This is my life, yarn and knitting

Alla inlägg under maj 2010

Av Bettan - 7 maj 2010 08:42

Vilken lyx att får sova tills man vaknar men åh så mycket jag behövt det de här dagarna. Det bästa är att det ff är två dagar kvar att göra det på. 

När man varit så trött som jag varit så finns det inget i huvudet än ett enda stort brus, det har känts som om jag haft kolsyra i huvudet och skinnet. Det finns inte plats för något alls i huvudet men tankarna går i hundra knyck och det finns ingen off knapp. 


Att det var helg nästa vecka hade jag ingen aning om förrän igår, då min dotter tyckte jag skulle stanna hemma nästa vecka också. Jag sa nej därför jag inte har tid och sedan måste jag till läkaren. Men mamma....Det är bara jobbar vecka till onsdag sedan kan du ta ledigt fredag så hon. Jag fattade noll men efter en stund insåg jag att hon hade rätt. Nu tänker jag inte vara hemma ändå utan ska jobba nästa vecka men jag blev riktigt skrämd utav att jag inte hade någon koll på framtiden. Jag brukar ha koll för det mesta på vad som händer flera veckor framåt i tiden. Men för

tillfället har det varit kaos med alla dessa tankar som rusar utan kontroll.


Idag ska jag ut och övningsköra med dottern, hoppas det går bra. Ska hämta henne vid ett tiden när hon jobbat klart. Bara att hålla tummarna att det går bra.


Igår hände något små roligt, vi är på jakt efter en ny cykel till L. Har börjat hålla lite koll på blocket nu när jag varit hemma. Såg en kanonfin ny cykel i Östersund, en riktig racer. Mailade säljaren, såg hennes namn men kopplade inte ihop det. 

Berättade att jag var på jakt efter en cykel då dottern har problem med sina knän, tränade skidskytte mm skulle cykeln passa henne? 

Efter en stund ringer Anna-Maria i svenska skidskyttelandslaget upp och nu kommer cykeln till oss på torsdag för test. Jag blir iof riktigt fattig men L kommer att få en kanon cykel. Anna-Maria vann den här i Norge för någon vecka sedan och den är för liten för henne. Komiskt att vi som är en skidskyttefamilj lyckas svara på en annons där en skidskytt är säljaren.



Av Bettan - 6 maj 2010 22:51

Tittar in enbart för att säga god natt..............

Av Bettan - 6 maj 2010 09:51

Har de senaste dagarna funderat på hur livet är konstruerat,på något sätt så är det som om det finns en mening med allt.


När det är tungt i livet så kommer det ofta något glädjeämnen som gör att man kan glömma allt elände. Så har det varit för mig de senaste dagarna, min trötthet har jag skrivit om och om igen om. Mitt i allt detta så kom det då ett för mig roligt besked, ett besked som jag inte väntat mig men nu kom det i alla fall. Genast började livsgnistan tändas lite igen och ingen är tacksammare än jag.


När jag ändå var hemma passade jag på att beställa nya sommardäck på bilen, fick tid idag. Tog hunden med mig, lämnade bilen på verkstaden och gick sedan en härligt promenad i strålande solsken. Båda vi njöt av att få en tidig morgonpromenad, hade jag haft svans hade jag nog också viftat på den lika mycket som hunden av glädje.


När jag åkte hem så tänkte på att choklad ska vara bra för själen....så nu har jag ätit en bit livselexir så nu kan jag nog räkna med att energin kommer tillbaka ännu mera.

Nej nu ska jag ut i solen, tänker sätta mig och läsa en bok tror jag och kanske slumra till lite :)

Av Bettan - 5 maj 2010 09:24

Sitter framför tvn,dricker kaffe och bara njuter av att få ge kroppen den återhämtning den skrikit efter i flera veckor.


Ute skiner solen och ute tänker jag vara mest hela dagen, ska små plocka lite. Vara i växthuset lite och vattna blommorna men mest av allt ska jag sitta i solen och njuta av lugnet. En längre hund promenad ska det nog också bli men först så ska jag ta hand om disken som ingen orkade ta hand om igår.


Bjuder på en bild från mitt växthus, tomatplantorna ser lite ledsna ut här på bilderna men nu är de riktigt fina igen när de fått komma till ro efter omplanteringen i en större kruka.


Räknade mina blomplantor igår och jag har ca 200 plantor och då har jag inte skolat om alla ännu, kanske ett jobb att göra idag??     

Av Bettan - 4 maj 2010 21:20

En bra dag blev det till slut, tyvärr så innebär det att några jobbiga beslut jag var tvungen att ta. Efter att ha pratat med vårdcentralen om min trötthet så visste jag exakt vad jag INTE fick göra, fick inte jobba, fick inte köra bil osv. Jag måste vara hemma och vila några dagar bestämde de sig för, de var så envisa så jag vågar inte göra något annat.

Detta innebär att jag resten av veckan kommer att ligga på soffan och klia mig i naveln, var jag inte piggare på måndag skulle jag återkomma till dem igen för ev längre sjukskrivning men det tror jag inte jag kommer att göra. 


Funderar fram och tillbaka på min framtida karriär, skulle vilja våga starta eget. Har en affärsidé men vet inte om jag vågar förverkliga den, hur jag ska nå målgruppen eller hur jag ska sälja mig....


Det tål att tänka på hur jag ska hantera min framtid.


Förresten det gick kanonbra att hålla i föredraget idag, inte nervös överhuvudtaget. Firades med glass och Cola ;) Hoppas bara att de som lyssnade också tyckte det var bra.


Av Bettan - 4 maj 2010 07:59

Undrar vad ordet utvilad betyder?  Betyder det att man vaknar av sig själv? Gjorde det i morse men är trött ändå. Betyder det att man har energi att orka igenom hela dagen i så fall är min energi slut redan innan lunch.


Maken tittade förskräckt på mig i morse och sa hur orkar du? Du ser ut som om du inte sovit på flera veckor. Ja den frågan ställer jag mig varje morgon när jag ser mig i spegeln. 

 Funderar på att kontakta mig läkare för att höra om min trötthet beror på sjögrens. Vet att man kan bli sjukligt trött av sjukdomen, bör nog fråga också vad man bör göra för bli piggare.


Börjar längta till semestern nu men det är en bra bit kvar dit.


Nej nu är det dags att sluta gnälla och försöka ladda för mitt anförande idag. Läste mitt horoskop som säger att jag idag ska prata för mycket och att jag borde tänka mig för vad jag säger. Det gjorde mig lite orolig, för jag brukar inte tänka mig för när jag pratar....bäst att planera bättre idag då.


Carpe Diem

Av Bettan - 3 maj 2010 21:52

Idag har jag förberett mig inför morgondagens "tal" som jag ska hålla inför en stor grupp beslutsfattare. Kanske borde jag vara nervös men konstigt nog känns det inget i kväll i alla fall. Det kanske låter annorlunda i morgon när jag skriver.


Var och klippte mig i eftermiddag, så nu är det en riktigt kort Bettan. Så skönt att inte behöva göra så mycket när jag ska iväg utan bara behöva rufsa till det lite.


Har under dagen haft mailkontakt med en två stycken som vill köpa min ponny, båda lika seriös men den ena med mera pengar den andra med ett stort stycke mod. Hon med mod är en ung tjej som ääälskaaar min ponny som stor uthyrd till ridskolan. Har de senaste dagarna fått minst två mail om dagen där hon har olika förslag på hur jag ska göra för att hästen ska stanna kvar i kommunen så att hon kan få rå om henne. Det är många utropstecken i hennes mail och jag blir så rörd och tårögd när jag läser hennes som hon självskriver dramatiska mail. Tyvärr kommer jag att göra henne besviken för den andra kvinnan som har pengar är också seriös och vill köpa min ponny till sin dotter.  För mig skulle det vara så skönt att få henne såld till en tjej som kan ha henne i flera år och som är rädd om henne.


I kväll har jag faktiskt tagit mig i kragen och krattat gräsmattan, dottern körde med åkklipparen och tog bort det grövsta och jag krattade runt buskar mm. Behöver jag säga att det känns riktigt nice att ha det gjort, nu återstår det massor att krattar runt stallet men kommer tid kommer råd.


Snart dags att krypa ner under täcket och ladda batterierna inför morgondagen, håll tummarna att jag klarar av mitt jobb i morgon.

Av Bettan - 3 maj 2010 08:05

Måndag morgon, för det mesta är det tungt med dessa dagar men idag känns den helt ok. Ska jobba hemifrån på fm och på em åker jag in till stan för att jobba lite tillsammans med en av mina delprojekt. Vi ska tillsammans i morgon presentera projektet för ett partnerskap. Detta innebär också att jag kan stanna hemma vid även i morgon.


Under dagen ska jag ge mig ut i växthuset och kika på hur det ser ut där, när jag var ut med katten var det -7 grader ute....behöver jag säga att jag är lite orolig?


Nu måste jag nog dyka in i jobbet....

Presentation

Älskar garn och stickning,stickar,kardar och spinner garn. Drömmer om att driva eget. Får än nöja mej med att vara projektledare hemma och på jobbet

Fråga mig

0 besvarade frågor

Twitter

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards