å andra sidan så har jag fått så mycket gjort. Eller jag och jag?? Ska jag vara ärlig så har hela familjen varit delaktig i det.  

Trots att vi har gjort mycket så har vi även hunnit med mycket vila. Eftersom det var strålande sol i fredags så blev det grillning och ett gott rosevin till det och enbart njuta av att vara ledig. Finns det något underbarare än den första riktiga sommarkvällen när man kan sitta ut i solen länge, spela lite fotboll och bara känna den där underbara frihetskänslan som man kan känna sådana kvällar. Minns ni hur det kändes när man gick på sommarlov, det var en sån stor frihetskänsla den dagen, lite tycker jag den första sommardagen kan kännas som vuxen. Den riktiga sommarlovskänslan infinner sig endast när man ska gå på semester. 


Lördagmorgon packade maken och jag bilen och släpvagnen och åkte till sommarstugan. Där började han såga ner skog som kommit alldeles för nära vår stuga. Svärmor kom, hon ägde stugan tidigare och hon gillade väl inte det riktigt men vi är så nöjda. Äntligen kan vi se ut genom fönstren utan att bara se träd medan J fällde träd så målade jag stugan. Nu hann jag bara med halva stugan i helgen men hade inte räknat med att hinna med något mera heller. Nästa gång är den röd och fin sedan är det massor med vit målning kvar men det ska få ta hela sommaren för fönstren måste kittas om också. 


Min bror och svägerska var också hos oss i lördags, naturligtvis var vi tvungen att åka och fiska en sväng. Vi åkte till den sjö som är närmast vår stuga och där ska det inte gå att få fisk från land har jag då alltid fått höra. Men vi fick då både abborre och gädda, gäddorna var väl inget att skryta över. De var t.o.m mindre än abborrarna :)


Idag har vi mest hållit på med att städa och röja efter allt huggande igår, jag rev en gammal hundgård som stod där för där ska en ny bod upp med bla ett gästrum.


När jag kom hem i kväll så hade jag ridlektion i storm och regn. Måste ärligt säga att efter mitt fall så har jag blivit riktigt harig när hästen är lite orolig. I kväll var han inge rolig alls att jobba med för en rädd kärring :) Men på nått sätt så gick det bra i alla fall. 


Nu ska jag kolla lite på finalmatchen i hockey innan det är dags att krypa ner i sängen för att åka till Härnösand i morgon.

Av Bettan - 21 maj 2010 08:39

Igår var det jäktigt värre :) Tog ut en friskvårdstimme för andra gången under min anställning, gick ut på en promenad med en kollega. Vi promenerade hem till en annan kollega till oss som var hemma pga en envis förkylning som nu satt sig på rösten. Där gjorde vi ett depå stopp och fick fruktsallad och glass, behöver jag säga att det var supergott ? Så härligt att man sitta i trädgården och fika, TACK Nina det uppskattades jättemycket. Åker du åt mitt håll så vet du att du och H*2 alltid är välkomna på en fika hos mig/oss.


På eftermiddagen åkte jag och maken iväg till Birsta och gjorde av med massor av pengar, de bara rullade ur fickorna. Men så är det när man behöver saker, bland annat köpte jag färg till sommarstugan. L har fått det som sommarjobb att måla den, ev åker vi dit i helgen och börjar skrapa och målar den. Strateg som jag är så får hon börja med baksidan som inte syns, misstänker att den aldrig kommer att bli målad annars. Det är alltid så mycket roligare att måla där det är mycket snickeridetaljer.


I em ska jag nog försöka få mitt trädgårdsland i ordning, sätta lite frön så att vi kan ha lite primörer i höst.


Nej nu ska det ätas frukost, har inte kommit dit hän ännu. Trevligt att kunna sitta äta frukost samtidigt som man jobbar. Var bara tvungen att "tjuva" li te tid för att skriva här :) Tror dessutom att jag ska ta med datorn ut på altanen och sitta där och jobba, det är livs kvalitet.

Av Bettan - 19 maj 2010 21:21

När man har klippt gräset då är det sommar och det har jag gjort i dag. L körde med åkgräsklipparen och jag gick med handjagaren och klippte runt buskarna. Å så gott det doftade ute av det nyslagna gräset.


Efter att vi gjort det så tog vi cyklarna och foxy för en tur, vi cyklade i över en timme i strålande solsken. Foxy lärde jag i fjol att sitta i cykelkorgen när jag cyklade en längre sträcka så att hon inte skulle "spränga" sig, hon var bara ett år i fjol men älskade att springa som en galning när vi cyklade. Kan inte påstå att hon sprang något lugnare i år så det fick bli cykelkorgen när vi var efter stora vägen. Hon ser ut att njuta så mycket när hon satt där, det var nästa så man kunde sett ett brett leende.


Idag har jag i alla fall sökt jobbet, fick till slut fingrarna ur och fick till en skrivning. Nu är det värsta kvar, väntan på ett besked och är det som vanligt så blir det "tack för visat intresse"


Dess bättre så har jag vunnit en seger idag på jobbet, som det ser ut så är en långdragen tvist löst. Är den det då jäklar ska det firas :)


I morgon ska jag göra något som jag inte gjort sedan jag gick i skolan, jag ska åka buss till jobbet.  Ska bli intressant att se om jag kan koppla av och vila på resan för en sak är säkert resan tar en timme mer än om jag tar bilen och kör själv.

Av Bettan - 18 maj 2010 21:37

Varför ska det vara så svårt att skriva att jag är duktig? Sitter här och ska försöka skriva ett personligt brev men förmår inte få ner ett enda ord. Har så himla svårt att skriva att jag kan saker, är duktigt på något och det är ju det som är grejen med att söka jobb. Att sticka ut, sälja sig själv med att man är duktig, tur att det är nästan en vecka kvar på ansökningen.


På torsdag ska jag nog åka till Sundsvall och köpa ett elverk till sommarstugan, har ingen ström där utan har fått ström från en granne. Naturligtvis har vi betalat för den ström vi förbrukat men nu känner vi att vi inte vill stå i skuld till honom hela tiden. Med elverket så klarar vi av att driva lampor, tv och dator mm och det skulle vara så skönt att "äga" sin egen ström.


I framtiden ska vi köpa solceller så att vi alltid har ström men det kostar ganska mycket, pengar som vi inte har just nu.

Ska även köpa lite färg när jag är i Sundsvall så att jag kan måla stugan, den är snart färglös. Vill att den i alla fall ska se bra ut utifrån och det gör den inte nu.


Nej nu är det dags för en gammal gumma att krypa ner och ladda batterierna för morgon dagen.

Av Bettan - 17 maj 2010 21:05

Har fortfarande inte fått fingrarna ur och börjat söka jobbet men jag pratade med en av mina chefer om det idag och fick uppmaningen att söka det. Kommer nog att göra det men nu gäller det att skriva något bra, för jag vill inte skicka in en ansökan som känns som floskler och krystat. Det ska vara ett rakt och ärligt brev så att jag kan se cheferna i ögonen efter att de läst det.


Idag har en av mina medryttare varit hemma hos mig och ridit lilleman, det hade gått så bra. Hon hade till och med galopperat med honom, tur jag har henne som kan hjälpa mig med det som jag inte törs själv. För nu mera är jag en riktig fegskit....


Har satt lite färg i håret i kväll, var så enormt gråhårig eller rättare sagt var det snart helt vitt. Har så svårt att fatta att jag troligen är helt gråhårig, kärringen börjar blir gammal så är det bara. 


Annars har dagen varit riktigt trevlig, fått upprättelse i en fråga och fått äta en god lunch tillsammans med en trevlig arbetskamrat. 

Kvällen har ägnats åt något så tråkigt som städning, tyvärr .. 

Nu ska jag titta på en engelsk deckare, är barnsligt förtjusta i det...

Av Bettan - 16 maj 2010 21:06

Har hela helgen gått och funderat på hur jag ska göra med ett jobb som jag borde söka. Jag har fått en envis jante som sitter på min axel och säger att jag inte ska söka det. 

Det hade varit så mycket enklare att söka det om det inte varit på min nuvarande arbetsplats. Jante sitter på min axel, hånskrattar och viskar till mig....å du tror att de vill ha dej att göra ett jobb till, du är sjuk du! Jo jag vet att det är min rädsla över att inte duga, räcka till för att få en chans till på jobbet. 


Har idag fått massor gjort, hunnit städa, skola om lite mera plant och inte minst tror jag att jag satt svenskt rekord i tvättning idag. Dessutom har jag hunnit ta hand om all tvätt, så skönt när det är sommar och det är bara att vika ihop det mesta. Fast jag stryker det mesta ändå. 

I växthuset växer det så det knakar, tomaterplantorna går nog i blom under veckan. Det innebär att mitten av juli äter vi egna tomter, lagom till min semester.Har satt lite gurkfrön idag, hoppas de kommer upp annars köper jag plantor till våren för egen odlad gurka måste vi ha. 


Hade tänkt göra grönsakslandet klart också men orken tog slut, det får bli nästa helg. Ska inte sätta mycket där men lite sallad, dill och persilja,morötter och ev lite palsternacka. Det ska vara roligt att odla, så därför ska det inte bli något stort land. Har varken tid eller ork att hålla på så mycket men lite måste man ha så man kan känna sig lite "rik" framåt hösten när det är dags att skörda.


Den här helgen har gett mig så mycket energi trots att jag har jobbat på som sjutton här hemma. Ska bli riktigt roligt att åka på jobbet i morgon och känna sig rätt utvilad och inte minst ha stor livsglädje igen. Nu börjar jag känna igen mig själv igen


Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards